нагреватели на пръскалките на чистачките

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 18 дек 2007 15:47

Аз съм уж със зимен пакет(имам пръскалки на фаровете, подгряване на седалките и т.н.) и изпълнението е comfort line ама май я няма тази екстра. Онзи ден като се връщах от София ми замръзнаха ръскалките и както при trunner беше ад просто.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Сря 19 дек 2007 10:57

Колеги да попитам дали слагат и на Голф 3 нагреватели на пръскалките?
п.п. Аз имам подгряване на огледалата(ама само едното работи :( )

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 19 дек 2007 10:59

stanislav_s написа:Колеги да попитам дали слагат и на Голф 3 нагреватели на пръскалките?
п.п. Аз имам подгряване на огледалата(ама само едното работи :( )

На мойте има разни жици и некви работи.До сега не са ми замръзавли.При мене обаче огледалата нямат подгряване.На тия дето седалките се подгряват адски им завиждам- страшна екстра ,але ако я има и на волана :)

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Сря 19 дек 2007 13:06

:lol: ... е ти ся и на скоростния лост ше поискаш :lol:

pow
Автомобил:
Двигател:

ая

Мнениеот pow » Сря 19 дек 2007 14:50

да споделя аз как процедирам от мноооо време -купувам си антифриз разреждам го с вода в полза на антифриза после добавям течен сапун или подобен препарат за миене на чинии, раздрусвам хубаво и наливам в казанчето за чистачките, нито замръзва по стъклото или дюзите, има хубав аромат и стъклото свети, а и е еФтинооооооооо :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Сря 19 дек 2007 15:25

А да си чел случайно какво пише на шишетата антифриз? Да НЕ се сипва при масла, спирачни течности, течности за чистачки ???

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 19 дек 2007 16:13

антифриза е мазеееннн :shock

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 19 дек 2007 16:40

Аз дали го имам това подгряване на пръскалките. Към тях ходят 2 маркучета ( едното за вода предполагам другото не знам ) Течността за чистачки беше лятна и беше замръзнала около пръскалките. Поливах с топла вода по капака и във капака и накрая се размрази и сипах вече зимна течност. Но да знам за напред ако пак ми се случи това дали имам тази екстра за подгряване на пръскалките ... колата има подгряване на седалки, огледала и всичките му екстри там. Реотаните за задното стъкло и подгряването на огледалата се пускат от отделни копчета.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Re: ая

Мнениеот pakumba » Сря 19 дек 2007 16:50

pow написа:да споделя аз как процедирам от мноооо време -купувам си антифриз разреждам го с вода в полза на антифриза после добавям течен сапун или подобен препарат за миене на чинии, раздрусвам хубаво и наливам в казанчето за чистачките, нито замръзва по стъклото или дюзите, има хубав аромат и стъклото свети, а и е еФтинооооооооо :lol: :lol: :lol:

ае то се прави със спирт бе човек. син спирт и разреждай колкото си искаш. то и без това половината течности за чистачки миришат откровенно на спирт

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Сря 19 дек 2007 17:59

не ми говорете за течност за чистачки,че още не ми е минало.снощи сипвам бензин на ОМВ за 10лв и зимам неква течност за чистачки,ама не погледнах за цена и тоя на касата ми вика общо 18лв :shock бахмааму последния път като купувах течност беше 2 и нещо,поне да ги бях сипал за бензин тия 8лв нямаше да ме е яд :banghead:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 19 дек 2007 18:36

Е моята беше 10лв от лукойл :) Скъпотийка си е....

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пет 21 дек 2007 12:36

.. че върши работа зимната течност .. върши .. но с подгреватели е по-по защото .. при по як студ течността замръзва на самите дюзи и решението е да сипваш чист концентрат само .. някъде бях гледал по нета .. как да си направим сами подгряване на дюзите .. схемата беше с някакво съпротивление .. дюзите се свалят и под тях се поставяше малка плочка /или беше като фолио/ от някакъв метал със запоени жички .. и се вързва после или към нагревателя на задното стъкло .. или на огледалата .. някой беше поствал как да се направи нагревател за огледалата .. нещо подобно ..

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 21 дек 2007 16:19

За четящите руски - ЦЪК

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 21 дек 2007 17:41

А Гриша, за нечетящите руски би ли казал накратко нашите коли имат ли го това или не. И най-вече как може да се провери. Щото доколкото разбрах от линка, дори и да има се включват когато температурата е под еди колко си градуса!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 21 дек 2007 19:06

trunner написа:А Гриша, за нечетящите руски би ли казал накратко нашите коли имат ли го това или не. И най-вече как може да се провери. Щото доколкото разбрах от линка, дори и да има се включват когато температурата е под еди колко си градуса!

Честно да си кажа, нямах време да я чета темата, и затова нямам отговор на въпросите ти. :oops:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”