2 - И пак за държанието ни на пътя

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Чет 12 авг 2004 12:13

Съгласен съм със змея, но не и когато съм първата кола Mr Green Fun , а иначе както писах, какъв е смисълът да ме изреже някой, като на сфетофара 500 метра по натътък пак сме заедно... 1 кола преднина? 15 секунди по-рано пристигане... не мисля No

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 12 авг 2004 12:21

vaskoto1 написа:не бе-недоумявам...
не мога да разбера дали си наясно със себе си....

мисля, че това си е мой проблем :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 12 авг 2004 12:25

аз само отбелязвам...
ти питаш-аз отговарям-нищо повече!

Потребителски аватар
quattro
Автомобил: Passat B35i
Двигател:

Мнениеот quattro » Чет 12 авг 2004 12:34

снощи на път с три платна спирам на светофар в средната лента,
до мен от ляво спира Audi 80 яйце 2.0 наравно с мен, и след секунди
се започва форсиранене на Audi-то, поглеждам ги а те правят
някакви знаци -- не им обърнах внимание (видимо спокоен),
но се разбира че искат да са първи, минаха половин дължина
напред и чакат да светне зелено, светна зелено но и аз се поблазних
от това да тръгна с тях и какъв бе резултата -- на тръгване и до
сфетофара две дължини пред тях а и бяха само 100 метра до другият светофар, след което минаха леко пред мен и пак се започва, но аз нямаше как а се изравня с тях, а имаше и други коли. Като ни пусна светофара, ама се чува как реве Audi-то и се напъва и аз съм
зад него (както се казава дишам му във врата), това Audi има потенциал
но да знаеш как да го използваш а и Passat-а е по-тежък все пак....

:wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 12 авг 2004 13:00

най ми е гот да ги нерва такива отровковци!
той ръмжи аз го гледам лошо и като тръгнеме 1ва-2ра и после леко леко....
оня се изрязва пред мене и хоп-куки!
колко акта съм съставил по тоя начин.....
ама е кееееефф!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 15 авг 2004 13:12

Абе дърпането е излишно, защото колата се амортизира много.
Учудва ме фактът, че някои хора смятат знаците с ограниченията на скоростта за "нещо кръгло, дето е закачено на една пръчка или кол" !!!!!!!!! Аре стига бе човек :D Не се излагай! Най-безопасната скорост не е тази, с която се движат другите, а тази, при която можеш да овладееш колата без никакви вредни последствия за тебе и околните. Ако всички карат с 200 км/ч и ти ли ще караш с тази "безопасна скорост"??? Кое е по-опасно - да ти се спука гума с 80км/ч или с 200???
Между другото и аз много ги обичам такива дето ми светкат с фарове и искат да ме изпреварят когато е забранено!!! Или пък разни пишлеменца, които искат да си избият комплексите на светофара... абсолютни говеда.
Когато караш с нормалната позволена скорост и спазваш ограниченията, можеш да спреш на време. Хората, дето са ги мислили тея работи не са били глупаци и идиоти. Всичко това е за наше добро!
То верно, че в момента страната е в труден период... и тоя период стана доста дълъг вече и жиота е труден, повечето хора нямат пари, почти всички избиват разни комплекси на пътя... ама дайте в крайна сметка да мислим като големи хора, а не като лапетий! Нека има повече толерантност, да му се не види.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 15 авг 2004 13:18

идеята е да се достигне максимално бързо позволения лимит и да се остане там.
дърпаш на старт за зарибяване и тоя гъз като се хване и продължава да натиска и след като те е минал щото му е кеф-а куките само това чакат-хоп-честитоооо.
и ти минаваш покрай него с 50-60 победоносно и подсвиркваш и му махаш с ръка.
е това е кефа-да му нашокаш репата с ръцете на куките!

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Нед 15 авг 2004 16:04

VW_FEN написа: Най-безопасната скорост не е тази, с която се движат другите, а тази, при която можеш да овладееш колата без никакви вредни последствия за тебе и околните.

Съгласен съм! Само че най-безконфликтната ситуация е просто да се движиш с потока, това ми е мисълта! Ако се движиш или по-бавно, или по-бързо (все тая, все пречиш), риск има (макар и много минимален)...

