нагреватели на пръскалките на чистачките
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
stanislav_s написа:Колеги да попитам дали слагат и на Голф 3 нагреватели на пръскалките?
п.п. Аз имам подгряване на огледалата(ама само едното работи)
На мойте има разни жици и некви работи.До сега не са ми замръзавли.При мене обаче огледалата нямат подгряване.На тия дето седалките се подгряват адски им завиждам- страшна екстра ,але ако я има и на волана

- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ая
да споделя аз как процедирам от мноооо време -купувам си антифриз разреждам го с вода в полза на антифриза после добавям течен сапун или подобен препарат за миене на чинии, раздрусвам хубаво и наливам в казанчето за чистачките, нито замръзва по стъклото или дюзите, има хубав аромат и стъклото свети, а и е еФтинооооооооо

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз дали го имам това подгряване на пръскалките. Към тях ходят 2 маркучета ( едното за вода предполагам другото не знам ) Течността за чистачки беше лятна и беше замръзнала около пръскалките. Поливах с топла вода по капака и във капака и накрая се размрази и сипах вече зимна течност. Но да знам за напред ако пак ми се случи това дали имам тази екстра за подгряване на пръскалките ... колата има подгряване на седалки, огледала и всичките му екстри там. Реотаните за задното стъкло и подгряването на огледалата се пускат от отделни копчета.
Re: ая
pow написа:да споделя аз как процедирам от мноооо време -купувам си антифриз разреждам го с вода в полза на антифриза после добавям течен сапун или подобен препарат за миене на чинии, раздрусвам хубаво и наливам в казанчето за чистачките, нито замръзва по стъклото или дюзите, има хубав аромат и стъклото свети, а и е еФтинооооооооо![]()
![]()
ае то се прави със спирт бе човек. син спирт и разреждай колкото си искаш. то и без това половината течности за чистачки миришат откровенно на спирт
не ми говорете за течност за чистачки,че още не ми е минало.снощи сипвам бензин на ОМВ за 10лв и зимам неква течност за чистачки,ама не погледнах за цена и тоя на касата ми вика общо 18лв
бахмааму последния път като купувах течност беше 2 и нещо,поне да ги бях сипал за бензин тия 8лв нямаше да ме е яд 

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.. че върши работа зимната течност .. върши .. но с подгреватели е по-по защото .. при по як студ течността замръзва на самите дюзи и решението е да сипваш чист концентрат само .. някъде бях гледал по нета .. как да си направим сами подгряване на дюзите .. схемата беше с някакво съпротивление .. дюзите се свалят и под тях се поставяше малка плочка /или беше като фолио/ от някакъв метал със запоени жички .. и се вързва после или към нагревателя на задното стъкло .. или на огледалата .. някой беше поствал как да се направи нагревател за огледалата .. нещо подобно ..
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
За четящите руски - ЦЪК
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
trunner написа:А Гриша, за нечетящите руски би ли казал накратко нашите коли имат ли го това или не. И най-вече как може да се провери. Щото доколкото разбрах от линка, дори и да има се включват когато температурата е под еди колко си градуса!
Честно да си кажа, нямах време да я чета темата, и затова нямам отговор на въпросите ти.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”