Разлика в широчината на гумите, допустимо ли е?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Airis » Вто 22 апр 2008 11:51

vw16v написа:Интересно,за пръв път чувам,че 185/60/14 са бутикови,аз лично докато имах Голфетката без проблем си намирах гуми в магазините.

Бутиковите са 195/60/14, трудно се намират и то на добра цена. А двойката Корморани/185/60/14/ ги спазарих добре :) . По-тесните и нови ще сложа отпред. Имам си някои виждания относно влошаването на стабилността в завои, ако ги обърна. При положение, че колата е с предно задвижване на търкалцата, предницата е по-тежка и т.н. ама какво ли разбирам :D

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Вто 22 апр 2008 13:54

Вентото е с 205/60/15. и на четерите колела. Мислех си, че ще се осети голяма разлика във варвежа, но не стана така, коата си варви както и преди. А в завойте си е стабилно (сравнително, зависи от шофиора и акъла му :lol: )

Потребителски аватар
Airis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Airis » Вто 22 апр 2008 14:21

moncho8920 написа:Вентото е с 205/60/15. и на четерите колела. Мислех си, че ще се осети голяма разлика във варвежа, но не стана така, коата си варви както и преди. А в завойте си е стабилно (сравнително, зависи от шофиора и акъла му :lol: )

Да не си оспамя темата само :lol: Ако влезеш в завой с висока скорост и предните ти гуми са по-широки от задните, все си мисля, че вероятността да поднесе задницата нараства значително. Задникът на Голфъра е по-улекотен от този на Вентото. Аз взех решение, пък като ги сложа ще споделя впечатления :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”