VW_FEN написа:
Ако всички карат с 200 км/ч и ти ли ще караш с тази "безопасна скорост"??? Кое е по-опасно - да ти се спука гума с 80км/ч или с 200???

А ти колко хора си виждал да карат с 200? В смисъл, да си поддържат тази скорост? Щото аз досега не повече от 1-2?

Колкото до знаците, това е една друга много обширна тема... Ти непрекъснато ли си гледаш километража? Щото аз много рядко, просто скоростта се чувства... Точно както си го казал по-горе... :wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 16 авг 2004 9:12

Абе аз ти разбрах мисълта :) ок просто исках да отбележа, че в повечето случаи не е безопасно да се кара със скоростта на потока, защото доста хора се увличат и не усещат високата скорост... това на всички ни се е случвало :)) Ами доста често си гледам скоростомера...
Това за двестате км/ч беше образно казано :)))

"Ако се движиш или по-бавно, или по-бързо (все тая, все пречиш), риск има (макар и много минимален)... "

Не съм съгласен с това. Риск няма да има, ако се движиш с позволената скорост. Защото при мен винаги, когато някой си мисли, че му преча, има непрекъсната линия или знак, забраняващ изпреварването... не виждам причина, когато има ограничение от 60, да преча на някого, само защото той не го спазва и бърза за някъде.
Сега друг е въпроса, че на места ограниченията наистина са глупави. Аз вчера се изказах в полза на хората, които са преценявали какви знаци да поставят... но днес размислих - за някои работи не са били прави.

zlatacho

Мнениеот zlatacho » Вто 24 авг 2004 9:30

Ходихме с жена ми на почивка по южното черноморие(от Варна до Синеморец) и след това чак до Гоце Делчев. Пътят от Бургас до началото на магистрала Тракия беше кошмарен!!! Нямам предвид настилката - безупречна. Но движението беше много натоварено. Това, от което най-много се стреснах обаче беше, че никой не правеше връзка между скорост и дистанция. Аз оставях поне 20-25 метра отпред а в повечето случаи тези зад мен бяха долепени на (по-малко от) една кола дължина. При скорост на колоната от 70-80, че и 90 км/ч как щяха да спрат, не ми се мисли (спирачния път е поне 40 метра за масовите коли). Там лично аз много исках да видя ограничение от 60(което да се спазва), че да се намали риска от верижна катастрофа. Не че не сме се влачили след камиони с толкова... Но това с дистанцията наистина е страшно. Особено като се има предвид, че на част от колите стоповете не светеха :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Няма нищо лошо да се движим в колона с висока скорост, но явно още не знаем как да се държим в нея.

П.П За да се разбере едно ограничение защо е поставено, е необходимо да се вникне в спецификата на съответното място. А това невинаги (да не кажа почти никога) става ясно за няколкото секунди, за които се минава през него.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 24 авг 2004 9:34

zlatacho написа:Ходихме с жена ми на почивка по южното черноморие(от Варна до Синеморец) и след това чак до Гоце Делчев. Пътят от Бургас до началото на магистрала Тракия беше кошмарен!!! Нямам предвид настилката - безупречна. Но движението беше много натоварено. Това, от което най-много се стреснах обаче беше, че никой не правеше връзка между скорост и дистанция. Аз оставях поне 20-25 метра отпред а в повечето случаи тези зад мен бяха долепени на (по-малко от) една кола дължина. При скорост на колоната от 70-80, че и 90 км/ч как щяха да спрат, не ми се мисли (спирачния път е поне 40 метра за масовите коли). Там лично аз много исках да видя ограничение от 60(което да се спазва), че да се намали риска от верижна катастрофа. Не че не сме се влачили след камиони с толкова... Но това с дистанцията наистина е страшно. Особено като се има предвид, че на част от колите стоповете не светеха :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Няма нищо лошо да се движим в колона с висока скорост, но явно още не знаем как да се държим в нея.

П.П За да се разбере едно ограничение защо е поставено, е необходимо да се вникне в спецификата на съответното място. А това невинаги (да не кажа почти никога) става ясно за няколкото секунди, за които се минава през него.

а най-гнусното нещо което се случва като оставя място между предната кола и мен е че някой "специалист" отзаде вижда дупката и се навира пред мен и ми скъсява дистанцията и нервите...

