Търси се идеалната семейна кола.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
колега метни едно око на тая вектра видях я в шкода клуб и мисля че си заслужава за тази цена
http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=8432
http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=8432
Последна промяна от XIKS на Чет 17 апр 2008 10:06, променено общо 1 път.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AERVWPOLO написа:Като двигател А4 са добри особено бензинките,но като окачване са си е.... м.... 2 пъти годишно ще си го правиш дори и при най-новите проблема не е решен тъпо ама факт.Опела спициално Б доста често правят проблеми .Пасата е най-добър но ще трябва още малко парички да вложиш.А един колега ти препоръча Шкода повярвай ми доста хора ги подценяват но са много добри като динамика като здравина са супер и може би това е твоето решение.
Ням аникакъв проблем колега с окачването, просто по тея лунни пейзажи се разбива а е малко по сложно устроено което го прави по скъпо.
на едно пежо 206 за 60 000 отидоха 3 носача.
Пасата е със същия тип окачване:)
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.. аз моята такава я намерих в лицето на комбито на Шкода Октавия 1.9 ТДИ автомат 2003г. .. аз съм с близнаци .. и въпреки това все още остава място в багажника .. въпреки голямата количка .. чанти и т.н. .. някъде /май в Авто Билд/ четох .. че багажника е почти колкото на Ауди А6 .. което + евтината поддръжка и разход на гориво .. задоволителния комфорт и поведение на пътя .. ми се струва .. че за под 14-15000лв. надали човек може да направи по добър избор 

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
За шкодата. Октавия с 1.8 20V 125кс се произвежда от 03/1997 до 05/1999, след тази дата се връщаме към 2.0 8V 115 кс.
Реално фейслифта на Октавия І вече не се предлага с 125 кс.
Аз също не знам защо се подценяват толкова много шкодите.
Комбито за мен е перфектна кола, която да става както за града, така и за извънградско. Да, не е широка отзад, но се предполага, че там се возят деца. А докато пораснат ще семинш колата, а и да не я смениш като станат на по 16 г едвали ще искат да дойдат с теб на море
Но октавията си държи цена. За 2,0 комби 2000~2001г ще трябват минимум 9~9,5 хил.
Реално фейслифта на Октавия І вече не се предлага с 125 кс.
Аз също не знам защо се подценяват толкова много шкодите.
Комбито за мен е перфектна кола, която да става както за града, така и за извънградско. Да, не е широка отзад, но се предполага, че там се возят деца. А докато пораснат ще семинш колата, а и да не я смениш като станат на по 16 г едвали ще искат да дойдат с теб на море

Но октавията си държи цена. За 2,0 комби 2000~2001г ще трябват минимум 9~9,5 хил.
Последна промяна от brabus на Чет 17 апр 2008 10:00, променено общо 1 път.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
One написа:zdravko_dimitrov1986 написа:Интересно ми е какво мислите за Шкода Октавия, ясно ми е че ще е малко по евтина като поддръжка, но пък и качеството ще е на по ниско ниво.
ти видя ли 2 поста по -нагоре какво съм ти пуснал ?????
Колега това си го пуснал до като пишех мнението, за това не съм го взел в предвид до като пиша пресишният си пост.
Оценявам информацията която ми даде.

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Сега погледнах в Мобилето, и за шкода октавия ми излизат само с двигател 101кс. Явно наистина са рядкост. Колкото за вектрата, точно тази я гледаф в Мобиле и ми направи впечатление.
Чел съм , че вектрите са имали някакви проблеми със скоростната кутия, и с електроника, но понеже съм се насочил към фейслифтов модел се надявам тези проблеми да са отстранени.
Много ми се ще да е пасат ама ще пада голямо търсене за него.При него ме притеснява , че ще от по ранните години на производство, и евентуалните дефекти няма да са отстранени все още. Окачването също ми е премисъл, но както козох колата няма да се кара много, така че дано не се налага честа смяна на носачи.
Чел съм , че вектрите са имали някакви проблеми със скоростната кутия, и с електроника, но понеже съм се насочил към фейслифтов модел се надявам тези проблеми да са отстранени.
Много ми се ще да е пасат ама ще пада голямо търсене за него.При него ме притеснява , че ще от по ранните години на производство, и евентуалните дефекти няма да са отстранени все още. Окачването също ми е премисъл, но както козох колата няма да се кара много, така че дано не се налага честа смяна на носачи.

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_dimitrov1986 написа:Колеги, ако се сещате за други семейни автомобили, които не са разисквани до сега казвайте.
На шкодата какви са носачите, алуминиеви или не.
Какво мислите за двигателя на вектра 1.8 16в. Теой е ЕКОТЕК и този ЕГР клапан малко ме притеснява.
ми чисто семеен автомобил са и разнита там миниванове - от старите се сещам за рено еспейс, мицубиши спейс вагон...., пък дори и пътнически "баничарки"

октавията не е с алуминиеви носачи - 1:1 с окачването на голф 4 е

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
One написа:zdravko_dimitrov1986 написа:Колеги, ако се сещате за други семейни автомобили, които не са разисквани до сега казвайте.
На шкодата какви са носачите, алуминиеви или не.
Какво мислите за двигателя на вектра 1.8 16в. Теой е ЕКОТЕК и този ЕГР клапан малко ме притеснява.
ми чисто семеен автомобил са и разнита там миниванове - от старите се сещам за рено еспейс, мицубиши спейс вагон...., пък дори и пътнически "баничарки"![]()
октавията не е с алуминиеви носачи - 1:1 с окачването на голф 4 е
То на Октавия сичко и е Г4 освен размерите

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”