Доколко е сигурен един Голф при катастрофа.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 19 авг 2005 12:11

И какво, според http://www.crashtest.com/volkswagen/ie.htm излиза, че е добре?! Даже по-добре от пасата...

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 19 авг 2005 13:07

Е добре де това е челен удар на 1 кола в стоящ предмет ами ако е челен м/у две коли със по 50км/ч всяка...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 19 авг 2005 13:26

Ами нали и двете поемат удара, не само едната... Следователно сумарно скоростта е 50+50 = 100км/ч, обаче теоретично всяка кола поема по 50% от удара, така че...
Друг е въпроса при чело на кола с ТИР, тогава вече скоростта пак се събира и става 100км/ч, но тира ще поеме има-няма 10% от удара... :?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 19 авг 2005 15:48

Ако случайно гледате едно предаване по Explorer - Fifth Gear ("Пета скорост") - там хората правят краш тестове на такива коли като нашите (89-96г.) с най-новите модели от 2003 насам... засилват двете коли една срещу друга с около 60 км/ч и ги блъскат като преди това са ги пригодили да се управляват дистанционно. Значи при сблъсъка става една голяма пихтия... (дори тази скорост е опасна - 60 км/ч!!!!) От старата кола ясно могат да се различат кунтурите, обаче купето е малко изкривено, докато при новата купето остава абсолютно незасегнато, като енергията от удара са го поели съответно двигателното отделение и цялата предна част е направо неузнаваема. После идва един експерт и прави анализ - от първата кола всички пътници са жертви, защото е запазила целостта си и вътре в купето е ставало меле. Втората кола е спасила всички хора - силно деформираните части са поели голяма част от удара и така са се намалили сътресенията в купето до минимум... Това беше за нов седан срещу стар... в следващото предаване правиха тест за това какво става на магистралата при силна мъгла и спрели коли... засилиха един мерцедес към три колони коли и първата кола, която мерцедесът нацели отзад беше някакво малко фиатче - пунто или нещо такова. И то нали няма багажник... предницата на мерцедеса отиде при предното стъкло на фиата. Накрая направиха извод, че колкото по-голяма е колата, толкова по-безопасна е тя - задния мост на фиата беше набутан в предния... и всички хора в колата съответно сплескани. Така че колкото се може по-голяма кола и колкото се може по-нова и задължително трябва да е седан, за да остане купето цяло и енергията на удара да се поеме от багажника или двигателя...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 19 авг 2005 16:11

Най добре всички да си купим по една Scania и тва е. С еърбеци 8)
Абе да не дава Господ, с каквато и кола да си - Божа работа.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 19 авг 2005 16:43

Не знам за Скания но аз в казармата карах един Урал и всичко живо беше най-малко на 2м. от мен и никога не съм се чувствал по сигурен Mr Green Fun Mr Green Fun Mr Green Fun

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 30 авг 2005 11:20

Това с краштестовете е само теория и проверка на здравината в лабораторни условия.В реалноста ударите са на практика непредсказуеми.Рядко например се удрят две коли челно-фар във фар със скорост до 50 км/ч.Обикновено челния удар е в левите предни части на колите под някакъв ъгъл с висока скорост и обикновено при такъв удар предната колонка стига почти до средната,а междуосието се скъсява поне наполовина/това става на практика. доста такива удари,за съжаление съм виждал в работата си/.Вътре в колата обикновено всичко е дармадан.Табла седалки хора стават едно цяло и трябва доста рязане докато се разделят.Оцеляването в такива случаи е точно въпрос на късмет и това, че колата имала много звездички в краштеста обикновено не помага на пътниците да оцелеят.Така,че не вярвайте на краштестовете /с тях производителите правят каквото могат/,а карайте внимателно и гледайте да не проверявате лично резултатите от тези тестове.На конкретния въпрос -Голфа е здраво конструиран автомобил,но все пак не е танк и много зависи в какво и как ще се блъсне.Досега от това което съм видял,Голфа не е излизал "победител "от сблъсък с камион,бус или друга по-голяма кола.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 01 ное 2005 19:56

снощи в 12 тествах новия голф(голф2 GTD) :cry: :cry: :cry: бях нещо като манекен,а най лошото е че не бях сам...с баща ми и майка ми :cry: с около 50 в бус мерцедес доста големичък...който е гледал нова тв може да е видял голфето... :cry:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 01 ное 2005 20:25

Пусни си тема в оффтопика да ти олекне... и да разкажеш какво ти се е случило.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 02 ное 2005 9:50

Jerom написа:снощи в 12 тествах новия голф(голф2 GTD) :cry: :cry: :cry: бях нещо като манекен,а най лошото е че не бях сам...с баща ми и майка ми :cry: с около 50 в бус мерцедес доста големичък...който е гледал нова тв може да е видял голфето... :cry:

ех, братле, ставаме двама....важното е че сте ок

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”