Пасат Б6 срещу Ауди А4 Б7
- moni_barca
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат В6 е с напречно разположен двигател и при него е използвана удължена платформа от Г5 и се ползват идентични технически решения включително и за окачването.А4 вече си се прави на отделна платформа и пасат В6 и А4/В7/не са технически близнаци както беше при В5/5.5 и А4/В5/.Дали е по-добър автомобил не знам,но А4 го сравняват с останалите автомобили в премиум сегмента 3-серия и С-клас,а пасата с масовката в лицето на вектра,мондео, 407, авензис , акорд и т.н.Или в единият случай при А4 има малко повече лукс и имидж с върхова сглобка и материали ,съответно на по висока цена,а в случая с пасата практичен просторен автомобил на разумна цена с прилична изработка и материали.На мен лично ми харесват и двата автомобила.
Ами вярно че не се обосновах в предния пост, но ето сега ще го направя.
Значи както бе споменато VW никога няма да настигнат Ауди, защото тя е престижната марка във VAG и се конкорира с БМВ и Мерцедес, а не с посредствените опели, рена и фордове
Аудито вътре е класа над пасата като изпълнение, качеството на материали и лукс, а се води по нисък сегмент! То затова си е помислил колегата който е пуснал темата, че като Пасата е по-висок клас значи ще е по-луксозен и комфортен. Но май не е точно така. Това А4 Б7 е продължение на А4 Б6 и е доса изпипано и изчистено от към проблеми, само окачването да е по-слабо от това на Пасата. На статистиката на TUV А4 е с 3,9% неизправности, а Пасата е с 5,9.
Значи както бе споменато VW никога няма да настигнат Ауди, защото тя е престижната марка във VAG и се конкорира с БМВ и Мерцедес, а не с посредствените опели, рена и фордове

- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Между другото този пасат е един страхотен автомобил и изобщо не съм целял да засегна някой като казах че А4 е по-добрата.
Ако изключим МБ, БМВ и Ауди - Пасат Б6 за мен е най-добрия избор от всичко на пазара
В Аутобилд го сравняваха с Вектра и новия Мондео като сложиха Мондеото на първо място а Пасата след него, но съображенията за това бяха малко глупави и несериозни според мен! Въпреки че Мондеото е 2007 а Пасата 2005 пак е доста напред в инженерно отношение и качество.
Ако колегата търси нещо за семейна кола най-добре е Пасата
Ако търси висок престиж и лукс, имидж и т.н. - А4

Ако изключим МБ, БМВ и Ауди - Пасат Б6 за мен е най-добрия избор от всичко на пазара

Ако колегата търси нещо за семейна кола най-добре е Пасата

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
M.KoBrEtI написа:П.П За двигателите мисля да е 1.8Т или може би някое ТДИ, зависи как ще се развият нещата с цените на горивата, но както гледам май ще е бензина.
Колега, един съвет от мен, понеже не мога да ти дам в други насоки - не можеш да предвидиш цените на къде ще се обърнат след 2 месеца.. Ако можеше щеше да си милионер от борсата

- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vw16v написа:Пасат В6 е с напречно разположен двигател и при него е използвана удължена платформа от Г5 и се ползват идентични технически решения включително и за окачването.А4 вече си се прави на отделна платформа и пасат В6 и А4/В7/не са технически близнаци както беше при В5/5.5 и А4/В5/.Дали е по-добър автомобил не знам,но А4 го сравняват с останалите автомобили в премиум сегмента 3-серия и С-клас,а пасата с масовката в лицето на вектра,мондео, 407, авензис , акорд и т.н.Или в единият случай при А4 има малко повече лукс и имидж с върхова сглобка и материали ,съответно на по висока цена,а в случая с пасата практичен просторен автомобил на разумна цена с прилична изработка и материали.На мен лично ми харесват и двата автомобила.
Съгласен съм с всичко до тук, но забравяте факта, че вече има Passat CC, който със сигурност е 200% по-престижен дори и от А6 за сега

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”