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 24 авг 2004 9:58

Да!!!!! Точно това и мене ме вбесява!!!!!! Ужас!!!! Направо ме изкарват извън нерви!!!! Както казваш решили сме да спазваме прилична дистанция, за да можем да спрем навреме, ако нещо стане... и хоп някой педераст се бута в тази пролука!!!!!! Еи, да му се не види аз обикновено карам внимтелно, ама когато го видя, че се е засилил да ме изпреварва и аз давам яко газ и не го оставям да се мушне пред мене!!!!! Особено пък ако отпред идва някой огромен тир!!! Нека се трепе мръсника, щом иска. Обаче кат видя отпред някой с лек автомобил да свири като откачен, става ми кофти и го пускам идиота да мине. Гадни хора бе да му се не види!!! Гадни! Тея за кви се мислят???? Просто явно в тая страна 80% от хората страдат от кретения и олигофрения и още повече - всичките избиват комплекси!!!! А и което е още по-лошо, карат коли!!!! Тея са потенциални убийци!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 24 авг 2004 10:13

VW_FEN написа:Да!!!!! Точно това и мене ме вбесява!!!!!! Ужас!!!! Направо ме изкарват извън нерви!!!! Както казваш решили сме да спазваме прилична дистанция, за да можем да спрем навреме, ако нещо стане... и хоп някой педераст се бута в тази пролука!!!!!! Еи, да му се не види аз обикновено карам внимтелно, ама когато го видя, че се е засилил да ме изпреварва и аз давам яко газ и не го оставям да се мушне пред мене!!!!! Особено пък ако отпред идва някой огромен тир!!! Нека се трепе мръсника, щом иска. Обаче кат видя отпред някой с лек автомобил да свири като откачен, става ми кофти и го пускам идиота да мине. Гадни хора бе да му се не види!!! Гадни! Тея за кви се мислят???? Просто явно в тая страна 80% от хората страдат от кретения и олигофрения и още повече - всичките избиват комплекси!!!! А и което е още по-лошо, карат коли!!!! Тея са потенциални убийци!

единственото решение остава саморазправата ...

Гост

Мнениеот Гост » Вто 24 авг 2004 10:45

VW_FEN написа:Да!!!!! Точно това и мене ме вбесява!!!!!! Ужас!!!! Направо ме изкарват извън нерви!!!! Както казваш решили сме да спазваме прилична дистанция, за да можем да спрем навреме, ако нещо стане... и хоп някой педераст се бута в тази пролука!!!!!! Еи, да му се не види аз обикновено карам внимтелно, ама когато го видя, че се е засилил да ме изпреварва и аз давам яко газ и не го оставям да се мушне пред мене!!!!! Особено пък ако отпред идва някой огромен тир!!! Нека се трепе мръсника, щом иска. Обаче кат видя отпред някой с лек автомобил да свири като откачен, става ми кофти и го пускам идиота да мине. Гадни хора бе да му се не види!!! Гадни! Тея за кви се мислят???? Просто явно в тая страна 80% от хората страдат от кретения и олигофрения и още повече - всичките избиват комплекси!!!! А и което е още по-лошо, карат коли!!!! Тея са потенциални убийци!

И ти не си прав, как така да се трепе, и таякива като теб стават причина за тежки катастрофи. Не знаеш защо бърза този човек, нали? Верно че 99% от тях избиват комплекси, но все пак не си господ да решаваш кои да се пребива и кои не. Просто ги пусни пред теб, щото не ти препоръчвам да видиш челен удар. Повярваи ми ще ти побелее косата за секунди, въпреки че не участваш! А и си помисли какво би станало ако тозикоито иска де се вмъкне все пак успее да го направи за сметка на това ти да си по таван отстрани или не дай боже в някоя канавка или дере! Така че колеги оставете ги тези луди, те ще се пребият рано или късно, или ще вразумеят (и такива случай има)!

А по темата вчера спестих акт на един с АУДИ 90 купе (май така се казва двувратката) по България, въпреки че щеше да ме подбере отзад. И като минахме покрай полицайте и тоя продължи с 20. Явно умря от страх :D

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Вто 24 авг 2004 10:47

Напълно съм съгласен с вампира - пускам всички и гледам да спазвам дистанция (абе освен ако не си тествам колицата след като е оправяна) :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”