За всички с ГОЛФ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
butaloto
Автомобил:
Двигател:

Ами къде?

Мнениеот butaloto » Сря 15 юни 2005 15:10

stil написа:На пръв поглед този въпрос може да се приеме за реторичен или лишен от смисъл.
Но ако човек се зачете в класациите за надежност къде е бил VW в средата на 80-те и къде в средата на 90-те...
Въпросът май се очертава като напълно логичен.

На 80 то място. Ако това е успокоение, здраве му кажи.

Потребителски аватар
Klikacha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Klikacha » Сря 15 юни 2005 16:34

Така като чета някои мнения и се чудя как още някой не е препоръчал Голф 1.

Като купуваш Голф 2 трябва да си наясно, че взимаш модел който не се произвежда от 14 години.

3-ките може да са по-чупливи от 2-ките, но са по комфортни и изглеждат по-съвременно. Същото важи и за 4-ките спрямо 3-ките, май.

Все пак най-важното е техническото състояние на двете коли. Ако майстор каже, че и 2-ката и 3-ката са ОК се качвам на 3-ката и забравям.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 15 юни 2005 16:58

Голф 1 още се прави в Южна Африка (макар и само като кабрио).

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 15 юни 2005 17:01

жалко, че спряха костенурките mhihi абе направо бегом към моргите, да живеят лади москвичи и др. подобни...а какво да кажем за мангустите с каручките :idea: евтина поддръжка - направо без пари lol

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 15 юни 2005 22:21

Защо винаги се изкривяват нещата към отправяне на нападки и дори обиди? Нали форума е място, където човек може да си каже мнението без да е нужно да бъде толкова агресивен!!
Ето конкретни примери защо 2-ката ми допада повече:
1. Аз обичам, когато възникне проблем, да се опитам да се оправя сам и, ако не успея, тогава да търся сервиз. Отне ми доста време да стигна до питата на парното, защото се оказа, че трябва да се сваля цялото табло, но се справих. След това всичко си отиде на място за 20-тина минути. Ако бях с 3-ка, трябваше да ходя в сервиз и да плащам луди пари.
2. Не искам да си представя как ще ми се наложи да отварям замръзнала врата на 3-ка зимата. Дръжката ще ми остане в ръката със сигурност. Това се отнася и за други модели, мисля! При двойката такова нещо не може да се случи.
3. Има и други такива на пръв поглед дребни неща, които биха ме накарали да предпочета по-семплата конструкция, която винаги се оказва и по-надеждна.
Не бих дал доста повече пари за 3-ка 92-ра или 93-та год. пред 2-ка 91-ва само заради това, че била по-модерна, по-заоблена и по-добре изглеждаща.
Все пак всичко си е лично мнение и разбиране!

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 16 юни 2005 13:05

nii написа:Голф 1 още се прави в Южна Африка (макар и само като кабрио).

Прави се всякъкав

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Вто 21 юни 2005 1:50

Само Голф 3!!!!Майтапа се бе ,взимайте квот ви кефи, всеки си има виждане за нещата :wink:

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 21 юни 2005 10:17

еееххх тия голф2 тц тц.
Колеги стига с тия стари схващания едното пове4е се чупело ала-бала.
По-проста конструкция не знам си кво си......
Все едно слушам едно време "разбирачите" - Турбо Дизел ли? аааа махни го тва турбо - като се развали и край,издухвало мотора и не знам си какви глупости от този сорт....сега 90% дизелите са с турбо..
сега пък същото се говори за TDI - аааа сложно е! щом не може кварталния майстор да го пипа - мани го, друго си е прости4ко да е......
Тва са глупости според мен
Не знам дали някой тука ще откаже една 3-ка TDI.
На 2-ка TDI слага ли се - НЕ
Мисля че много много малко са тука хората който НАИСТИНА харесват 2-ката пове4е от 3-ка.
И защо тези "горещи" привърженици на 2-ката биха минали с охота на 4-ка, а видиш ли 3-ката била зле.....колко много по-красива е 4-ката спрямо 3-ката
и да не би частите да са и евтини на 4-ката а????????
все ми намирисва на киселото грозде...............

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Вто 21 юни 2005 11:56

И аз да си го кажа.
Преди да мина на 2-ката, която е 84, карах Пасат 93 и съм много по-доволен от сегашната си кола, а моя прител който ми продаде двойката си кара Венто 94 и вече една година съжалява и псува, че си е сменил колата. Само да отбия отзивите от рода то много си зависи от колите, ще кажа, че 2-ката и Вентото са много гледани и бяха в перфектно състояние. 3-ка никога няма да си взема - да ме извиняват колегите с такива машини, но по мое лични наблюдения в техническо естество с нищо не са по-добри а цифрите им са доста по-голями. Имам една купчина прители с 2-ки и никой от тях не съжалява или пък си мисли да си продава колата.
Ако сега немците произведат същата двойка със същото качество без нито без нито една промяна по модела бих изтеглил заем за да си я взема :D :D

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 21 юни 2005 13:40

в отговор на едно от горните мнения- не бих си взел тройка, просто щото не ме кефи на външен вид-първо, второ щото е вече стара...бих си взел четворка, щото ме кефи на външен вид-първо и е по-нова-второ :lol: :lol: :lol: въобще не ме интересува, колко се чупи и разни такива статистики

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 21 юни 2005 14:24

Pichaga написа:в отговор на едно от горните мнения- не бих си взел тройка, просто щото не ме кефи на външен вид-първо, второ щото е вече стара...бих си взел четворка, щото ме кефи на външен вид-първо и е по-нова-второ :lol: :lol: :lol: въобще не ме интересува, колко се чупи и разни такива статистики
:yeaha:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Ако ще е Голф3 по-добре ПАСАТ

Мнениеот mufin » Вто 21 юни 2005 23:50

същите пари, а колата по-добра.
Примерно 3-ка 93 и Пасат 93-а са на една цена - около 5000 лв

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 22 юни 2005 12:42

Аз лично съм си доволен от 2ката и не ми е болка да я сменям . Просто колата вече си е на годинки и това във всички случаи оказва негативно влияние.Определено не бих я сменил с някоя 3ка 2-3 години по нова , поне си знам на моита какво и има.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 22 юни 2005 12:48

според мен цените на тройките са високи

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 22 юни 2005 13:58

:idea: :idea: :idea: ...Просто колата вече си е на годинки и това във всички случаи оказва негативно влияние... :idea: :idea: :idea:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”