Някога ще има ли стикери?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 09 яну 2008 9:29

Понеже темата засяга лично мен, държа да дам отговор:

Аз се занимавам доброволно с направата на стикери и то когато имам времето и средствата да ги направя.
Правенето на стикери е следната процедура:

1. Отивам и купувам два цвята фолио
2. Отнасям фолиото при мой приятел, който го пуска на плотер да се реже с определения размер стикери.
3. Фолиото се обелва от ненужните части и остава само частта на стикера, била тя контура или вътрешната част.
4. След обелването се лепи транспортно фолио на вътрешната част и то се пренася върху контура, което е най-деликатната работа, едно неправилно движение на 0.5мм и всичките стикери са фира.
5. След тази процедура всеки стикер се нарязва отделно.

Всичко това се прави на ръка и за направата на около 60-70 стикера отнема около един ден.

Себестойността на материалите е:
4 кв. м. фолио струва 50лв
нарязването струва 50лв
От това фолио излизат около 60-65 стикера, които са на цена 2.50лв/бр.

Ако всички стикери станат събраната сума е 162.50лв за 65бр.

В разходите не съм включил горивото, което изразходвам за разкарването и времето, което отделям за правенето им и след това за времето, което отделям да ги раздам на желаещите и да им ги залепя.
На много хора съм лепил стикери и досега един не се е оплакал, че стикерите са се скъсали или отлепили.

Дал съм всичко налично, ако някой иска да си направи сам стикер.

Понеже напоследък ми се натрупаха доста неща, няма как да отделя нужното време и да направя нови стикери, ако някой има възможност е добре дошъл да ги направи сам.
Да се коментира обаче, че някой е недоволен, че няма налични стикери е меко казано неуместно, когато мога винаги съм помагал.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”