GPS nuvi 200 - препоръки / карти ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Вто 19 фев 2008 17:58

yossarian написа:
ori написа:Да, ама има ли подробни карта на България за сваляне? И ако се свали може ли лесно да се инсталира?

По-горе някой ти бе писал вече. Тоя номер с Garmin не минава. Няма начин да подкараш карта ако не си я платил.

бе то има начин ама маи само за ГСМ :roll:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Вто 19 фев 2008 18:02

DOCDOBREV написа:http://topomaps.info/

Въпроса на оri бе за Nüvi 200, което си е пътна навигация от където и да го погледнеш. Eстествено може да се компилира и да се качи каквато и да е карта съвместима с формата на Garmin. Не е нужно дори да се сваля от някъде, всеки може и сам да си я направи. Въпроса е че неможе да ти прави навигация "Завой по завой", вкл. и топографската карта от линка ти.

За навигация с Nüvi, а и с повечето нови модели на Garmin трябва City Navigator NT. Това и отключващ код може да се свали от мрежата,
но е безполезно само по себе си. За да ползва компилирана карта трябва да се отключи и GPS-a с код, който се получава от Garmin, само ако си купил прибора и съответната карта.

Понякога може да се излъже с Metroguide, но виж т. 9 от Правилника :wink:

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Сря 20 фев 2008 12:07

Айде и аз да си кажа... :)

Прекарах по половин час и с двата обсъждани модела и мога да споделя лични впечатления - Гармина е мнооого по-добър. По-добър ярък дисплей, кирилица, по-яко меню, по-бърз и т.н. Престижиото има операционна система и може да се слага кой каквото поиска, но аз конкретно искам нищо друго, само и единствено навигатор за автомобил. Престижиото има видео и аудио плеър, ама аз си ги имам и в колата и на телефона.

Ама с тия карти май-май... като гледам ще се изръся 50 кинта за карта щото ще ми си скъси живота докато кракна Гарминските карти.

Последно питане - някой да знае как лесно може да се свалят карти от нета и да се сложат на Гармина?

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 20 фев 2008 15:53

А бе тия Garmin-и дето ги гледате не са ли ви с NAVTEQ 9 ? Подробна/перфектна карта Централан/Западна Европа.
Картата на България е ... абе не е това, което трабва да бъде, но върши работа. Разбира се това, което прави Събин от офф-роуд форума (т.нар. офф-роуд и навигационна карта на България ) е класи над това което NAVTEQ са дали за региона, но ... човека много се труди и е редно труда да се възнаграждава както и да се защитава подобаващо. Механизмът, който е измислил за последното е почти безотказен и до колкото знам няма кракната негова карта (...все още). Разбира се стандартно предлаганата карта на NAVTEQ ще ви свърши някаква работа ... както и не очаквайте чудеса от продаваната офф-роуд и навигационна карта на България - тя също има своите недостатъци.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 20 фев 2008 17:05

ori написа:Последно питане - някой да знае как лесно може да се свалят карти от нета и да се сложат на Гармина?

Карти в Нет-а - колкото искаш. За слагането - като си купиш OFRM (off-road картата на България, или т.нар. карта на Събин), на диска има една програма - MapSource (може и нея да я намериш из Нет-а - не знам). Та с нея става качването, отключването, и т.н. манипулации на карти. Друг момент - голяма част от картите в Нет-а не са рутиращи - т.е. не може да прецени къде се намираш (по картата), и да те преведе до друго място. А има и карти, които можеш само да гледаш в MapSource (т.е. на компютъра), но не и на GPS-а. Всичката тая проблематика е описана в линка, който съм дал в предния си пост.
Rumen написа:А бе тия Garmin-и дето ги гледате не са ли ви с NAVTEQ 9 ? Подробна/перфектна карта Централан/Западна Европа.
Разбира се стандартно предлаганата карта на NAVTEQ ще ви свърши някаква работа ...

