смяна датчик на Хол?????

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 09 фев 2008 14:12

Хм. В доста кофти положение си! Ваското1 ще ти помогне! :да:
Аз имам друг въпрос и основно към Ваското1.
Каква е фаидата от тез плазмени запалвания свещи и други подобни.
Има ли смисъл да се слагат и какво се сменя? :roll:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Нед 10 фев 2008 17:33

колеги като видях че сте писали за този датчик и прочетох темата..при мен има мн странен проблем...сутринта колата пали..и после падат оборотите и гасне...отидох на диагностика..там казаха че са температурните датчици,сменихме ги..1 ден всичко си беше ок и после пак старата песен на нов глас...върви си колата..и огасне в движение...отидох пак..и комтъра дава че има грешка в датчика на хол и регулирането на кислорода...хората казаха че някоя жица дава на късо и за това става така...вие можете ли да ме посъсветвате нещо по въпроса?

благодаря мнго предварително

п.с колата е Венто 1.8 92г

nikoloww
Автомобил:
Двигател:

за датчика на Хол

Мнениеот nikoloww » Нед 10 фев 2008 19:01

Делката за Голф и Джата 2 са два вида: на Бош - с по-дебел вал, стояща авансова плочка и френски с по-тънък вал и висяща плочка. Датчика е с еднакви характеристики и в двата случая е занитен към плочката. Трите проводника са запоени поотделно за тънки и дълги "мъжки" клеми, които се виждат когато измъкнете пластмасовия куплонг на делкото. Тези клеми, могат да се извадят и подменят (от вътрешната страна на куплонга се отваря една контричка). Пластмасови куплонги се продават по магазините (около 5 лв). Датчика практически не може да се развали, но може да има луфт във екранната капачка.
Пожелавам успех!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”