Според мен със сигурност ще ти е по евтино ти да си я докараш , но не с много.Както казаха колегите преди мен ще изхабиш много нерви особено ако излизаш за първи път с кола.Друго си е обаче ти да си избереш колата, пък и ако ти е мерак да пътуваш си е тръпка.Значи ако си си харесал кола в Германия взимаш кода и една навигация и право там,но ако не ти хареса колата не знам къде ще търсиш автокъщи.Има много но ходи ги търси иначе има много коли който стоят на улицата и по бензиностанций и се продават. Имаш 3 винетки в посока Румънска-до 15евра, Унгарска -7евро, Австрийска-10евро.Както и да ги смяташ отиване и връщане са ти минимум 4000 км- горивото е според зависи от колата.Имаш и ферибот ако минаваш през Румъния и тва са ти само пътните разходи .Мисля че ще ти се върже около 400 евро.
Ти си прецени ,но да знаеш че не е шега работа. Успех
Автомобил от Германия
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Според мен няма пък нищо чак толкова страшно да си докараш кола от Германия на самоход!Аз и 2ма приятели докарахме Laguna и Kangoo от Дюселдорф миналата пролет.Намерихме ги по обяви от mobile.de.Разходите бяха 160 евро за номера и застраховка.Горивото в зависимост от харченето на колата и пътните такси.Австрия- винетка 7.50евро,Унгария-винетка 4.50,Сърбия - тол такси на 2 места по 6 евро и веднъж 15 евро(общо 27)+ 10 евро и цигари за сръбските митничари. На Калотина 17лв. за деклариране на колата,10лв за неква "еко" локва +10 лв за винетка и това е.Само съвета ми е ако можеш да земеш още един приятел с тебе за шофер,че е адски смазващ пътя.Успех 

- ickatagolf
- Автомобил:
- Двигател:
Да всички сте прави. А иснче съм харесъл един Голф 3-ка. Не за друго купувам го за търговия. И ми се искаше да разбера от някой по-опитни в тези неща колко ще излезне пътя ( вече имам представа ). Иначе тук си карам един VW Passat : http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... ht=#872737
Да ви попитам: Някой мисли ли скоро да тръгва за Германия с кола? Ако може да пътувам с него. Имам категория C и можем да се разменяме с шофирането.
Също да попитам ако колата е без ТЮФ, ще мога ли да я докарам на ход (полицай съм и скоро си извадих международна полицейска карта)
Да ви попитам: Някой мисли ли скоро да тръгва за Германия с кола? Ако може да пътувам с него. Имам категория C и можем да се разменяме с шофирането.
Също да попитам ако колата е без ТЮФ, ще мога ли да я докарам на ход (полицай съм и скоро си извадих международна полицейска карта)
Това че си полицай да ти кажа никой не готопли
Законите навън са за всички
Ако няма TÜV и не можеш/искаш да изкараш ще ти трябват жълтите номера - струват по-евтино,но важат само за ЕС, т.е. трябва да минеш през Мамалигария.
Аз минах без 10€ и цигари за сърбите... трябва да знаеш какво да кажеш, а и може би зависи каква кола караш
неофициални такси не съм платил и 1евро.
mod edit: musura

Prodriver написа:Според мен няма пък нищо чак толкова страшно да си докараш кола от Германия на самоход!Аз и 2ма приятели докарахме Laguna и Kangoo от Дюселдорф миналата пролет.Намерихме ги по обяви от mobile.de.Разходите бяха 160 евро за номера и застраховка.Горивото в зависимост от харченето на колата и пътните такси.Австрия- винетка 7.50евро,Унгария-винетка 4.50,Сърбия - тол такси на 2 места по 6 евро и веднъж 15 евро(общо 27)+ 10 евро и цигари за сръбските митничари. На Калотина 17лв. за деклариране на колата,10лв за неква "еко" локва +10 лв за винетка и това е.Само съвета ми е ако можеш да земеш още един приятел с тебе за шофер,че е адски смазващ пътя.Успех
Аз минах без 10€ и цигари за сърбите... трябва да знаеш какво да кажеш, а и може би зависи каква кола караш

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
ickatagolf написа:...полицай съм и скоро си извадих международна полицейска карта...
Човече, ти ме умори от смях...Тва да не ти е да идеш до Дупница без винетка (не знам до там дали трябва такава, ама само за примера..)
От такива БГ индивиди като тебе....тцтцтц...
Сетих се за историята на един познат:
Негов авер, БГ "бизнесмен" го моли да бъде преводач...Пътуват значи с Баварката 7ми номер и ги спират в немско за превишена скорост. Толкоз и толкоз евра глоба (към 200 май няква цифра беше), плащането е кеш на място, иначе не те пускат да продължиш.
Ония ми ти баровец като тръгнал да вади някви пари за "рушветче" на полицайте, та да го пуснат, моя познат в чудо се видял..."Абе пич, прибери си парите, не сме на пазара, тука нищо няма за купуване..." е бил лафа на моя познат
Та и твоита подобна - само така, с картата напред и смело!

- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
Тази гимнастика я правих преди 2-3 месеца и честно казано се оказа по лесно от колкото очаквах.
Моите разходи ми излязоха 600 евра, като поне 150 от тях за Румънски полицаи... Оказа се, че мога да мина през почти цяла Европа, с изтекли жълти номера и без книжка (само паспорта и личната карта си бях взел... другото забравих в другите дънки...).
Ако нямаш твой човек там, изобщо не се хващай...
Тамошните автотърговци са по опасни и от нашите!!!
Ако ще купуваш от Германия, гледай да е от частник, а не от къща!!!
Частника за предпочитане - жена или баба
успех и да се похвалиш какво си докарал!
Peace YA
Моите разходи ми излязоха 600 евра, като поне 150 от тях за Румънски полицаи... Оказа се, че мога да мина през почти цяла Европа, с изтекли жълти номера и без книжка (само паспорта и личната карта си бях взел... другото забравих в другите дънки...).
Ако нямаш твой човек там, изобщо не се хващай...
Тамошните автотърговци са по опасни и от нашите!!!
Ако ще купуваш от Германия, гледай да е от частник, а не от къща!!!
Частника за предпочитане - жена или баба

успех и да се похвалиш какво си докарал!

Peace YA

Не съм съгласен:
1. ако не знаеш с какво се захващаш и как да го свършиш и особено ако не знаеш езика... естествено че ще ти се стори така.
2. Кола от частник мн трудно ще намериш. Хората заменят старата кола за нова в автокъщите.
3. Има "Автокъщи" и АВТОКЪЩИ, както навсякъде по света.
Извод - информирайте се добре за тънкостите на търговията, правилния подход, рисковете и обичайте,за да не оставате с грешни впечатления като колегата. Владейте езика или имайте с вас някой, който го говори прилично.
Ако някой се интересува от принципна инфо за покупка на кола от германия и праилния начин и подход, на разположение съм (най добре на лична).
1. ако не знаеш с какво се захващаш и как да го свършиш и особено ако не знаеш езика... естествено че ще ти се стори така.
2. Кола от частник мн трудно ще намериш. Хората заменят старата кола за нова в автокъщите.
3. Има "Автокъщи" и АВТОКЪЩИ, както навсякъде по света.
Извод - информирайте се добре за тънкостите на търговията, правилния подход, рисковете и обичайте,за да не оставате с грешни впечатления като колегата. Владейте езика или имайте с вас някой, който го говори прилично.
Ако някой се интересува от принципна инфо за покупка на кола от германия и праилния начин и подход, на разположение съм (най добре на лична).
- komisar
- Автомобил:
- Двигател:
В началото на септември мин. година си докарах Пасата от Германия...
Значи: имах приятел при когото отседнах за няколко дни. Отбелязвам, че съчетах ходенето си там с отпуската му! Първият ден- търсене в интернет, разпечатване на подходящите оферти и звънене по телефоните за информация. Като разберем, че колата не е продадена си уговаряме час за оглед и така. 2-ри ден- 3 коли посетени, прегледани и отхвърлени. Следва пак ровене в нета, пак разговори и разширяване на периметъра до 100км. от града в който се намираме. 3-ти ден- успех! Вторият Пасат който гледаме е добър и спазарен. Някой крадец преди няколко дни е свалил тасовете, халогените и блендите(светлоотразителите) на този Пасат и няколко Голфа...- повод да свалим от цената 250 евро! Колата е без номера и не мога да я изкарам на пътя. Пробвам хидравлика, спирачки и всичко което се сетя из двора на салона... все пак на мой риск излизам на улицата и правя 1км. да изредя скоростите до 5-та. Плащам на продавача цялата сума + 150 евро за номера и застраховка- той ще се разправя в кметството. Да, ама е събота и колата ще е готова с документите в понеделник. Още 2 дни съм у приятеля ми. Разходки, пиене на бира и коментиране на германките... В понеделник търговеца се обади, че колата е ОК и може да си я вземем. Преди да тръгнем, минахме през магазин за авточасти и купих 2 бленди и ляв мигач за 35 евро. От там на аутобана и след час сме в салона. Колата ми е паркирана пред офиса, с поставени номера. Слагаме мигача, блендите, чао, чао с продавача и готово. Тръгнах си от Германия същата вечер, въпреки намеренията ни да полеем колата. Беше ми неудобно вече, че 5 дни съм на гости и отнемам времето на моя човек. Пътуването- без проблеми! И да искаш не можеш да се загубиш, супер магистрали, никой не се заяжда по митниците. Минах през Сърбия, че знам пътя- Германия, Австрия, Словения, Хърватска, Сърбия и в къщи. Прибрах се за 22 часа, с кратък (2-3 часа) сън в Хърватска.
Равносметка: Супер си изкарах, много се радвах на колата и на пътя който ме очакваше с нея. Не може да се опише, трябва да се преживее! Никога нямаше да успея, ако нямаше кой да ме посрещне, разкарва нагоре- надолу, говори езика, пазари се добре... Дори при това положение да намериш това за което си тръгнал си е жив късмет!
Така, че- КЪСМЕТ на всички авантюристи!
Значи: имах приятел при когото отседнах за няколко дни. Отбелязвам, че съчетах ходенето си там с отпуската му! Първият ден- търсене в интернет, разпечатване на подходящите оферти и звънене по телефоните за информация. Като разберем, че колата не е продадена си уговаряме час за оглед и така. 2-ри ден- 3 коли посетени, прегледани и отхвърлени. Следва пак ровене в нета, пак разговори и разширяване на периметъра до 100км. от града в който се намираме. 3-ти ден- успех! Вторият Пасат който гледаме е добър и спазарен. Някой крадец преди няколко дни е свалил тасовете, халогените и блендите(светлоотразителите) на този Пасат и няколко Голфа...- повод да свалим от цената 250 евро! Колата е без номера и не мога да я изкарам на пътя. Пробвам хидравлика, спирачки и всичко което се сетя из двора на салона... все пак на мой риск излизам на улицата и правя 1км. да изредя скоростите до 5-та. Плащам на продавача цялата сума + 150 евро за номера и застраховка- той ще се разправя в кметството. Да, ама е събота и колата ще е готова с документите в понеделник. Още 2 дни съм у приятеля ми. Разходки, пиене на бира и коментиране на германките... В понеделник търговеца се обади, че колата е ОК и може да си я вземем. Преди да тръгнем, минахме през магазин за авточасти и купих 2 бленди и ляв мигач за 35 евро. От там на аутобана и след час сме в салона. Колата ми е паркирана пред офиса, с поставени номера. Слагаме мигача, блендите, чао, чао с продавача и готово. Тръгнах си от Германия същата вечер, въпреки намеренията ни да полеем колата. Беше ми неудобно вече, че 5 дни съм на гости и отнемам времето на моя човек. Пътуването- без проблеми! И да искаш не можеш да се загубиш, супер магистрали, никой не се заяжда по митниците. Минах през Сърбия, че знам пътя- Германия, Австрия, Словения, Хърватска, Сърбия и в къщи. Прибрах се за 22 часа, с кратък (2-3 часа) сън в Хърватска.

