Преди година и половина си докарах моита от Германия и мисля че мога да ти обясня как стават нещата донякъде, не съм запознат само как е сега с митото и еко таксите и т.н.
Та по въпроса:
1. Харесваш си кола в mobile.de или autoscout24.de (може да има и други, колегите да допълват)
2. Търсиш задължително от частник (90% от автокъщите там се държат от турци,сърби,българи,араби и т.н. демек все едно да си всемеш от бълг. автокъща само дето ще биеш път до там) Живял съм там 2г. и знам не го казвам еи така.
3. Обаждаш му се на човека,разпитваш го за всичко което те интересува и се разбирате да ти я пази една седмица или там известно време докато стигнеш до там (наи-добре някои които знае немски и е бил там и може да разпознае дали човека е германец или е пак от изброените по горе) Не искам да обиждам никога с тези изказвания просто германеца си пази и поддържа колата както трябва!
4. Ако всичо е точно с колата и вече сте се спазарили идва момента да смените номерата и да си извадиш евро1 сертификат. И за двете можеш да помолиш човека да ти помогне и да ти покаже къде да смениш номерата и къде да си извадиш сертификата. Първото е в техния "КАТ" второто в районното управление на митницата.
5. Като оправиш тези неща,номерата са към 120 евро сертификата е безплатен( за 1 ден най-много...все пак си е германия) си готов да потегляш обратно към родината

Това което ти остава да платиш е бензина и таксите по магистралите и тунелите.