нов норматив за авто-аптечките
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Пляс, пляс та дрън!
Един куп боклуци които никога няма да се ползват...
Ако видя окървавен човек на пътя ще го докосна точно никога! За обдишване пък въобще да не се надяват! Ако е в полусъзнание му връчвам аптечката да се оправя самичък!
Изкарах си един хепатит от ей такива глупости и повече не ме търсете! Чужда кръв не пипам ако ще и с неопрен да съм облечен. Нека ме съдят после, че не съм се бил притекъл на помощ...
Един куп боклуци които никога няма да се ползват...

Ако видя окървавен човек на пътя ще го докосна точно никога! За обдишване пък въобще да не се надяват! Ако е в полусъзнание му връчвам аптечката да се оправя самичък!
Изкарах си един хепатит от ей такива глупости и повече не ме търсете! Чужда кръв не пипам ако ще и с неопрен да съм облечен. Нека ме съдят после, че не съм се бил притекъл на помощ...
- magician
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хм,приницрно автоаптечка се трябва и колкото по-оборудвана,толкова по-добре...Гледам колеги заявяват,че няма да си пълнят багажника с тази глупост,но нали във всяка кола фабрично е предвидено място! Или,че няма да окажат помощ,а я си представете /да не дава Господ/,че се налага на Вас или на Ваш близък да се окаже помощ и нито в една от наличните 2-3 коли няма аптечка....
Тая работа е като с пожарогасителя-на моя дизел едва ли ще му потрябва за гасене на запалено гориво,но ел.инсталация даде ли на късо си изгря цялата кола...Наистина малко са хората квалифицирани да окажат първа помощ,но всеки може да сложи един тампон памук и една марля върху рана,а за защитата от зарази гледам са предвидени ръкавици-нов момент...Всичко зависи от начина на живот-в града по-бързо ще дойде помощ,но на десетки километри извън града това може да се окаже решаващо...
Тая работа е като с пожарогасителя-на моя дизел едва ли ще му потрябва за гасене на запалено гориво,но ел.инсталация даде ли на късо си изгря цялата кола...Наистина малко са хората квалифицирани да окажат първа помощ,но всеки може да сложи един тампон памук и една марля върху рана,а за защитата от зарази гледам са предвидени ръкавици-нов момент...Всичко зависи от начина на живот-в града по-бързо ще дойде помощ,но на десетки километри извън града това може да се окаже решаващо...
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
magician написа:Хм,приницрно автоаптечка се трябва и колкото по-оборудвана,толкова по-добре...Гледам колеги заявяват,че няма да си пълнят багажника с тази глупост,но нали във всяка кола фабрично е предвидено място! Или,че няма да окажат помощ,а я си представете /да не дава Господ/,че се налага на Вас или на Ваш близък да се окаже помощ и нито в една от наличните 2-3 коли няма аптечка....

Живота и здравето ми не струват 15 - 20 лева и 30 см. повече място в багажника

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Аптечката НЕ Е нито болница, нито лекар! Дори и с новата разпоредба съдържанието и върши работа точно колкото да си плеснеш една лепенка ако се порежеш белейки картофи на къмпинг! Същата работа ще свърши и едно препикаване
При тежки ПТП, много пострадали в тежко състояние и доста кръв е хубаво хич да не се правите на доктори. На запад има закони които забраняват намесата на пътя освен ако наистина не сте лекар!
Разберете едно: Този боклук наречен аптечка НЕ МОЖЕ да спаси живот! Нещата които съдържа са за леки козметични наранявания и реално погледнато с него или без него е все тая. Разбира се, че е хубаво да има чисти превръзки от колкото за целта да ползвате мазен и мръсен парцал от багажника, но не се заблуждавайте, че аптечката ще ви свърши друга работа
Имам в колата си аптечка и то прилично заредена. Нямам намерение да я махам и не заради разпоредбата в закона. Въпреки това не си въобразявам, че при сериозен инцидент ще ми свърши някаква работа.
Относно указването на помощ на друг човек... Аз лично не бих рискувал да се цапам с чужда кръв и не бих осъдил човек който би отказал да се цапа с моята. Всеки има право да се страхува за живота си и да откаже евентуално заразяване със хепатит "B", "C", HIV и куп други гадории.

