Стр.2 ВНОС на кола от Германия? Нововъведения? Изгодно ли е?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Нед 29 апр 2007 7:46

jivkojj написа:Най-добрия вариант е да се купи сервизирана кола от т.нар центрове - мерцедес-център, ауди-център и т.н. там колите са доста по-нови наистина и скъпи, но поне е сигурно състоянието и. Аз поне ако можех да си позволя от там бих купил.
Колко скъпа би била кола от там .. ? По-конкретно голф 4 ? :roll:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Нед 29 апр 2007 8:18

Ми аз миналия месец бях в Германия - за 4000 евро мисля, че може да се вземе Г4, 1999 г. на стотина хиляди км.
Аз конкретно се интересувах от БМВ 318 - еми за 3000 евро се взима 1997-8 с всички екстри....
Като бях там един си взе за 1000 евро Мерцедес 190 комби автоматик...1992 г. в доста прилично състояние......говоря за района на Щутгарт

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Нед 29 апр 2007 8:39

Благодаря колега Birdie :) То и на мене ми се очертава тази седмица ходене до Германия ще прегледам по сервизите ( от там най ми се иска да си закупя кола щото знам ли казват гаранция давали даже за някой части ) .. незнам сега колко е вярно .. но от друга страна това е сервиз едвали ще лъжат хората .. :roll:

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Нед 29 апр 2007 9:47

snooperchi написа:
jivkojj написа:Най-добрия вариант е да се купи сервизирана кола от т.нар центрове - мерцедес-център, ауди-център и т.н. там колите са доста по-нови наистина и скъпи, но поне е сигурно състоянието и. Аз поне ако можех да си позволя от там бих купил.
Колко скъпа би била кола от там .. ? По-конкретно голф 4 ? :roll:

Ами самата кола не е по-скъпа от нормалното, просто е по-нова и от там цената. Иначе тея центрове се ползват от такива дето искат да купят чисто нови кола. "Старата" кола им се изкупува обратно много изгодно за тях и си купуват новата, а старата минава за пълна диагностика и евентуален ремонт и пак се продава. Тъй като това са фирмени сервизи шмекерии няма и всичко е перфектно. При късмет се намират и изгодно коли които са на много КМ.

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Нед 29 апр 2007 12:49

Преди година и половина си докарах моита от Германия и мисля че мога да ти обясня как стават нещата донякъде, не съм запознат само как е сега с митото и еко таксите и т.н.
Та по въпроса:

1. Харесваш си кола в mobile.de или autoscout24.de (може да има и други, колегите да допълват)

2. Търсиш задължително от частник (90% от автокъщите там се държат от турци,сърби,българи,араби и т.н. демек все едно да си всемеш от бълг. автокъща само дето ще биеш път до там) Живял съм там 2г. и знам не го казвам еи така. :wink:

3. Обаждаш му се на човека,разпитваш го за всичко което те интересува и се разбирате да ти я пази една седмица или там известно време докато стигнеш до там (наи-добре някои които знае немски и е бил там и може да разпознае дали човека е германец или е пак от изброените по горе) Не искам да обиждам никога с тези изказвания просто германеца си пази и поддържа колата както трябва!

4. Ако всичо е точно с колата и вече сте се спазарили идва момента да смените номерата и да си извадиш евро1 сертификат. И за двете можеш да помолиш човека да ти помогне и да ти покаже къде да смениш номерата и къде да си извадиш сертификата. Първото е в техния "КАТ" второто в районното управление на митницата.

5. Като оправиш тези неща,номерата са към 120 евро сертификата е безплатен( за 1 ден най-много...все пак си е германия) си готов да потегляш обратно към родината :D Това което ти остава да платиш е бензина и таксите по магистралите и тунелите.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 29 апр 2007 13:44

bulr1dr написа:5. Като оправиш тези неща,номерата са към 120 евро сертификата е безплатен( за 1 ден най-много...все пак си е германия) си готов да потегляш обратно към родината :D Това което ти остава да платиш е бензина и таксите по магистралите и тунелите.

Безплатен е, ако колата е VW, ако е Peugeot олекваш примерно 70 Евро...

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Нед 29 апр 2007 14:24

Birdie написа:Ми аз миналия месец бях в Германия - за 4000 евро мисля, че може да се вземе Г4, 1999 г. на стотина хиляди км.
Аз конкретно се интересувах от БМВ 318 - еми за 3000 евро се взима 1997-8 с всички екстри....
Като бях там един си взе за 1000 евро Мерцедес 190 комби автоматик...1992 г. в доста прилично състояние......говоря за района на Щутгарт

Бил е на 100 000 км 2002!!!!
Не вярваите на километри, лъжат!!!!!!!

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 30 апр 2007 20:19

Birdie написа:....
Като бях там един си взе за 1000 евро Мерцедес 190 комби автоматик...1992 г. в доста прилично състояние....

:shock

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 30 апр 2007 20:40

Нали от 2007г колите внос от Германия не се нуждаят от евро 1 сертификат?Тогава за какви митници и евро 1 става въпрос?

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Сря 02 май 2007 15:20

bulr1dr написа:Преди година и половина си докарах моита от Германия ....

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 03 май 2007 9:51

Vladko написа:
Birdie написа:....
Като бях там един си взе за 1000 евро Мерцедес 190 комби автоматик...1992 г. в доста прилично състояние....

:shock

Ами и аз така гледах :shock
че и така :woooow: ....ама .....факт....

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Пон 11 авг 2008 20:41

Здравейте, нямам много време да прегледам обстойно форума, защото в момента съм малко повечко ангажиран, въпреки това прегледах на 2 на 3 търсачката какво ще изкара и си намерих моята стара тема. Ще помоля също, който смята да ми напише - ползвай търсачката, да си спести мнението, защото пак ще се превърне темата, в същата както до преди това мнение. Благодаря за разбирането!

Предстои ми може би да отида до Германия за кола, този път е по-сигурно от предния :) Интересува ме какви документи се оправят, може би там няма да имам проблеми, защото ще съм с друг човек, но в България ? Изгодно ли е вече да се взема кола от там, какви такси плащам в България - еко такса? мито?
Благодаря предварително!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”