:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

нов норматив за авто-аптечките

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 11 мар 2008 18:35

А бе не е съвсем така! Хубаво е всеки да има в колата подобни неща! Не е задължително всеки да знае как да ги използва, но да се наложи да се използват за него самия от някой квалифициран...

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Вто 11 мар 2008 19:08

Предпочитам АКТ отколкото да си набавя тези тъпи таботи в багажника
като лекар...

п.п. един приятел го спрели и му изкали аптечка , показал я а полицая отърнал
-с тая аптечка можеш само да се пребършеш :lol:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 11 мар 2008 21:13

ей този апарат за обдишване го бяха махнали преди и сега го връщат пак ....

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 11 мар 2008 21:21

И сега какво то не остана място в багажника. :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T

Мнениеот groznika » Вто 11 мар 2008 22:06

Пляс, пляс та дрън!
Един куп боклуци които никога няма да се ползват... :shock
Ако видя окървавен човек на пътя ще го докосна точно никога! За обдишване пък въобще да не се надяват! Ако е в полусъзнание му връчвам аптечката да се оправя самичък!

Изкарах си един хепатит от ей такива глупости и повече не ме търсете! Чужда кръв не пипам ако ще и с неопрен да съм облечен. Нека ме съдят после, че не съм се бил притекъл на помощ...

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Сря 12 мар 2008 8:28

Хм,приницрно автоаптечка се трябва и колкото по-оборудвана,толкова по-добре...Гледам колеги заявяват,че няма да си пълнят багажника с тази глупост,но нали във всяка кола фабрично е предвидено място! Или,че няма да окажат помощ,а я си представете /да не дава Господ/,че се налага на Вас или на Ваш близък да се окаже помощ и нито в една от наличните 2-3 коли няма аптечка....
Тая работа е като с пожарогасителя-на моя дизел едва ли ще му потрябва за гасене на запалено гориво,но ел.инсталация даде ли на късо си изгря цялата кола...Наистина малко са хората квалифицирани да окажат първа помощ,но всеки може да сложи един тампон памук и една марля върху рана,а за защитата от зарази гледам са предвидени ръкавици-нов момент...Всичко зависи от начина на живот-в града по-бързо ще дойде помощ,но на десетки километри извън града това може да се окаже решаващо...

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 12 мар 2008 8:44

magician написа:Хм,приницрно автоаптечка се трябва и колкото по-оборудвана,толкова по-добре...Гледам колеги заявяват,че няма да си пълнят багажника с тази глупост,но нали във всяка кола фабрично е предвидено място! Или,че няма да окажат помощ,а я си представете /да не дава Господ/,че се налага на Вас или на Ваш близък да се окаже помощ и нито в една от наличните 2-3 коли няма аптечка....
Тая работа е като с пожарогасителя-на моя дизел едва ли ще му потрябва за гасене на запалено гориво,но ел.инсталация даде ли на късо си изгря цялата кола...Наистина малко са хората квалифицирани да окажат първа помощ,но всеки може да сложи един тампон памук и една марля върху рана,а за защитата от зарази гледам са предвидени ръкавици-нов момент...Всичко зависи от начина на живот-в града по-бързо ще дойде помощ,но на десетки километри извън града това може да се окаже решаващо...

:да: , бяхме из стара планина 6-7 човека с две коли, единия незнам откъде намери пирон за да стъпи на него :shock в едната кола имаше стандартна аптечка за 5 лв. - три марли и тва е :evil: аз поне мойта си я зареждам периодично си имам всичко в нея, та дезинфектирахме раната и му направихме компрес и айде в болницата на ГРАДа до който бяхме най - близо за инжекция против тетенус, да ама не, мойта аптечка беше по - заредена от болницата :shock :shock :shock
Живота и здравето ми не струват 15 - 20 лева и 30 см. повече място в багажника :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T

