И аз карам с Бош, но не мога да кажа че съм доволен. На служебната кола сложихме някви чистачки от Шел, без да ги избираме много много и се оказа, че чистят по-добре от моя Бош. Под чистене разбирам и махане на мухи и др. ниско летящи дребни обекти застиганти по пътя защото и това е важно специално за мен. Боша ги зацапва перфектно и после трябва 2л. от пръскалката да изхабя да виждам.
Аз съм с две различни-БОШ и ШАМПИОН/така я взех от Германия пре-
ди 3години/.Впечатления-ШАМПИОНА е перфектен,докато за другата
не мога да кажа същото.
Купих си ГРАФИТ за около 5 лв.
По празниците пътувах към провинцията и времето ми даде възможност да ги пробвам. Докато беше светло нещата изглеждаха долу-горе добре, ако изключим лекото размазване. След Севлиево започна да се стъмва и положението стана напечено. Светлината от фаровете на насрещно движещите се автомобили правеше и без това замазаното предно стъкло още по-непрогледно. Кошмар. Карах с 50, проклинах момента в който хвърлих старите чистачки (чистеха по-добре от този нов боклук) и зачаках Търново. Нещата обаче преляха, когато се “срещнахме” с лисицата. Видях само светещите й очи, но твърде късно.
На първата бензиностанция в Търново купих БОШ за 20 лв. Не знам дали са най-добрите, но поне като нови чистят перфектно.
Моят съвет е НЕ КУПУВАЙТЕ чистачки ГРАФИТ!
OFF На връщане по светло пътят между Търново и Севлиево беше “осеян” с трупове. Преброих четири. Явно не бяха виновни само чистачките. К’во им става на тези лисици?
Брате, аз не знам какво им стана на мойте графитени, обаче от една седмица насам чистят като за светоно!!! И при мене беше така първите дни след като ги взех - размазваха всичко. Но сега явно графитът се е изтрил или нещо такова е станало, много съм доволен, направо нямам думи!!! Така че, ако тръгваш на дълъг път, гледай да ги вземаш две-три седмици преди пътуването, за да се "попречупят", така да е каже... никакви шумове, никакви скърцания няма сега. За 4.90 от метро... пък може просто аз да съм извадил късмет с мойте?!
Аз пък докато се борех да си сменям чистачките именно поради тази причина и бум спуках си предното стъкло !!! Сега докато не остане само тенекето никакво сменяне.......
Аз карам от 4 или 5 години с Шампион. Купих ги от Била за над 20 лева тогава. И до сега чистят добре, но от скоро почнаха понякога да прескачат и да ме дразнят, а и да замазват като отиват на горе. Преди тях правих някякви неуспешни опити за смяна на пера, но лично аз не го препоръчвам. Пак бих си купил скъпи, но е важно да не са ментета и да не ги крадът.
"alca" от Лук Ойл е мноооого читава чистачка + това се продават по 1 и може да се комбинират свободно При мен например сложих шофьорска 53,а другата 50см. И при това цената е "ХИТ" - 4-5лв/бр.