Отлепи ми се тавана
вече се справих..........не бих казал блестящо, но общо взето съм доволен от себе си..........беше голяма гадория......демонтирах тавана - голямо разглабяне падна, колани, сенници, дръжки, кори отзад.......И знаете ли колок е чуплив тоя таван - докато го свалях се счупи на 2-3 места....после му изстъргах с телена четка грозния и изгорял дунапрен, цапах с лепило/българско, произведено в Мадан с продукти на Bayer, много е добро, замина кутия и нещо, 1 кутия е 4.80лв и го има във всичи железарии в Плевен/. Кожата не можах да я изпъна идеално, но все пак стана.....Бих препоръчал ако някой има същия проблем, да се опита да го реши без да демонтира кората, като залепва по малко оттук-оттам. Така ще се избегне натрошването на кората и има шанс да се изпъне добре при лепенето. От мен запомнете - свалите ли я тая кора, никога няма да можете да я сложите както е била. Освен това, около люка тя е специално захваната
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тавана
Разлепения ми таван един тапицер изчегърта и залепи с лепило, каквото беше някогашното "Кале" или "Полидур" (кафяво), не помня.
След около година от жегите лепилото прокапа през тапицерията и естествено се отлепи. Сега тавана (зад шибидака) е на гадни лепкави петна от лепилото, самата тапицерия се крепи с подръчни средства.
Къде и колко е въпросът?
След около година от жегите лепилото прокапа през тапицерията и естествено се отлепи. Сега тавана (зад шибидака) е на гадни лепкави петна от лепилото, самата тапицерия се крепи с подръчни средства.
Къде и колко е въпросът?
- Taffy
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: ADR 2000
И аз се включвам.
И аз на Г3 ми получих тази изненада.
1. Свалих всичките кори в салона и махнах тавана. Мушамата която беше на тавана провисна цялата. Карах като Флинстоун.
От долу под мушамата и тавана има донапрен, изтъргах го и със Хелметекс (ГОЛЯМА ГРЕШКА-НИКОЙ ДА НЕ ГО ПОЛЗВА. Поддава на топлина, не е качествено.) Не го напаснах много добре но на видимите места стана перфектно. Само под сенниците и дръжките се получиха отлепвания, но дотук добре. Сле д2 дни в една жега пак ми тръгна.
2. Ходих на тапицер който ми препоръчаха всички. Каза ми 110лв. Със демонтаж, лепене, материала и монтаж.
3. Лепяло се със някакво ГРЪЦКО лепило, което държало на жегите. А мисля, че гърците са минали по пътя на жегите преди нас.
Жече ме е страх да си лепя аз тавана. Просто от първоначалното лепене съм си съсипал самиата мъшама, защото се сви.
Ако имате по добре предложение бих имал интерес за нещо интересно.
Незнам един нов таван в Автоморга колко е?
Като си реша проблема пак ще пиша.
И аз на Г3 ми получих тази изненада.
1. Свалих всичките кори в салона и махнах тавана. Мушамата която беше на тавана провисна цялата. Карах като Флинстоун.
От долу под мушамата и тавана има донапрен, изтъргах го и със Хелметекс (ГОЛЯМА ГРЕШКА-НИКОЙ ДА НЕ ГО ПОЛЗВА. Поддава на топлина, не е качествено.) Не го напаснах много добре но на видимите места стана перфектно. Само под сенниците и дръжките се получиха отлепвания, но дотук добре. Сле д2 дни в една жега пак ми тръгна.
2. Ходих на тапицер който ми препоръчаха всички. Каза ми 110лв. Със демонтаж, лепене, материала и монтаж.
3. Лепяло се със някакво ГРЪЦКО лепило, което държало на жегите. А мисля, че гърците са минали по пътя на жегите преди нас.
Жече ме е страх да си лепя аз тавана. Просто от първоначалното лепене съм си съсипал самиата мъшама, защото се сви.
Ако имате по добре предложение бих имал интерес за нещо интересно.
Незнам един нов таван в Автоморга колко е?
Като си реша проблема пак ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене тавана се разлепи когато го измих с вениш и вода.
Това което мисля да направя е да вкарвам лепило през плата със спринцовка. Да подпирам от долу докато залепне и така лека полека до края. Понеже тавана е от пресован картон ще исползвам лепило на водна основа.Пък какво ще стане ще се разбере накрая.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”