Мнениеот groznika » Сря 12 мар 2008 8:58

Аптечката НЕ Е нито болница, нито лекар! Дори и с новата разпоредба съдържанието и върши работа точно колкото да си плеснеш една лепенка ако се порежеш белейки картофи на къмпинг! Същата работа ще свърши и едно препикаване ;)
При тежки ПТП, много пострадали в тежко състояние и доста кръв е хубаво хич да не се правите на доктори. На запад има закони които забраняват намесата на пътя освен ако наистина не сте лекар!
Разберете едно: Този боклук наречен аптечка НЕ МОЖЕ да спаси живот! Нещата които съдържа са за леки козметични наранявания и реално погледнато с него или без него е все тая. Разбира се, че е хубаво да има чисти превръзки от колкото за целта да ползвате мазен и мръсен парцал от багажника, но не се заблуждавайте, че аптечката ще ви свърши друга работа ;)

Имам в колата си аптечка и то прилично заредена. Нямам намерение да я махам и не заради разпоредбата в закона. Въпреки това не си въобразявам, че при сериозен инцидент ще ми свърши някаква работа.

Относно указването на помощ на друг човек... Аз лично не бих рискувал да се цапам с чужда кръв и не бих осъдил човек който би отказал да се цапа с моята. Всеки има право да се страхува за живота си и да откаже евентуално заразяване със хепатит "B", "C", HIV и куп други гадории.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 12 мар 2008 11:08

Знаете ли каква аптечка ще им дам, да си гледат работата.
Имам си една и ми върши работа (за сега), имам всичко в нея, въобще няма да се съобразявам с ненормалните управляващи, които хабер си нямат от света :!: :049:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 12 мар 2008 16:28

Плюсове и минуси много, за и против аптечката и нейното ползване още повече, а от мен малко спамец

Полицай спира луксозен мерцедес за проверка, но след мерцедеса спират линейка и пожарна кола. Полицая кима с палката и им вика да продължават, а шофера на мерцедеса вика:
Тия са с мене, ето ти аптечка и пожарогасител!
:D

Потребителски аватар
Taffy
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 2000

Мнениеот Taffy » Пет 14 мар 2008 22:18

Според чл.1 ал.2 от закона "всички медицински изделия, посочени в ал. 1, следва да са в срок на годност." Това много тънко ни подканя да си сменим аптечките, защото се предполага, че е изтекъл срока на годност на съдържанието.
Но всъщност моето недоволство е в това, че няма никакъв контрол на това, което се предлага на пазара.
Аз лично имам комплект, с който нито мога да помогна на гълъб, нито да изгася една цигара. Но този китайски боклук промъкнал се на нашия пазар минава пред КАТ. Но това което той върши никой не коментира.

Потребителски аватар
golfiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfiv » Пет 14 мар 2008 22:53

те тез хора пощуряха от закони. Сега ако проверят този който ги приема съм сигурен че няма да отговаря на мн от изискванията, ама той нали е с имунитет и не го бърка. Като ни оправят дупки и заплатите като в европейски съюз тогава да приемат такива закони.
Ама нали народа глупав що да не го мачкаме и да му вземем последния лев.

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Съб 15 мар 2008 0:00

Една кола не трябва да остава без аптечка, както и без пожарогасител винаги трябва да има и да са годни за употреба !!

Потребителски аватар
bobya
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobya » Съб 15 мар 2008 11:36

Всичко хубаво, съгласен съм, трябва да си има аптечка и тя да има всичко необходимо. Мен едно ми е чудно, другия път като ме спре полицая и каже аа твоята аптечка не отговаря на новия правилник и аз ако не бях го прочел това как щях да го гледам :?:

Все пак не мога да чета всеки ден дъжавен вестник само за да видя каква нова дивотия ще измислят, не сте ли съгласни?

Аз поне никъде по медиите или средствата за масова информация не съм видял нищо за тези нови правила.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 15 мар 2008 11:56

bobya написа:...Все пак не мога да чета всеки ден дъжавен вестник само за да видя каква нова дивотия ще измислят, не сте ли съгласни?...

Не. Незнанието не те оправдава. Така можеш да кажеш, че не си знаел, че трябва да си пускаш фаровете. Пак ще те глобят.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”