Колко струва смяна на предни накладки според вас?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 14 май 2007 9:14

Това е елементарна работа, не си заслужава да се мъкне човек по сервизи.

То ако тръгнеш за всяко нещо да търсиш "специалист" (а те повечето са едни спец-ове...), по същата логика ако жена ти / приятелката ти има нужда от секс, пак на "специалист" требе да я водиш. :-)

Ми то и най-обикновена лампа на полилея в къщи ако тръгнеш да сменяш може да се закучи нещо - примерно да се отлепи или счупи и резбованата част да остане във фасонката. Ама не викаш майстор, а спираш тока и развиваш с клещи примерно. :-)

iwanst
Автомобил:
Двигател:

Накладки

Мнениеот iwanst » Пон 14 май 2007 10:09

За предните лесно, ама задните като са дискови (докато се прибират цилиндърчетата се и въртят с една джаджа) ако ги напънеш с щангата и станат на каима апаратчетата, направо незнам за 20 лева дали си струва да влезеш в приключение......

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 15 май 2007 18:57

Stefan написа:Я не се излагай, взимай ключа и започвай, това е елементарна равота :012:

Така де

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 15 май 2007 21:01

Stefan написа:Я не се излагай, взимай ключа и започвай, това е елементарна равота :012:

Ама който не разбира,по-добре да не се наема да го прави :!:

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Вто 15 май 2007 21:21

Ако той неможе да почерпи съседа една бира. Все един специалист ще се намери във входа :)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 15 май 2007 21:23

Айде бе колеги,нали знаете че има хора дето са с две леви ръце у г...за.Има хора лекари,учители по музика,манекени и тем подобни видове дето никога не биха могли да свършат тая работа и при самата мисъл се ужасяват.Та мисълта ми е всеки труд струва пари и всеки труд трябва да се цени,ако някой не му изнася да се сърди на майка си че не го родила научен.Ако на някой някъде не му хареса цената да иде на место дето ще му предложат по-тънкичко,викат му конкуренция и пазарна икономика.Пример:
Аз съм механик и сглобявам сложни машини не по малко от таратайките ни,обаче онзи ден дадох 5лв за смяна на бензинов филтър само щото не ми се навираше под колата и нямам канал без който ще ми се извие врата и ще загубя 1 час да се въртя отдолу.И вярвайте кефа е голям да стоиш отстрани и да зяпаш без да се мърсиш.Аз ако вадя достатъчно пари че да не ми пука за тях грам няма да стисна ключ а само женски дупета и квадратни бутилки.
ПП 15лв е пределно достатъчна цена за смяна на Б3 по мое мнение,иначе за приятел винаги е безплатно :)

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 15 май 2007 22:14

stilko написа:Ако той неможе да почерпи съседа една бира. Все един специалист ще се намери във входа :)

Точно на тези чичковци не давам да пипат нищо,въпреки че сами предлагат да помогнат.Недавам защото разбират единствено от руски коли :lol: и не е една и съща смяната например на накладки на жигула и на голф :)

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 16 май 2007 0:15

Това ни е проблема. Всеки се чуди как да икономиса вместо да се чуди как да изкара повече пари. Обичам да си човъркам по колата, но за такива работи в сервиза!!! По-добре да дам да ми смени накладките някой, който го прави всеки ден отколкото да си доверявам живота на импровизации, дето не са ми работа.

P.S. Това не важи за маловажните неща тип крушки за фарове и тн.

P.P.S. 10 лв в Autobox - има мения за него в сервизите на клуба.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 16 май 2007 6:36

Ти си знаеш, но за такива дребни неща мисля че е добре сами да можем да се справяме. Един приятел си ги сменя на бензиностанцията докато му зареждат колата :dontknow: За по-сложни ремонти и аз ходя в сервиз, но за едни накладки :roll:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Сря 16 май 2007 7:14

Stefan написа:Ти си знаеш, но за такива дребни неща мисля че е добре сами да можем да се справяме. Един приятел си ги сменя на бензиностанцията докато му зареждат колата :dontknow: За по-сложни ремонти и аз ходя в сервиз, но за едни накладки :roll:

:006:

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Сря 16 май 2007 8:35

mishu написа:

Това ни е проблема. Всеки се чуди как да икономиса вместо да се чуди как да изкара повече пари. Обичам да си човъркам по колата, но за такива работи в сервиза!!! По-добре да дам да ми смени накладките някой, който го прави всеки ден отколкото да си доверявам живота на импровизации, дето не са ми работа.

P.S. Това не важи за маловажните неща тип крушки за фарове и тн.

P.P.S. 10 лв в Autobox - има мения за него в сервизите на клуба.

Почти си прав! В кой сервиз като си сменяш накладките ти сменят и болтовете? Оказа се, че на единия ми болт шестоъгълника е станал на кръг, но човека в сервиза си го е завил колкото можал, без дори да ме предупреди! Един такъв болт е 60 стотинки! А той и "братчето" му държат цялото усилие по спирането. От тогава на всяка смяна на накладки си купувам 4 болта и си ги сменям сам.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 16 май 2007 8:39

Сменям лично само водата за чистачките. :lol:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 16 май 2007 10:06

И откъде сте сигурни че в сервиза по-добре ще ви свършат работата?
Едно че е пълно с некадърници, другото е липсата на мотивация.

Примерно - един от начините за смяна на накладки при механизъм с плаваща скоба е да се развие само единия болт и скобата да се завърти около другия. (Това е и препоръчителния начин).

Само че е *желателно* да провериш дали маншончетата дето покриват плъзгащите "щифтове" (или както там се наричат) не са залепнали в краищата си и ако е така - да ги разлепиш, защото при завъртането ще се скъса маншончето.
Е, надали някой в сервиза ще направи това - просто ще врътне скобата без да гледа дори за такива неща. После ако се скъса - болта и гнездото ще се изядат от ръжда, което клони към нов спирачен апарат... Но това ще го усетиш след време.
Подобни примери безброй. Почти никой няма да вложи старание в чужда кола.

Има една приказка "ако искаш нещо да се направи както трябва - направи си го сам". И е много вярна!

Е вярно че има хора с 2 леви ръце - ами за тях единственото решение е нова кола, на кредит ако трябва. Вярно скъпо, но незнанието и неумението също си имат цена. :-)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 16 май 2007 10:41

Лично за мен е най-добре, човек който не разполага с качествен инструмент първо да отиде в сервиз да му ги сменят.. да се върти да гледа.. да сложи нови болтове на накладките..
след туй вече може и сам.
говорим за предните....

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 16 май 2007 10:44

psstv18rp написа:И откъде сте сигурни че в сервиза по-добре ще ви свършат работата?
Едно че е пълно с некадърници, другото е липсата на мотивация.

За това се ходи при доверени хора

Стефчо и аз доста работи си сменям сам,но точно спирачки при положение,че не съм наясно как става не бих се наел да ги сменям,защото все пак от това зависи живата ми,а и на досто други :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”