Обезвъздушава ли се при смяна на предни накладки?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 26 юни 2008 7:48

znainainai написа:
lyubobg написа:От профилактична гледна точка

Няма профилактика колега има спецификация а там пише на 2 години се сменя спирачната течност :idea:
А иначе при смяна на накладки не се обезвъздушава ( освен ако няма теч от някъде) :!:

Ех мързела какво прави с хората :roll:
Та значи минал си 1 година и 3 месеца с тая спирачна течност - не (говорим в случая когато си минал над 2 години защото няма 2 мнения по въпроса)
и си казваш - ми то пише така, аз няма да сменям.
Спирачната течност не се изхабява магически като щракне втората година, тя се изхабява малко по малко всеки ден.
Така че като е станала година и 3 месеца например вече са заминали 30% от качествата и.
Аз като човек който държи на качеството и сигурността и на не-мързела, бих казал че в един такъв примерен случай ТРЯБВА да се обезвъздуши малко - нито сърби, нито боли, нито пари струва да цръкнеш малко педала да пристигне свежа спирачна течност при апарата.
Това са все пак спирачки, които спасяват живот, така че колкото по-добри могат да бъдат, толкова по-добре :idea: :!:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 26 юни 2008 8:08

не

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 26 юни 2008 14:25

Когато се сменят накладки е абсолютно ненужно да се обезвъздушава, ако се направи по правилен начин. Ако при смяната се източи течността за да е по-лесно...то тогава :dontknow:

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Чет 26 юни 2008 18:20

всичко мине по мед и масло.. свалих си апарата и си сложих накладките.. наистина нетрябва обезвъздушаване..

мерси на всички :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 26 юни 2008 19:05

LuIS написа:всичко мине по мед и масло.. свалих си апарата и си сложих накладките.. наистина нетрябва обезвъздушаване..

мерси на всички :wink:

ама потече ли..?

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Чет 26 юни 2008 19:05

не..
всичко по учебник

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Чет 26 юни 2008 19:41

Аз скоро си сменях предните и задните и се наложи да обезвъздуша задните, защото допуснах едното спирачно цилиндърче да изскочи докато нагласях челюстите.Иначе, обезвъздушаване не е необходимо. Процедурата, особено с предните накладки е много лесна (освен ако няма някой загладен болт,както беше в моя случай).

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 26 юни 2008 20:59

disela написа:
nero написа:незнам как го правите това упражнение да свалите накладките без да откачате маркучите! колкото и да се опитвам поне малко трябва да ги отхлабя за да може буталото да се прибере навътре и да сваля апарата! възможно най скоро трябва да се науча как става щото всеки път обезвъздушавам ...

Аз го правя по следния начин:

Отвивам двата болта дето държът апарата, взимам една щанга и я завирам между апарата и диска, с леко напъване буталото се пребира, но трябва да се внимава да не се прибере до край защото мисля че връща всичката течност от тръбата в казанчето. Свалям апарата, слагам новите накладки, после пак с щангата вече при свален апарат връщам пак буталото и си хаквам апарата на мястото му . . след тва вече при всичко зглобено, паля и помпам спирачката на место 2-30 пъти (докато се осъзнае къде е :D) и след тва карамммммм :D:D:D
:да:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 26 юни 2008 22:05

При автомобили с абс има ли нещо различно в обезвъздучаването? Че моята течност е на над 3 години :oops:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 26 юни 2008 22:10

Winner25 написа:При автомобили с абс има ли нещо различно в обезвъздучаването? Че моята течност е на над 3 години :oops:

Да ти кажа колега има такова нещо но никога не съм го тествал.
Става въпрос за обезвъдушаване през вагкома.
Пускал сум го целия тест но не съм изпускал течност.
Поцедурата е същата като без АБС но през вагкома се пуска помпата и се сработват клапаните.
Не говоря за теста а за адаптация на АБС.Да не стане грешка. :wink:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 26 юни 2008 22:15

Колеги не се шашкайте повечето хора не са и чували че течността на спирачките трябва да се сменя редовно и си карат с години ... По принцип на 2 години е правилно, но има и някой тънкости като например какво да правим с хидравличен съединител който е вързан към системата и ползва същата течност. Сори за спама ...

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Чет 26 юни 2008 23:45

Моята я смених преди 1 седмица,имам голфа от от 4 години-италянка..никога не съм я сменял е нямаше такава БОЗА :shock

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”