При тежки ПТП, много пострадали в тежко състояние и доста кръв е хубаво хич да не се правите на доктори. На запад има закони които забраняват намесата на пътя освен ако наистина не сте лекар!
Разберете едно: Този боклук наречен аптечка НЕ МОЖЕ да спаси живот! Нещата които съдържа са за леки козметични наранявания и реално погледнато с него или без него е все тая. Разбира се, че е хубаво да има чисти превръзки от колкото за целта да ползвате мазен и мръсен парцал от багажника, но не се заблуждавайте, че аптечката ще ви свърши друга работа

Имам в колата си аптечка и то прилично заредена. Нямам намерение да я махам и не заради разпоредбата в закона. Въпреки това не си въобразявам, че при сериозен инцидент ще ми свърши някаква работа.
Относно указването на помощ на друг човек... Аз лично не бих рискувал да се цапам с чужда кръв и не бих осъдил човек който би отказал да се цапа с моята. Всеки има право да се страхува за живота си и да откаже евентуално заразяване със хепатит "B", "C", HIV и куп други гадории.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Плюсове и минуси много, за и против аптечката и нейното ползване още повече, а от мен малко спамец
Полицай спира луксозен мерцедес за проверка, но след мерцедеса спират линейка и пожарна кола. Полицая кима с палката и им вика да продължават, а шофера на мерцедеса вика:
Тия са с мене, ето ти аптечка и пожарогасител!

Полицай спира луксозен мерцедес за проверка, но след мерцедеса спират линейка и пожарна кола. Полицая кима с палката и им вика да продължават, а шофера на мерцедеса вика:
Тия са с мене, ето ти аптечка и пожарогасител!

- Taffy
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: ADR 2000
Според чл.1 ал.2 от закона "всички медицински изделия, посочени в ал. 1, следва да са в срок на годност." Това много тънко ни подканя да си сменим аптечките, защото се предполага, че е изтекъл срока на годност на съдържанието.
Но всъщност моето недоволство е в това, че няма никакъв контрол на това, което се предлага на пазара.
Аз лично имам комплект, с който нито мога да помогна на гълъб, нито да изгася една цигара. Но този китайски боклук промъкнал се на нашия пазар минава пред КАТ. Но това което той върши никой не коментира.
Но всъщност моето недоволство е в това, че няма никакъв контрол на това, което се предлага на пазара.
Аз лично имам комплект, с който нито мога да помогна на гълъб, нито да изгася една цигара. Но този китайски боклук промъкнал се на нашия пазар минава пред КАТ. Но това което той върши никой не коментира.
те тез хора пощуряха от закони. Сега ако проверят този който ги приема съм сигурен че няма да отговаря на мн от изискванията, ама той нали е с имунитет и не го бърка. Като ни оправят дупки и заплатите като в европейски съюз тогава да приемат такива закони.
Ама нали народа глупав що да не го мачкаме и да му вземем последния лев.
Ама нали народа глупав що да не го мачкаме и да му вземем последния лев.
- bobya
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всичко хубаво, съгласен съм, трябва да си има аптечка и тя да има всичко необходимо. Мен едно ми е чудно, другия път като ме спре полицая и каже аа твоята аптечка не отговаря на новия правилник и аз ако не бях го прочел това как щях да го гледам
Все пак не мога да чета всеки ден дъжавен вестник само за да видя каква нова дивотия ще измислят, не сте ли съгласни?
Аз поне никъде по медиите или средствата за масова информация не съм видял нищо за тези нови правила.

Все пак не мога да чета всеки ден дъжавен вестник само за да видя каква нова дивотия ще измислят, не сте ли съгласни?
Аз поне никъде по медиите или средствата за масова информация не съм видял нищо за тези нови правила.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”