Association of Drivers Against Daytime Running Lights ?!?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 31 окт 2007 11:05

Всички противници на движението със светлини денем да си разпечатат този Ентелегентно сътворен сайт и от 1.11 да го представят пред КАТ, а да и никакво каране на светлини денем :idea:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 31 окт 2007 11:08

mhihi

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 31 окт 2007 11:54

според мен нещата са провокирани от "задължителния" характер на ползването на фарове...
Ако аз забравя да си пусна фаровете, най-вероятно ще ме глобят, но всички таксита например, на които фаровете им светят яко нагоре - никой не ги глобява, въпреки, че пак е нарушение на същия закон...

е на тва се дразня

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 31 окт 2007 14:14

L&R, това че нещо е задължително, изобщо не значи че е правилно, а още по-малко значи че не може да се обсъжда и да се протестира срещу него. :-)

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Association of Drivers Against Daytime Running Lights ?!

Мнениеот kossel » Сря 31 окт 2007 14:25

myrshavija написа:http://dadrl.hit.bg/

Подкрепям сайта, глупаво е да те задължават. Карал си 20 години без фарове и сега хоп решават еди какво си ... ако беше добра идеята в новите автомобили нямаше да има компче за гасене на фаровете ;-)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 31 окт 2007 14:53

Ами в американските няма копче за гасене на габаритите:)
Аз съм твърдо за да се кара на фарове и през деня, обаче има и един момент в който водачите почват да разчитата на това срещу тях някой да кара на фарове и във дъжд може да се стигне до изпреварване и хоп - някой си забравил да си включи светлините. Няма значение че той е виновен, важен е резултата. Все пак имайте предвид че това че всички трябва да карат на фарове не може да бъде успокоение и винаги си имайте едно наум. Е сега, верно че е 31 октомври а не 1ви ноември, обаче като се прибирах от Перник и в княжево, при условия на проливен дъжд един пич с едно толедо изпреварваше в лентата срещу мене и го видях в последния моммент. Не само че е забранено да се изпреварва там иа и не мога да разбера какво самучувствие има тоз индивид и как очаква да го видя.
Сигурно и тои си има разпечатка във жабката от този сайт еи е твърдо убеден че
Както OSRAM сами признават, стандартните им крушки с волфрамова нишка имат живот между 300 и 500 часа. Те не са разчетени за постоянна употреба, което налага по-честата им подмяна. Вместо това, те предлагат да си купите от тях друг комплект - с понижен интензитет и удължен живот. Това което пропускат да кажат е, че този вид крушки са подходящи само за светлата част на денонощието и дават много лоша осветеност през останалата! Това ги прави сериозен източник на заплаха за сигурността, живота и здравето.

Мене оня ден ми изгоря една крушка и си я смених. Нищо не ми стана:)

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 31 окт 2007 15:00

Като минеш покрай някой такъв да му светнеш светкавицата и повече да не се занмаваш mhihi А рекламите по знаците на ОСРАМ ми прилича все едно казват: Включете светлините ,та да ти изгорят крушките и да изкараме и ние нещо :D :D

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Сря 31 окт 2007 15:05

VeilSide написа:"Дневните светлини са пример за неефективно използване на ресурси: разходът на гориво се покачва, количеството въглероден диоксид в атмосферата също, а крушките се налага да бъдат сменяни по-често. Те са допотопна технология, пренесена в 21-ви век."

е тва утрепа коня просто!

и кое не е вярно в това, би ли уточнил

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 31 окт 2007 15:09

iceto написа:
VeilSide написа:"Дневните светлини са пример за неефективно използване на ресурси: разходът на гориво се покачва, количеството въглероден диоксид в атмосферата също, а крушките се налага да бъдат сменяни по-често. Те са допотопна технология, пренесена в 21-ви век."

е тва утрепа коня просто!

и кое не е вярно в това, би ли уточнил

не е вярно че употребата на фаровете през деня е основния замърсителна околната среда и също така че цената на две крушки не е равна на спасен живот. И понеже индивида сътворил написаното по горе не знам да е изобретил нещо по не допотопно като източник на светлина не е вярно че има право да обяснява кое от каде е пренесено:)

Потребителски аватар
taskbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taskbg » Сря 31 окт 2007 15:24

В слънчево и ясно време, каквито дни имаше много миналата година, каква е ползата от светлини. Мисля че тогава фаровете са съизмерими като яркост с отблясъците от слънцето по колата :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 31 окт 2007 15:26

Аз карам на къси и през деня целогодишно.
Аман от икономии!
Тия тъпаци, дето са анти-кат и анти-правилник и въобще на всичко анти, да не се чудят ако утре ги плесне един камаз, който не ги е видял, защото не са си пуснали фаровете.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 31 окт 2007 15:42

Напълно вярно е за допотопната технология. Първо КПДто на стандартните лампи е много ниско - маса енергия отива за топлене а не за светене. Второ ел. енергията се генерира от ДВГ, който е с мизерен КПД.

Но не това е основното, това е най-дребния недостатък на дневните. Основното е че ползите не е сигурно че са повече от вредите.

Ще отрече ли някой че на фона на редица коли със запалени фарове всички други детайли се губят и не се виждат добре? Изобщо нужно ли е като караш по улица в града вниманието ти да се привлича от фарове на коли в насрещното, които коли изобщо не те интересуват (може и да са спрели даже), вместо да забележиш че някой е тръгнал да притича между тях? Ами в огледалото - още по-зле - виждаш ярък обект - фарове и всичко друго се губи, или това което си могъл да следиш само с периферно зрение вече не можеш.

Щом дневните светлини намаляват някой рискове, но едновременно увеличават други, то има ли смисъл от тях?

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 31 окт 2007 15:49

Камаза ако те плесне, със сигурност фаровете ти не са имали нищо общо - ти качвал ли си се някога в кабина на камион? :-)

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 31 окт 2007 16:18

L&R написа:Всички противници на движението със светлини денем да си разпечатат този Ентелегентно сътворен сайт и от 1.11 да го представят пред КАТ, а да и никакво каране на светлини денем :idea:

не искам да се отклоняваме, но мисля, че като продаваш такива неща на колегите, е нормално да защитаваш тезата, че са хипер полезни. Ама мнението ти е пристрастно, защото имаш пряк интерес, това че печалбата ти е незначителна не е важно, все пак имаш такава нали?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 31 окт 2007 16:33

ако го познаваше човека щеше да се червиш...
поразрови стари мнения още преди да започне да ги прави
още тогава си е казал мнението

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”