въпрос за гуми

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 19 фев 2008 3:16

Тези гуми колега стават единствено за някоя каруца на село или да ходиш за риба с тях и като ги набодеш тук там да не те е яд...извинявай ,но живота ти да не би да струва 360лв. за нови е зависи от марката.Не виждаш ли че каучука е заминал вече и гумата е пред разпад и на лято при асвалт с температура от 35гр. още повече ще се спраскат. :wink:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 19 фев 2008 22:53

аз кви гуми съм карал, тия са цвете mhihi
карай ги спокойно
гумата TRAYAL ли е :?: :lol:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 19 фев 2008 23:39

lrlmodo написа:гумата TRAYAL ли е :?: :lol:

Мисля че е Файърстоун...
писах за мойто мнение-няма да се повтарям до припадък!
Дай Боже всеки да си сменя гумите само заради това че леко грайфера се е деформирал при маневрирането на място(примерно...)Дай Боже всеки да си изхвърля гумите заради това че леко са се напукали по канала на шарката....
Няма да е нахално от моя страна да помоля колегите,които писаха че нищо не става от тея гуми да снимат своите като ги изхвърлят...да ги видиме в какво състояние са....
А тея за нищо не ставащи,опасни за околните и каруцарски гуми като задни(както сподели собственика) според мен ще изкарат поне още 2-3 сезона!При това -без никакви проблеми за собственика и околните участници в движението :idea:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Сря 20 фев 2008 11:30

Аз лично не бих карал с тези гуми.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 20 фев 2008 11:42

chy написа:...........

Чи според закона който цитираш.. за 130.. тази гума е с нарушена техническа цялост... и би следвало да не я караш.

досега гума в такова състояние не съм махал..а съм сменил поне 7-8 чифта гуми на няколко коли...

аз лично щях да си купя нови...

тя дори да не се спука.. 1 мтр. да е разликата от 60-0... е доста значещ...
та... гума която каучука и се е разпукал... можеш да си представиш каква гъвкавост има последният..
да не говорим, как при едно серсемско спиране, ще започне да се откъсват мааалки парченца, които ще ти играят роля на лагерче м/у пътя и гумата....

но поне за задни стават...

а по въпроса за видинки.. дай да не отваряме тази тема...
щото с видинки съм бил пътник, как на мост на витиня.. се спука задна гума.. и чуството не беше готино... и то гръмна..

и то що.. щото москвича повече от 90 не вдигаше.. тогава вдигна заветните 130 ;)

та и условията по видинките бяха други.. и изискванията... и всичко..

с две думи не всичко що кръгло и каучуково.. става за автомобилна гума ;)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 20 фев 2008 22:30

Мислех си да не се изказвам(подготвен или не) повече по този въпрос,но оставам с впечатление че не съм се изразявал правилно,съответно-не разбирате гледната ми точка...
Човека се е попритеснил,като е видял гумите си така,питаше дали "може" да ги ползва още(впоследствие се разбра че ще са задни...)!Не е питал дали "трябва"...
Явно знае това нещо,има си едно наум:
chy написа:Просто каучука старее и както каза Влади си променя характеристиките.Но като се има едно наум-няма проблем!

Понеже имам известен опит с управляването на стари,неподдържани коли,видял съм това-онова..на базата на моя опит и моя начин на шофиране написах
chy написа:Нормално.И мойте са така...
Аз лично ще си ги търкалям още

Другите ми мнения са цитати и отговори на цитати...
Да-аз лично не бих карал такива гуми,защото имам възможност да си купя комплект нови,но и ако аз съм си ги купил нови примерно преди 3-4 години и им знам всичкото история,бих си ги търкалял още!!Ако нещо ме "издънят" -хвърляне на тях и купуване на нови!Тема не бих пуснал и не бих ви молил да си правите труда да ме съветвате за нещо,само по една-две снимки...
Не го познавам колегата Da_buzz,нямам никаква представа за начина му на шофиране...Все пак решението си е само и единствено негово...
Вили,всичкото което пишеш е така...не твърдя друго!Но просто извади от контекста това с 130те км/ч...А за видинки,регенерати и разни други далечни спомени ще си спомним заедно-като идваш насам(примерно) и имаш време за по кафе...:beer :beer
wili98 написа:Чи според закона който цитираш.. за 130.. тази гума е с нарушена техническа цялост... и би следвало да не я караш.

Съгласен ...но кой следи за това???На Кат им е все тая,на Даи-също...
Аз съм "ЗА" строг контрол на автомобилите!!!И да стане така...на дата,примерно 15 октомври-слагаш зимните гуми...като дойде 15 април-слагаш летните!!!Не че неможеш да си караш колата зимно време с летните-можеш,ама ако настъпи произшествие-ГО не ти важи...
(Писна ми да бутам тарикатите по баира към вкъщи...ти поне знаеш на какъв баир живея...)Все пак притежаването на МПС не се изчерпва само с купуването му...и с лекия аудио визуален тунинг...Това е една отговорност...към околните,към себе си,към колата...

wili98 написа:
тя дори да не се спука.. 1 мтр. да е разликата от 60-0... е доста значещ...
та... гума която каучука и се е разпукал... можеш да си представиш каква гъвкавост има последният..
да не говорим, как при едно серсемско спиране, ще започне да се откъсват мааалки парченца, които ще ти играят роля на лагерче м/у пътя и гумата....

Лятос,като идваш насам,подсети ме да ти дам Полото-да ми демонстрираш това нещо :wink: .Реално си прав,но с развитието на технологиите,все ми се струва че и за това е помислено...На МазНата 6 на шефа гумите Бриджстоун потенца се смениха на близо 80к...за поне два сезона...Смени ги с Малоя,някакъв скъп модел...беше по доволен от изтърканите отколкото от Малоята...Махна ги посредата на сезона...Та с тоя пример бих искал да вметна че и производителя е от голямо значение...
Извинявам се за дългия пост,ако пречи ще го едитна...Надявам се че ще ми разберете гледната точка...ако не-здраве...

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пет 22 фев 2008 18:53

Стига ги стиска $$$ взимай нови :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”