Петгодишен “Голф” надви новия “Логан”

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 12 май 2005 19:02

ACCELERATOR написа:Трето - гумите на тази Дачия са най-долнопробните Матадор, от твърд каучук, които на всичко отгоре са и доста тесни по-голям спирачен път и пак - нестабилност.
...

Първо не са Матадор, а са Барум :lol: , но това е само дребно заяждане :lol: , разликата в спирачния път идва от липсата на ABS, ESP, ASD и т.н............

По темата, определено и аз не съм за такива евтини коли, евтиното излиза скъпо.......... :wink:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 12 май 2005 19:05

madmen написа:
ACCELERATOR написа:Статията за предстоящия нов модел на ФВ - "Фокс" на цена под 9000 евро много повече ме заинтригува!
Нищо лично..

Не е нов......или поне не за света.........в Китай този модел е една постоянна гледка по улиците от поне 7-8години, ........но не смятам че такъв модел има бъдеще.......Поло 6Н1, обаче ново........

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Нед 15 май 2005 15:06

Хайде да го уточним за последно...гумите са "Монтана" - румънски...а моделът "фокс" се произвежда не от осем години и не във Китай. Началото му на производство датира от преди 1 година и половина в ...Бразилия!!! Сега той е приспособен за Европа и се очаква да се появи с базова цена т Германия под 9000 евро...
Колкото до Китай, там наистина е пълно с фаувета (дори и такситата) но моделът се нарича "Сантана" (нещо между голф и пасат) :D

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Нед 15 май 2005 15:15

Смятам че колкото и да сме фенове на VW трябва да сме обективни. Golf е по-висок клас от Logan! На руския пазар се продава модела VW Pointer който е в същия клас и е предназначен пак за ESTSITE. Нека направят тест с него.

Потребителски аватар
mitko66
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Нед 15 май 2005 15:26

Да бе ясно е, че е от по-висок клас...друго са искали да ни покажат хората от редакцията...ако имаш примерно 8 000 евро и 2 алтернативи - нов Логан и 5 годишен голф4, кое е по - доброто да избереш...това е...

Черноглав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Черноглав » Нед 15 май 2005 18:16

madmen написа:Статията за предстоящия нов модел на ФВ - "Фокс" на цена под 9000 евро много повече ме заинтригува!
Нищо лично.

този пък нов модел по някаква случайност се сглобява в Бразилия.. а питай ме що за качество ще има.. като полото.. някаква пръчка недодялана

Потребителски аватар
mitko66
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Пон 16 май 2005 15:47

ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ ОБИЖДАМЕ НА АВТОМОБИЛИ....поло-пръчка ????!!!!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 16 май 2005 22:43

ACCELERATOR написа:Не че дачия ми е любимата марка, обаче искам да доуточня някои неща, защото този тест е направен изключително подвеждащо (както повечето тестове на Auto Build, където се сравняват немски коли с техни конкуренти).
Първо, Логан още не се внася официално в Германия, а сравнявания модел е купен от неофициален представител, който купува колите, които са предназначени за вътрешния пазар на Румъния, кара ги с автовоз до Германия, и там им слага разни допълнителни джаджи, за да отговаря колата на определени немски еко и др. стандарти и ги продава с печалба. Ако не се лъжа, цената на тази Дачия нова в Румъния е около 5000 евро, а те след цялата тази процедура я продават за 8500 евро в Германия.
Официалния вносител ще предлага модела за 7500 евро, който е специално за западните страни, и има доста доработки, за да отговаря на техните стандарти, вкл. и други гуми, по-стегнато окачване и вероятно по-силни спирачки.
Така че в този тест швабите сравняват Голф за 8500 евро с/у Дачия за 5000 евро.
Първо при тази Дачия качеството на изпълнение е много по ниско, от варианта, който ще е предлаган официално в Германия.
Второ - окачването на тази Дачия е твърде високо и стегнато, съобразено с Румънските пътища, и оттам идва нестабилността на колата.
Трето - гумите на тази Дачия са най-долнопробните Матадор, от твърд каучук, които на всичко отгоре са и доста тесни :arrow: по-голям спирачен път и пак - нестабилност.
И четвърто - за 7500 евро голфа ще е на около 100 000 км (справка - mobile.de), да не говорим, ако е за 5000 евро...

Моите поздравления за прецизния анализ !!!! :wink: Тия от ауто билда да не си мислят,че ние ядеме доматите с колците !!!!
Истината е само една-Защитават си родното пройзводство и вероятно са доста притеснени от тази инвазия!!!! А повечето клиенти биха се излъгали да купят по евтиното !!!
--- Но съм убеден в "качествата" на Логана!!! Като знам какво представлява сглобката на едно ново рено , мога да си представя такова правено от румънци !!!!! Еле пък когато е гонена цена под!!!!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 17 май 2005 9:10

Голфа на д всичко френско!!!!!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 17 май 2005 9:37

WDW написа:
Моите поздравления за прецизния анализ !!!! :wink: Тия от ауто билда да не си мислят,че ние ядеме доматите с колците !!!!
Истината е само една-Защитават си родното пройзводство и вероятно са доста притеснени от тази инвазия!!!! А повечето клиенти биха се излъгали да купят по евтиното !!!
--- Но съм убеден в "качествата" на Логана!!! Като знам какво представлява сглобката на едно ново рено , мога да си представя такова правено от румънци !!!!! Еле пък когато е гонена цена под!!!!

mhihi mhihi mhihi
Скоро ще плъзнат по улиците под формата на малки, гадни, подли и нахални като конски мухи бакшишчета :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”