Тази играчка струва 300 евро (без PDA-то и може да работи на всякъкви устройства с Windows Moblie операционна система - http://www.windowsmobile.com - демек доста от новите модели смартфони)
musura написа:малко flood, ама едно приятелче от холяндия си е купило навигационна система за PDA-то ( с GPS естествено) - картите се актуализират всеки месец и са вкарани всички статични камери в холандия и както си караш колата и онова почва да ти говори "камера след 400 метра"Мисля че на всяко нещо си му има цаката
Тази играчка струва 300 евро (без PDA-то и може да работи на всякъкви устройства с Windows Moblie операционна система - http://www.windowsmobile.com - демек доста от новите модели смартфони)
Lawyer написа:Преди около 3 години в нашия Закон за движението по пътищата беше предвидено, че на поне 150 м преди всеки радар трябва да има знак, указващ наличието на устройство за контролиране на скоростта. Не знам как се бяха измамили да запишат такова нещо в закона. Много бързо след това се усетиха и парламентът със замах отмени разпоредбата. Извод: "Булгаристан"!
Lawyer написа:За съжаление в момента няма нормативна забрана полицаите да се крият и обикновено залягат из трънаците и със "скок-кълбо" изскачат пред колите
Lawyer написа:Най-добре е наистина, както е в Холандия (6 пъти съм бил там и е най-приятното и уредено място в Западна Европа): табели "Радарен контрол" и само автоматични устройства със солидна нормативна база и повече от солени глоби. И хората карат нормално - дори в градовете не карат с 50, а с повече - даже и автобусите, но всичко е организирано и безопасно.
1. На бул. Н.Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх - камерите са в 2-те посоки
2. На околвръстното пред McDonalds (посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки
3. На Цариградско шосе пред Експо Центъра и Тойота - камери в двете посоки
4. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул.,,Арсеналски,, към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.
5. На бул.България между НДК и моста на бул.Витоша
6. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.
7. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз "Инкотар". Гледат посока Ботевград и Кремиковци.
8. На бул.Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.
feb написа:musura написа:малко flood, ама едно приятелче от холяндия си е купило навигационна система за PDA-то ( с GPS естествено) - картите се актуализират всеки месец и са вкарани всички статични камери в холандия и както си караш колата и онова почва да ти говори "камера след 400 метра"Мисля че на всяко нещо си му има цаката
Ми то в Белгия, което си е почти Холандия, направо си има знаци, че пътя се контролира. Може би не навсякъде, но ... Във Франция също има табели... Никой не крие , че има контрол!
Ама за БГ това хич не става. За тук има ли въобще база данни!? Май не още.
А и тук, никой не го интересува да се кара културно. Идеята е само да се "дерат кожи". 100% съм убеден, че ако знаеш, че цялата магистрала например е покрита с камери, ще си караш като пич в рамките на допустимото, само дето държавата няма да прибира толкова парици, отиващи незнайно къде после. Ясно е само, че не и за пътища. Разбира се, пак ще има хора, за които всякакви правила няма да имат значение, но всеки си носи отговорността. Защото 170 евро глоба за пресичане на бяла непрекъсната линия(каквато тук много няма или пък е на супер откачени места, а пък е прекъсната още по не на място, ама това е друга тема...), не е нещо, което на запад хората си позволяват с лека ръка, без значение, че заплатите им не са като нашите.
И няма такова нещо, че видиш ли българите били простаци а западняците били културни! Дръжки! Виждал съм такива "културни" хорица да карат като абсолютни кретени тук, защото им е евтино от гледна точка на глоби и заради липса на истински и неподкупен контрол.
Пък и ще ми е интересно, някоя "мъдра глАва" да покаже как се кара по правилник по този лунен пейзаж, за който понятията маркировка, зелена вълна, уместни и съобразени с условията, пътни знаци и изобщо регулация, са като мъглявината Андромеда!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 46 госта