На каква скорост включвате 5-та?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
mad_doctor написа:Аз си гледам оборотите...обикновено при спокойно каране след 2300-2500 оборота на 4-та си превключвам на 5-та...това е някъде 70-тина км/ч..., че и понякога като пестя вкарвам и от по-рано
Същото e и при мен , въпреки че често ми се случва 3-та до 65-70 и директно 5-та (като се включваш в Цариградско и други "високоскоростни" булеварди е наложително)
Пасат комби 1,8 Мi
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
5-та я ползвам само за извънградско, а като не се режа и карам нормално сменям предавките, когато достигна максималния въртящ момент(около 3000 оборота).Инъче 5-та ми е директна и при 3000 оборота се движа точно със 100км/час.Най-лесно е да сменяш предавките по слух, когато почне да бучи повече от нормалното сменяш на по-висока, така че двигателя да си работи тихо и плавно
При мен лично дърпа и на 5-та като нстъпя педала, но аз я ползвам само за поддържане на постоянна извънградска скорост 

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип както късното, така и ранното превключване на по-горна предавка не са препоръчителни. Повече в тази връзка може да обясни някои като Ваското, който разбира от техническата страна на въпроса, но принципът е този. Специално аз гледам принципно да превключвам на по-горна предавка на 3000 оборота, тъй като на тези обороти смед превключването колата не придърпва, т.е. така най-плавно преминава на по-горната предавка и явно това е точният момент специално за Пасат 1.8 ми - седан. Разбира се, ако движението е на равен участък, може и по-рано да се минава на по-висока предавка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”