Дайте съвет за покупка на нов Golf V

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 23 апр 2008 9:54

audiokick написа:
Uneek написа:... обаче тъпаците от ФВ му дадоха само 3 процента отстъпка... Не стига че си го плати, а не на лизинг... То всички вносители на нови автомобили са с обратни наклнонности...

За тях е по изгодно, ако мине през техния лизинг, отколкото кешово плащане. :wink:

Определено ;-)
абе има си начин да изкрънкаш отстъпка. Тъста като си взе Голфчето му дадоха около 10% но не в пари а в фрее екстри, което пак си е оферта ;-)

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Сря 23 апр 2008 9:58

dude написа:е колко да му е? 150 000? ще ги изкара ли тая кола при този собственик

Това вече само той си го знае :wink:

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Сря 23 апр 2008 10:03

Не те съветвам за 2.0FSI - 150 к.с. са, но никак не върви дори на Голф. Пасат съм карал с такъв - там е още по-зле.

Ако сега трябваше да си купя Голф - tdi със 170 к.с. или 1.4 пак 170 к.с. - втория върви страшно:)

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Сря 23 апр 2008 10:08

mladvampirTDI написа:
audiokick написа:
Uneek написа:... обаче тъпаците от ФВ му дадоха само 3 процента отстъпка... Не стига че си го плати, а не на лизинг... То всички вносители на нови автомобили са с обратни наклнонности...

За тях е по изгодно, ако мине през техния лизинг, отколкото кешово плащане. :wink:

Определено ;-)
абе има си начин да изкрънкаш отстъпка. Тъста като си взе Голфчето му дадоха около 10% но не в пари а в фрее екстри, което пак си е оферта ;-)

Прав си, начини си има, само трябва да си искаш. :wink:
Също така е хубаво да се знае за евентуални промоционални акции, както си мисля, че е станало в случая с тъста. :)

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Сря 23 апр 2008 11:08

2.0 TDI 170к.с. със Individual пакет. :roll: Добър двигател и с доста екстри.

Потребителски аватар
ultralamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ultralamer » Сря 23 апр 2008 16:59

Гледам, че доста се изписа...

@mladvampirTDI
Да, всичките дизели, които се предлагат за Голфа в момента са PD. Комън рейл ще дойде със Голф 6.

@Marto0
Не го мислете това толкова. Все си мисля, че във VW имат достатъчно кадърни инженери :wink: 1.4 TSI e страхотен мотор.

@andonov
Ако му сложиш 800Нм на DSG-то, ще изхвърчи през аспуха. В момента не мога да се сетя за точната цифра, но 6ск. DSG-то издържа до към 400Нм, дори бяха малко по-малко. Не случайно Abt са ограничават чипа си за този мотор с тази кутия на 340Нм. 7ск. DSG е още по-слабо дори. В главата ми се върти нещо около 260-280Нм, но не гарантирам на 100%.

@Ицку®
Individual отдавна вече не се предлага. Мисля, че от модел 07 го спряха.

Моят съвет е към gligan е да погледне ценовата листа на VW. Да си хареса двигател и екстри и после може да каже какво е намислил и тогава ще помагаме. Повечето от предложенията, който ти дадоха досега надхвърлят сумата, която си приготвил. Също така не знам дали в тези 40к включваш и екстрите или само базовият модел.

Поздрави! :wink:

Потребителски аватар
tunerGTI16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tunerGTI16v » Сря 23 апр 2008 17:10

вземи си ауди А3 2.0тди 6скорости

gligan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gligan » Сря 23 апр 2008 17:41

