КАМЕРИ в София?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 06 май 2005 14:48

малко flood, ама едно приятелче от холяндия си е купило навигационна система за PDA-то ( с GPS естествено) - картите се актуализират всеки месец и са вкарани всички статични камери в холандия и както си караш колата и онова почва да ти говори "камера след 400 метра" :) Мисля че на всяко нещо си му има цаката :)

Тази играчка струва 300 евро (без PDA-то и може да работи на всякъкви устройства с Windows Moblie операционна система - http://www.windowsmobile.com - демек доста от новите модели смартфони)

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Съб 07 май 2005 23:53

musura написа:малко flood, ама едно приятелче от холяндия си е купило навигационна система за PDA-то ( с GPS естествено) - картите се актуализират всеки месец и са вкарани всички статични камери в холандия и както си караш колата и онова почва да ти говори "камера след 400 метра" :) Мисля че на всяко нещо си му има цаката :)

Тази играчка струва 300 евро (без PDA-то и може да работи на всякъкви устройства с Windows Moblie операционна система - http://www.windowsmobile.com - демек доста от новите модели смартфони)

Ми то в Белгия, което си е почти Холандия :wink: , направо си има знаци, че пътя се контролира. Може би не навсякъде, но ... Във Франция също има табели... Никой не крие , че има контрол!
Ама за БГ това хич не става. За тук има ли въобще база данни!? Май не още.
А и тук, никой не го интересува да се кара културно. Идеята е само да се "дерат кожи". 100% съм убеден, че ако знаеш, че цялата магистрала например е покрита с камери, ще си караш като пич в рамките на допустимото, само дето държавата няма да прибира толкова парици, отиващи незнайно къде после. Ясно е само, че не и за пътища. Разбира се, пак ще има хора, за които всякакви правила няма да имат значение, но всеки си носи отговорността. Защото 170 евро глоба за пресичане на бяла непрекъсната линия(каквато тук много няма или пък е на супер откачени места, а пък е прекъсната още по не на място, ама това е друга тема...), не е нещо, което на запад хората си позволяват с лека ръка, без значение, че заплатите им не са като нашите.
И няма такова нещо, че видиш ли българите били простаци а западняците били културни! Дръжки! Виждал съм такива "културни" хорица да карат като абсолютни кретени тук, защото им е евтино от гледна точка на глоби и заради липса на истински и неподкупен контрол.
Пък и ще ми е интересно, някоя "мъдра глАва" да покаже как се кара по правилник по този лунен пейзаж, за който понятията маркировка, зелена вълна, уместни и съобразени с условията, пътни знаци и изобщо регулация, са като мъглявината Андромеда!

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Съб 07 май 2005 23:56

Преди около 3 години в нашия Закон за движението по пътищата беше предвидено, че на поне 150 м преди всеки радар трябва да има знак, указващ наличието на устройство за контролиране на скоростта. Не знам как се бяха измамили да запишат такова нещо в закона. Много бързо след това се усетиха и парламентът със замах отмени разпоредбата. Извод: "Булгаристан"!

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Нед 08 май 2005 0:12

Lawyer написа:Преди около 3 години в нашия Закон за движението по пътищата беше предвидено, че на поне 150 м преди всеки радар трябва да има знак, указващ наличието на устройство за контролиране на скоростта. Не знам как се бяха измамили да запишат такова нещо в закона. Много бързо след това се усетиха и парламентът със замах отмени разпоредбата. Извод: "Булгаристан"!

Точно за това става въпрос! Доколкото си спомням и в момента полицаите нямат право да се крият, ама всеки път когато ги видя, дебнат някъде на пусия!

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Нед 08 май 2005 0:15

За съжаление в момента няма нормативна забрана полицаите да се крият и обикновено залягат из трънаците и със "скок-кълбо" изскачат пред колите :roll:

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Нед 08 май 2005 0:20

Lawyer написа:За съжаление в момента няма нормативна забрана полицаите да се крият и обикновено залягат из трънаците и със "скок-кълбо" изскачат пред колите :roll:

А кретени зад волана бол...
Все си мисля, че автоматизирания контрол е доста по безопасен и за полицията, освен другите преимущества които има ...
Но да е направен културно, а не като за България!

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Нед 08 май 2005 0:24

Най-добре е наистина, както е в Холандия (6 пъти съм бил там и е най-приятното и уредено място в Западна Европа): табели "Радарен контрол" и само автоматични устройства със солидна нормативна база и повече от солени глоби. И хората карат нормално - дори в градовете не карат с 50, а с повече - даже и автобусите, но всичко е организирано и безопасно.

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Нед 08 май 2005 1:07

Lawyer написа:Най-добре е наистина, както е в Холандия (6 пъти съм бил там и е най-приятното и уредено място в Западна Европа): табели "Радарен контрол" и само автоматични устройства със солидна нормативна база и повече от солени глоби. И хората карат нормално - дори в градовете не карат с 50, а с повече - даже и автобусите, но всичко е организирано и безопасно.

