ще важи и за стари влезли в сила нак.пост
така поне чета във вестника
вчера е приет закона
да 10 дни ще излезе в ДВ
тогава ще го бистрим
Важна промяна в Закона за движение по пътищата!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
K22 написа:До сега не е имало нормативен документ да важи със задна дата...
До като ти връщат талончето, преди да си платил глобата едва ли нещо ще се промени...
Не знаеш колко не си прав и в двете си твърдения. Има много нормативни актове, които действат със задна дата, няма смисъл да ги изброявам...
А пък няма как да плащаш глоба преди да ти върнат талона, защото след този момент имаш право да обжалваш, т.е. не е влязло в сила наказателното постановление, за да е дължима глобата...
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Pichaga написа:ще важи и за стари влезли в сила нак.пост
така поне чета във вестника
вчера е приет закона
да 10 дни ще излезе в ДВ
тогава ще го бистрим
Интересно кой и къде ще дойде да ми вземе книжката за управление-че то най -малко от половината от водачите имат актове...Това пише ли го?има ли го някъде по света?
- angel_georgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Поредната простотия!!! А ако човек не следи новини, не се смейте аз познавам много такива хора? А ако не си получават наказателните постановления, а вместо хората карат на тях да се подписват бабите им както прави нашия квартален?

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: ре
angel_georgiev написа:Поредната простотия!!! А ако човек не следи новини, не се смейте аз познавам много такива хора? А ако не си получават наказателните постановления, а вместо хората карат на тях да се подписват бабите им както прави нашия квартален?![]()
![]()
Като гражданин на републиката освен правата би трябвало да си знаеш и задълженията, т.е незнанието на закона не е оправдание за неговото нарушаване.
Добрин може да го обясни по - точно, но това че незнаеш, особено при положение, че си шофьор за промени в ЗДП не те отървава от нищо и вината за това си е само твоя.
zaro Я ми кажете колко глоби имам да плащам и каде се плащат и ще си ги платя!
Събери си наказателните постановления от последните две години и ще разбереш колко са глобите, а за плащането им имаше някаква банкова сметка, но сега немога да я открия.
zaro А ако ми вземат книжката за някоя такава простотия ще си карам без книжка. И без тва тая книжка не ми кара колата.
надявам се не го мислиш сериозно това!?
- valdemir
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги да погледнем реално на нещата докато не ни сабуят гащите няма ние самите да са спрем. Ако направят глобите високи искаме неискаме ще спазваме, но се замислете че при повечето катастрофи шофиоруте не са мислели "аз ще се бласна" а "аз мога да направя квото си искам" и карат с висока скорост става нещо неможем да спрем БУУУУУМ.
Истината е че манталитетът ни е такъв. Затова аз съм за промените в закона по пътъщата стига обаче да няма изключения за никой (депутати, полицаи, военни, приятели) законите са затова, да ограничат и подобрат живота ни, нищо че в БГ са само за да си напълнят джобовете някои хора. Все някога ще се оправим
Истината е че манталитетът ни е такъв. Затова аз съм за промените в закона по пътъщата стига обаче да няма изключения за никой (депутати, полицаи, военни, приятели) законите са затова, да ограничат и подобрат живота ни, нищо че в БГ са само за да си напълнят джобовете някои хора. Все някога ще се оправим
- tskostov
- Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
тия депутати нямат ли си друга работа,а само глупости мислят....... последно бяха тия тъпотии с превишаването с 10 км на позволената скорост..... сега и това........ абе направо........ нямам думи,как се живее в тая държава.......вместо наистина да видят как да оправят държавата,да става за живеене,тия само някви простотии!!!!!
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Не си ли спомняте , че преди две седмици говореха за давността на плащане на актовете и вероятността да не се плащат стари актове.
Е сега, според мен, това е за да подплашат някои балъци да си ги платят, та да съберат някой лев.
Последния ми акт беше преди около 2 години , на стойност 10 лв., преди това не съм имал никога акт, само фишове.
Та бях много изненадан когато ми връчиха постановлението, върнаха ми талона и ми казаха това е.
Докато не направят гише в КАТ където да си плащаш глобата и след това да си получаваш талона няма да я бъде цялата работа.
Ще се размотавам аз до данъчното и ще ги моля да ми вземат парите, е ... ами няма да стане.
Е сега, според мен, това е за да подплашат някои балъци да си ги платят, та да съберат някой лев.
Последния ми акт беше преди около 2 години , на стойност 10 лв., преди това не съм имал никога акт, само фишове.
Та бях много изненадан когато ми връчиха постановлението, върнаха ми талона и ми казаха това е.
Докато не направят гише в КАТ където да си плащаш глобата и след това да си получаваш талона няма да я бъде цялата работа.
Ще се размотавам аз до данъчното и ще ги моля да ми вземат парите, е ... ами няма да стане.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”