Благодаря на всички за съветите! :D
Няма да отговарям на всеки по отделно, защото много мнения се събраха.
Колата искам да я взема на лизинг с 25-30% първоначална вноска за 3 години, като месечната вноска ще бъде около 900лв. Повече пари не ми се дават месечно при положение, че в момента навъртам по 1000-1500км на месец. По принцип предпочитам да има колкото се може повече екстри, но над 8-900лв не виждам смисъл да давам. Максимум до 43К лв да струва колата. ESP и климатроник искам задължително да има. И някаква свестна музика. В такъв случай DSG-то отпада. По-голям фен съм на бензинките, но и 2.0TDI ще тествам, пък може и саждилник да взема. 4XMOTION сега си мисля, че не ми е нужен. Не съм рейсър, но и не карам като пенсионер. 1.4TSI невиждам защо да не издържи поне 5 години, през които аз ще карам колата...а и за петилетката с мойте темпове на каране 120К км мисля че ще са ми тавана. В момента друго не се сещам какво да напиша...между другото в Пежо ми дадоха 4% отстъпка, а в Мицубиши 0%. Пежото тотално го отписах - готин интериор, двигател 1.6Т 150к.с., но трансмисията е ужасна, въпреки намесата на BMW. Лансера не съм го карал още. Не мисля, че има голям ресурс 1.8 143к.с., но има много яка визия....Сеата верно много пластмасов както беше писал колегата по-горе. Повече ме привличат хечбеците и май ще взема Golf. :D

gligan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gligan » Сря 23 апр 2008 17:41

tunerGTI16v написа:вземи си ауди А3 2.0тди 6скорости

Много кинти...

Golf VI другата година ли излиза?

Потребителски аватар
ultralamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ultralamer » Сря 23 апр 2008 18:08

gligan написа:
tunerGTI16v написа:вземи си ауди А3 2.0тди 6скорости

Много кинти...

Golf VI другата година ли излиза?

Премиерата му е октомври тази година, в Париж мисля, че беше. В България може да го очакваме от 2009 предполагам. Не знам дали е разумно да вземеш кола, която те първа е пусната. Аз лично бих изчакал година след премиерата. Плюс това Голф 6 ще е по-скоро голям фейслифт и остава на базата на петицата.
Прецени си какви екстри искаш и ако имаш възможност покарай TSI-то и с DSG. При всички положения няма да направиш грешка, като избереш голфа.

gligan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gligan » Сря 23 апр 2008 18:33

Чак сега забелязах, че 1.4TSI с DSG се предлага с ESP серийно...
Спортното окачване по-бързо ли се скапва от нормалното окачване или и двете имат еднаква издържливост? :roll:

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Сря 23 апр 2008 18:44

Климатроника е към 300лв.А ако избереш някой пакет,ти идва като серийно.Като допълнителни глезотийки бих ти препоръчал големия дисплей МFA Plus,мулти волана,подлакътника,прибиращи се огледала и ако имаш някой лев един БИ-КСЕНОН ще стои мн добре.И една nappa ако сложиш..Предлагат и някакъв пакет Individual,ама той включва само предна и задна броня със спортен дизайн.Много тъпо,че няма пълен Individual пакет като преди.Доста беше на сметка да го поръчаш.
Абе тръгнеш ли да поръчваш,събери някой лев в повече,че като извадат 5страници с екстри и е много трудно да избереш :lol:

Потребителски аватар
ultralamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ultralamer » Сря 23 апр 2008 18:52

gligan написа:Чак сега забелязах, че 1.4TSI с DSG се предлага с ESP серийно...
Спортното окачване по-бързо ли се скапва от нормалното окачване или и двете имат еднаква издържливост? :roll:

Ха, виж това не мога да ти кажа :sly Предполагам, че трябва да издържа колкото и нормалното. :roll:

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Сря 23 апр 2008 18:56

То това спортно окачване не като тези който се продават по тунинг магазините. Просто е леко моднато серийно такова, така че не се притеснявай, че ще ти вози гадно просто ще е по стегнато и стабилно на пътя, няма как от завода да ти дадат съвсем твърдо окачване :lol:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 23 апр 2008 19:07

Ако си опрял до какви екстри да вземеш, задължително, според мен, са отопляемите седалки и огледала. MFA дисплея също е полезно нещо :) ESP доколкото знам е стандартно.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”