Така, че- КЪСМЕТ на всички авантюристи!
- vanbo
- Автомобил: Passat 3 TDI
- Двигател: 1. 6 SB 1992
Колегата с картата-внимавай много в Сърбия с картата на IPA, защото явно много наши са злоупотребили с показването и там. Един приятел отнесъл максимума глоба / и псувни /, след като имал неблагоразумието да наруши ограничението на скоростта - там.Хората добре ти го казаха-не рискувай излишно.Късмет с покупката.
icoico написа:Едно уточнение-в 95% от автокъщите турски и руски език са далеч по-ефикасни от немския
Е ами ако ще купуваме 20 годипна кола.... немци там не стъпват.
говорим все пак за по-нормална възраст, демек <10г.
Моята кола си я взех от много представителна немска автокъща, а не турски заден двор където гният 15-20 годишни забравени от немците трошки. зависи кой какво търси...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
komisar написа:
Значи: имах приятел при когото отседнах за няколко дни. Отбелязвам, че съчетах ходенето си там с отпуската му!
Е те тук е ключа от барачката-като има кой да те посрещне да те вози и да ти превежда /ако не си немскоговорящ/ всичко е ОК ама ей така да се изтърсиш на някоя автогара с парите в джоба доста от тях ще изчезнат освен ако не вземеш първия таралясник който прилича на автомобил

Преди два дена се прибрах от Германско. Колата я намерих в мобиле.де , но имам приятел, който я провери и капарира на място. Аз отидох само за да я взема и докарам. Там спах в хотел (приличен) и после в Унгария преди румънската граница пак спах в приличен хотел. Като включа и самолетните билети (два) до Германия ми излезна около 600 - 700 Евро екскурзийката.
На връщане карах през Румъния, защото бях с жълти номера и там бяха единствените проблеми свързани с пътя - никакви табели и много тирове.
При разумно каране нямах никакви проблеми с полицаи, като изключа една глоба за превишена скорост в Унгария. При ограничение 50 аз минах със 70. Направих се на луд да питам за плащане в кеш, но не мина. Имам си сега фишче за 20 000 форинта ...
На връщане карах през Румъния, защото бях с жълти номера и там бяха единствените проблеми свързани с пътя - никакви табели и много тирове.
При разумно каране нямах никакви проблеми с полицаи, като изключа една глоба за превишена скорост в Унгария. При ограничение 50 аз минах със 70. Направих се на луд да питам за плащане в кеш, но не мина. Имам си сега фишче за 20 000 форинта ...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”