В Белгия нещата стоят по същия начин. Аз затова казах, че Белгия е почти Холандия. Един и същ език и много други общи неща. Страхотни магистрали, например, осветени нощем , със светещи знаци(не светлоотразителни), без никакви дупки, с перфектна маркировка, с автоматичен контрол и всичко останало...
В градовете ограничението си е 50. Виждал съм обаче път през центъра на село, за който ограничението е 70, демек някъде по света се влага и разум, а не просто блъскане на ограничения, на всяко новоизникнало незаконно капанче например.
Нормално ли е също така, на МЕЖДУНАРОДЕН път Е79 да има пешеходна пътека!?!?!?Толкова ли е сложно да се направи подлез или надлез? Или е много по-скъпо от човешкия живот?
Или нормално ли е да разбера, че поправят пътя, когато си сцепя гумите в ръба на изрязаната дупка? Един знак е достатъчен, за да не стане така.
Нормално ли е да имам маркировка за разрешено изпреварване, на място на което е ИМАЛО видимост, ама преди 50 години?
Изобщо дълга и широка... а нужното е само малко пипе, употребено по предназначение.
Ама явно хората, които тук имат отношение към това, не разполагат с такива мозъчни възможности! Или пък прословутия манталитет си казва думата...
Хайде стига, че съвсем изместихме темата. :)

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 15 май 2005 13:42

100% проверено има камера на бул.Сливница на кръстовището с ул.Раковска като идвате от Сточна гара и не спрете на червен светофар ви снима в гръб-намира се на един стълб откъм реката и представлява сива кутия подобна на тези за електромерите само че отпред има инфраред фото и светкавица-ако минавате оттам бъдете внимателни :D разгледайте я и който забележи такова нещо другаде да свирка :D

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пон 27 юни 2005 14:52

1. На бул. Н.Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх - камерите са в 2-те посоки
2. На околвръстното пред McDonalds (посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки
3. На Цариградско шосе пред Експо Центъра и Тойота - камери в двете посоки
4. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул.,,Арсеналски,, към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.
5. На бул.България между НДК и моста на бул.Витоша
6. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.
7. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз "Инкотар". Гледат посока Ботевград и Кремиковци.
8. На бул.Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.

golf_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_tuning » Пон 27 юни 2005 21:34

Камери има също така в двете посоки на тунела Център-Люлин.Ако някои е бил достата4но наблюдателен е видял за кфо става на въпрос :wink:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 28 юни 2005 10:02

golf_tuning написа:Камери има също така в двете посоки на тунела Център-Люлин.

Бах! Там пък кога сложиша бе мамка им?

Потребителски аватар
toki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toki » Вто 28 юни 2005 10:38

1. На бул. Н.Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх - камерите са в 2-те посоки
2. На околвръстното пред McDonalds(посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки
3. На Цариградско шосе пред Експо Центъра и Тойота - камери в двете посоки
4. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул.,,Арсеналски,, към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.
5. На бул.България между НДК и моста на бул.Витоша
6. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.
7. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз "Инкотар". Гледат посока Ботевград и Кремиковци.
8. На бул.Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.

Потребителски аватар
syncrony_x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот syncrony_x » Вто 28 юни 2005 10:44

feb написа:
musura написа:малко flood, ама едно приятелче от холяндия си е купило навигационна система за PDA-то ( с GPS естествено) - картите се актуализират всеки месец и са вкарани всички статични камери в холандия и както си караш колата и онова почва да ти говори "камера след 400 метра" :) Мисля че на всяко нещо си му има цаката :)

Ми то в Белгия, което си е почти Холандия :wink: , направо си има знаци, че пътя се контролира. Може би не навсякъде, но ... Във Франция също има табели... Никой не крие , че има контрол!
Ама за БГ това хич не става. За тук има ли въобще база данни!? Май не още.
А и тук, никой не го интересува да се кара културно. Идеята е само да се "дерат кожи". 100% съм убеден, че ако знаеш, че цялата магистрала например е покрита с камери, ще си караш като пич в рамките на допустимото, само дето държавата няма да прибира толкова парици, отиващи незнайно къде после. Ясно е само, че не и за пътища. Разбира се, пак ще има хора, за които всякакви правила няма да имат значение, но всеки си носи отговорността. Защото 170 евро глоба за пресичане на бяла непрекъсната линия(каквато тук много няма или пък е на супер откачени места, а пък е прекъсната още по не на място, ама това е друга тема...), не е нещо, което на запад хората си позволяват с лека ръка, без значение, че заплатите им не са като нашите.
И няма такова нещо, че видиш ли българите били простаци а западняците били културни! Дръжки! Виждал съм такива "културни" хорица да карат като абсолютни кретени тук, защото им е евтино от гледна точка на глоби и заради липса на истински и неподкупен контрол.
Пък и ще ми е интересно, някоя "мъдра глАва" да покаже как се кара по правилник по този лунен пейзаж, за който понятията маркировка, зелена вълна, уместни и съобразени с условията, пътни знаци и изобщо регулация, са като мъглявината Андромеда!

Ама дяволски си прав!!! Тука целта е не да се помага на движението и да се следи за неговата безопастност, а да се скрият гадовете , да те издебнат и да ти вземат паричките!!!

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 28 юни 2005 10:44

toki написа:...
погледни мааалко по-нагоре :wink: :!:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”