Зов за помощ!!! СПЕШНО!!!
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За кръвните групи и аз съм чувал, че АВ може да приема от другите, но само определено минимално количество. По принцип явно е необходимо да се прелива от същата кръвна група - иначе щяха да са достатъчни кръводарителите с "0". Относно банерите - добре изглеждат, но това си зависи от "стопаните" на сайта.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Lawyer написа:За кръвните групи и аз съм чувал, че АВ може да приема от другите, но само определено минимално количество. По принцип явно е необходимо да се прелива от същата кръвна група - иначе щяха да са достатъчни кръводарителите с "0". Относно банерите - добре изглеждат, но това си зависи от "стопаните" на сайта.
В случая не става дума за кръвопреливане в класическия смисъл на думата, а за вливане на плазма, в която се съдържат факторите на съсирване на кръвта. Затова е необходима точно тази кръвна група и от тази кръв се отделя само плазмата. Заболяването се оказа автоимунно, т.е. организма не разпознава тромбоцитите като свои и ги атакува и унищожава. А тромбоцитите играят съществена роля при съсирването на кръвта. Така се получават многобройни малки вътрешни кръвоизливи, които не могат да се овладеят. Гадна работа! Още по-гадно е когато си медицински работник и знаеш какво става с теб. Дано се овладее ситуацията!!
- winner
- Автомобил:
- Двигател:
Само малко да ви поясня-от кръвта на хора с АВ/+,_/ кръвна група
се извлича плазма,която може да се прелива на хора с всички остана
ли кръвни групи.Тоес те са универсални донори/но това важи само по
отношение на плазмата.Що се касае за цялостна кръв те могат да даря
ват кръв само на хора от същата АВ група.
За съжаление и аз съм 0+.
се извлича плазма,която може да се прелива на хора с всички остана
ли кръвни групи.Тоес те са универсални донори/но това важи само по
отношение на плазмата.Що се касае за цялостна кръв те могат да даря
ват кръв само на хора от същата АВ група.
За съжаление и аз съм 0+.
да, става въпрос за същата жена - д-р Сиракова. Положението наистина е спешно. Можете да помогнете като разпространите информацията на свои приятели, някой от тях може да се окаже с така необходимата кръвна група АБ.
След всички призиви по тв, радио, интернет сайтове, днес са се отзовали около 40 човека, по данни от Фото форума. Това осигурява плазма за около 4 дена, като прочетох, че лечението трябва да продължи поне още един месец.
След всички призиви по тв, радио, интернет сайтове, днес са се отзовали около 40 човека, по данни от Фото форума. Това осигурява плазма за около 4 дена, като прочетох, че лечението трябва да продължи поне още един месец.
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може и да не съм прав, но ще си кажа. НЕ МОГА да повярвам, че от сред всички тези 2000 души в този форум няма поне един човек, който или да е АВ+/-, или да има близък приятел с тази кръвна група! Ако наистина има такъв човек или такива хора и те не са се отзовали на един такъв чисто човешки призив за помощ за спасяване на човешки живот, аз тия хора чисто и просто ги о т п и с в а м.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”