Румба, най-евтините GPS-и (т.е. 200, 250, ...) дето ги предлагат в Техномаркет (линка на колегата в първия му пост), са без грам карта, така да се каже.
На NAVTEQ картата (поне тази, която аз имам заредена фабрично в устройството) за България няма да свърши работа - напр. от Търговище за Разград, Русе ме прекарва през Шумен; пътят Търговище-Попово не съществува (както и Търговище-Разград). Да, по-добре е от нищо, но не може да се разчита на нея.
Съгласен съм и че картата на Събин не е идеална, но по-добра от нея няма засега (за Garmin).

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Чет 21 фев 2008 7:42

Като се поразрових малко видях, че има качени в нета карти, които БИЛИ отключени и нямало нужда от кракване - качваш и си кефиш един вид. Дори има коменари от рода на Ей на мен в Стокхолм много добре ми работи, нямам грижи.

Ето и линковете които намерих
http://thepiratebay.org/tor/3497751/Gar ... ing_Needed
http://thepiratebay.org/tor/3857676/Gar ... Update_DVD
http://thepiratebay.org/tor/3811375/Gar ... andalf.rar

Попаднах също и на генератор на кодове който БИ ТРЯВАЛО да работи
http://thepiratebay.org/tor/3924373/Gar ... _JetMouse_
http://thepiratebay.org/tor/3974687/Gar ... y_JetMouse

Може ли някой от вас да потвърди, че ги е пробвал и работят или не работят?

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 21 фев 2008 9:59

Отговора на въпроса ти е тук
ori написа:Ето и линковете които намерих
http://thepiratebay.org/tor/3811375/Gar ... andalf.rar

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Чет 21 фев 2008 14:13

:?:

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Чет 21 фев 2008 16:23

Значи линка за Ситинавигатор НТ 9 работи,но има по-нова версия -City Navigator Europ 2008 ,за която се използва генератора на Джет Маус . :D

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 21 фев 2008 16:26

Имаш Л.С. !

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Чет 21 фев 2008 16:32

Леле майко! Разглудах модела без инсталирани карти (с който спестявам 50 лева) - ми то няма кирилица...

Не ми се вярва като сложа БГ карта да си инсталира и кирилица... Май-май ще прижаля 50 кинта...

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 21 фев 2008 16:35

Не знам кой точно модел си разглеждал, но на някои може да се сложи кирилица (пак казвам, че в линка, който дадох в първия си отговор, има МНОГО какво да се чете, научи, ... ). Друг въпрос е тази кирилица за какво ти е - BG картата е на латиница, и търсенето също трябв да е на такава.

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Чет 21 фев 2008 17:11

Ето линк ,където пише подробно за ползване на GPS. http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Чет 21 фев 2008 22:21

Rumen написа:А бе тия Garmin-и дето ги гледате не са ли ви с NAVTEQ 9 ? Подробна/перфектна карта Централан/Западна Европа.
Картата на България е ... абе не е това, което трабва да бъде, но върши работа. Разбира се това, което прави Събин от офф-роуд форума (т.нар. офф-роуд и навигационна карта на България ) е класи над това което NAVTEQ са дали за региона, но ... човека много се труди и е редно труда да се възнаграждава както и да се защитава подобаващо. Механизмът, който е измислил за последното е почти безотказен и до колкото знам няма кракната негова карта (...все още). Разбира се стандартно предлаганата карта на NAVTEQ ще ви свърши някаква работа ... както и не очаквайте чудеса от продаваната офф-роуд и навигационна карта на България - тя също има своите недостатъци.

Офроуд картата на България на Събин е доста добра. Развива се непрекъснато, правят се ъпгрейди и пр. Доста трудоемка работа е самото картографиране, а и подръжката актуалността на тази карта не е лесна работа.

Моето мнение, е че поне тази карта трябва да си я закупите. Подкрепям напълно Румен за казаното от него. За да става картата все по-добра е необходимо да има потребители и отзиви за нея. Пазара развива най-добре един продукт.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Чет 21 фев 2008 22:53

аз си взех точно такава доволен съм на промоция от технополис за 350 лева с българска карта

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”