Сигурност и закрепяне на детско столче за VW Golf3 1993г.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 26 апр 2007 11:30

По повод 3-точков vs. поясен колан, вече не помня точно, преди близо 4 години го монтирах за пръв път, но *мисля* че бумагата на столчето допускаше такъв монтаж.

Така че при мен е хванато с поясния колан, много стегнато (дължината му е така регулирана че може да се заключи само при натиснато с коляно столче, както е писал колега по-горе. Уточнявам - колана не хваща само основата на столчето, а самата седалка (минава под тапицерията, точно в ъгъла). При 3-точков колан захващането е по-различно.

Не виждам да има проблем с такова закрепване - столчето е като заковано, напълно невъзможно е да се измъкне някак (проста геометрия :-) ), да се пречупи при ПТП едва ли - по скоро коланчетата му ще се изскубнат. Но ще се радвам да чуя аргументи ако има.
Със 3-точков колан не може чак толкова стегнато и здраво да се монтира, пък и близостта до вратата си създава допълнителни рискове. 3точковия наистина държи и облегалката, ама не е много здраво, може да се изплъзне, а и не е симетрично, т.е. зависи откъде е удара. :-). Не че е по-лошо с 3-точков, просто не е кой-знае колко по-добре според мен.

Но най-добре е да се гледа какво пише в упътването на столчето, че все пак има различни модели, разбира се задължително отчитайки че производителя преди всичко е гледал да си върже гащите срещу евентуални съдебни искове и всички ограничения са преувеличени "по default."

А, ако колата е седан, мисля че човек може и да си направи собствено 4-точково закрепване, което със сигурност ще е по-здраво от това с коланите. :-)

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 01 май 2007 18:26

Най-напред вземи столче за бебета, което е като люлка и се слага в посока обратна на движението, прекарва се колана през специални държачи и като обтегнеш колана става много стабилно, аз имах Maxi Cosi и единствения проблем беше че коланите на голфа идваха малко къси, та имах специална процедура за монтаж :lol:
Големите столчета за които говорят колегите са за деца над 9 месеца по спомен, тогава вече се слага по посока на движението.
Но задължително първо малко столче!!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”