Айде да се похваля :(

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 29 мар 2005 15:21

трябва да напишеш кой текст са ти лепнали иначе нещо ми се върти в тиквата, че движение с несъобразена скорост/ дистнанция + ПТП около 100 кинта, дано не съм прав де

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 29 мар 2005 15:29

Сори за голфето и от мен. Не се коси, като чета щетите не ще да са големи. При вина за ПТП глобата е от 100 до 500 лв. В 95% от случайте е 100лв. Не знам само дали няма да ти лепнат няколко точки за несъобразена скорост.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 29 мар 2005 15:29

Бе май така ше стане :( За дистанцията със сигурност са писали, ама немога да им разшифровам още акта деба лайната...а за скоростта те ме питаха с колко съм карал аз им викам около 60, дали са ми повярвали...то аз бях там някъде де 70 да е било, при всички случай под макс разрешената дето там е 80, ама ходи обяснявай

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 29 мар 2005 15:37

Гадно... какво да ви кажа момчета - след 6 месеца ставам на 18, имам желание да взема книжка, ама нещо... като гледам какво става ме е страх направо! Т'ва дето е станало сега си е нищо, обаче мисълта ми е че дори да не съм виновен, друг може да ме прецака БРУТАЛНО!

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 29 мар 2005 15:47

Я СЕГА ДА ПИТАМ НЕЩО ВАЖНО!
Тия педали (визирам катаджийте) искаха да ми вземат талона на колата и да ми я спрат от движение докато не я оправя и не мина после на преглед в КАТ...имат ли право на такова нещо?? Искаха да ми лепнат неква лепенка дето нещо се пишеше по нея и докат не мина на преглед не ми връщат талона?? И ми искаха пари, за да не го правят това деба..

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Вто 29 мар 2005 15:52

За такива случаи един приятел си носи някакъв Алкател с вграден диктофон, натиска копчето и после им го пуска. Ставали много любезни mhihi

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Вто 29 мар 2005 16:47

1. съжалявам за случилото се
2. това за спирането от движение са пълни глупости, правят го за пари
3. при първа възможност - каско, дори и да подзастраховаш, пак си е нещо
успех

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 29 мар 2005 16:50

Бе и аз си мисля, че са пълни булшитс това за спирането от движение и взимането на талона на колата, ама на двама познати си им бяха взели талоните незнам как. А иначе на тоя дъжд нямаше как да се разправям, а и работа имах за вършене...изнудиха ме да им се невиди.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 29 мар 2005 16:54

Pichaga написа:трябва да напишеш кой текст са ти лепнали иначе нещо ми се върти в тиквата, че движение с несъобразена скорост/ дистнанция + ПТП около 100 кинта, дано не съм прав де

Доколкото мога да им разшифровам йероглифите май само за недостатъчна дистанция са писали...за скорост нищо не виждам да се споменава....ама тоя смотаняк с Форд-а реши, че след като съм го натресал се бил закачил в друга кола острани та незнам да не изкарат, че заради мене 5 коли са се блъснали, а пък аз какво да направя, че някакъв отпред се прави на джедай...според мен просто си търсеше как да си оправи драскотините...ожулено му било страничното огледало и там нещо отзад на калника...според мен тва си му е било отпреди, ама айде...
Здраве да е....

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 29 мар 2005 19:00

Ехх докторе... приеми и моята съпричастност тука, като знам, че в неделя се возих при тебе и голфето си беше екстра, еххх....

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 29 мар 2005 19:21

Абеее яд ме! Това си е чистата истина! Бях предвидил пари за едно нещо, а сега ще отидат за съвсем друго....ремонти и глоби (макар че тоя акт смятам да не го плащам докато може)

Потребителски аватар
La4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот La4o » Вто 29 мар 2005 23:11

Сори майна, нека това да ти е най-тежката катастрофа и да е последната най-вече пожелавам. Ние да сме здрави, колата ще се оправи и точки ако земат ще се въстановят.

2VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2VW » Сря 30 мар 2005 7:29

Удрял съм два пъти отзад и са ме удряли отзад около 5-6 пъти за последните 5 години. Винаги е ставало въпрос за несъобразена скорост, 100 лв, точки не взимат. Зависи обаче и как КАТ ще решат да опишат обстоятелствата:

В първия ми случай карах покрай спрял микробус след други коли (много), бавно и на малка дистанция. Пред мен имаше мацка с Golf-3, която, след като подмина буса, ускори, ускорих и аз след нея (без задни мисли:-) и в следващия момент се натресох в нея без да разбера как. Оказа се, че на трамвайните релси, по които карахме, за да заобиколим буса, бяха извадени решетките за оттичане на водата и бяха струпани на куп до дупката. Мацката попада в дупката на решетките, убива скоростта, и се "качва" върху купчината решетки, оставайки там. Мангалите, които в момента чистеха решетките и бяха направили "капанчето", се направиха на луди. На луди се направиха и катаджиите, като дойдоха, дори не разпитаха мангалите. Аз бях виновен за "несъобразена скорост".

Във втория ми случай минавахме покрай автобус, който тъкмо потегляше от спирка. Аз карах зад колона коли с около 40-50, автобуса леко ни притискаше отдясно, за да се включи в движението, когато един отзад навлезе в насрещното, за да изпревари колоната, отсреща му идваха коли, той се прибра в нашето платно, засичайки този пред мене, този пред мене наби спирачки, също и аз. Джигита си замина със скоростта на колоната, аз успях да намаля, така че да не ударя този пред мен, но беше заледено, колата ми поднесе и се ударих (леко) отзад в автобуса. И аз и шофьора на буса описахме ситуацията така, но пак отнесох "несъобразена скорост" и 100 лв.

Ремонтите не са скъпи, но зависи на кого ще попаднеш. Май козметиката излиза по-скъпо отколкото да възстановиш колата в работно състояние.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 30 мар 2005 7:32

Ммм даа :( Тя колата си работи идеално, ама броня-та трябва да се смени и маската дето се закрепват фаровете, че иначе навсекъде ще ме спират тъпите куки :( А иначе тези 100 лв. глобата мое ли да ги моташ и да не им ги плащаш за повечко време?

2VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2VW » Сря 30 мар 2005 7:54

Аз не съм плащал вторите 100 лв повече от година вече, даже още не са дошли в общината (там се плаща).

Работно състояние наричам колата да е цяла, да върви, нищо да не стърчи или виси, капците да се затварят и т.н. Така че да не те спрат КАТ отдалече по очевидни причини. Иначе си карам от дълго време с обелена боя, одраскано или дребни козметични ремонти, които съм си правил сам - например привързана с връв предна решетка (щипките са счупени), изкривен край на капака, но се затваря, напръскал съм го с боя и т.н. Това помага да разложиш във времето разходите, така че да не спираш колата и да не ти излезе през носа.
Ако ще искаш и да изглежда добре и всичко да е перфектно, става цифра и расте. Успех!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”