Термостат - къде се намира и как се сменя.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Термостат - къде се намира и как се сменя.

Мнениеот Nikkolay » Съб 07 ное 2009 12:22

Нормално ли е градско да ми държи температура от 82-83 градуса, веднага щом стигне 90 градуса перката се включва и я връща пак на 82-83 :roll:
Извънградско повече от 80 градуса не ми се качва. Нормални ли са тези температури или и аз трябва да се занимавам с термостата.
За голф 3 1,8 ABS става въпрос

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Съб 07 ное 2009 12:53

Nikkolay написа:Нормално ли е градско да ми държи температура от 82-83 градуса, веднага щом стигне 90 градуса перката се включва и я връща пак на 82-83 :roll:
Извънградско повече от 80 градуса не ми се качва. Нормални ли са тези температури или и аз трябва да се занимавам с термостата.

Закове ли на 90 трябва да си стои така.То всъшност стой на 87 де.Независимо градско/извънградско.Сменяй термостата и ще се родиш :idea:

Потребителски аватар
jorkatacool23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorkatacool23 » Съб 07 ное 2009 13:56

И моя термостат реве за смяна.Колата е Golf 3 1.6 AEA-двигател,имам хидравлика и климатик,с газова уредба,изпарител Lovato.Откакто паднаха температурие,забелязвам че загрява по трудно,макар че във задръставния си държи 90 градуса,но оня ден ми се наложи да карам на дълъг път,като излизах от града заради задръстванията температурата си беше 90 градуса,но на магистралата със скорост 110 км на пета предавка,мотора направо изстина на 70 градуса,а като пуснах и парното че ми се запотиха стъклата,стрелката отиде на около 60 градуса :shock .Вярно е че времето си беше доста студено,но явно остава отворен и голямия кръг,и това води до това тотално изстиване.
Ще съм благодарен :beer на всеки който се включи с описание и снимков материал,...къде се намира и как става смяната при този двигател :drunk

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Съб 07 ное 2009 15:17

jorkatacool23 написа:И моя термостат реве за смяна.Колата е Golf 3 1.6 AEA-двигател,имам хидравлика и климатик,с газова уредба,изпарител Lovato.Откакто паднаха температурие,забелязвам че загрява по трудно,макар че във задръставния си държи 90 градуса,но оня ден ми се наложи да карам на дълъг път,като излизах от града заради задръстванията температурата си беше 90 градуса,но на магистралата със скорост 110 км на пета предавка,мотора направо изстина на 70 градуса,а като пуснах и парното че ми се запотиха стъклата,стрелката отиде на около 60 градуса :shock .Вярно е че времето си беше доста студено,но явно остава отворен и голямия кръг,и това води до това тотално изстиване.
Ще съм благодарен :beer на всеки който се включи с описание и снимков материал,...къде се намира и как става смяната при този двигател :drunk

Погледни на 1-ва страница :arrow: :lol:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 08 ное 2009 18:01

Nikkolay написа:Нормално ли е градско да ми държи температура от 82-83 градуса, веднага щом стигне 90 градуса перката се включва и я връща пак на 82-83 :roll:

Карам същия двигател като твоя. Смених няколко термостата и ми дава същите показания като при тебе. Според мен това е нормално и не мисля да се занимавам с термостати.

П.С. последния ми термостат е от Юнитрейд .....

Последна промяна от fill на Сря 11 ное 2009 15:05, променено общо 1 път.

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Сря 11 ное 2009 11:14

Момчета, скоро смених термостата на пасат 1,8 ABS двигател. Купих го от Юнитрейд за около 55 лв. Сега стрелката си седи по средата (90 градуса) на извънградско и на градско. По-важното е че на извънградско ми падна разхода с по-вече от литър и парното стана страхотно.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 07 дек 2009 22:16

Термостата на поло 2ф нали така трябва да стои в таралежа(а не с пружината навън към коляното,защото може и така да се обърне,а не си спомням как беше :oops: )и върху него О пръстена?
Изображение

снимката е много добра mhihi

Благодаря на lrlmodo ето така стои:
Изображение

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Вто 08 дек 2009 22:33

Лятото беше добре, ама сега карам 30 км. извънградско всеки ден и не ще да мръдне стрелката, на празен ход качва 90 градуса за 15 минути, това не ми се струва нормално. Разхода ми се е качил с 1,5л. на сто извънградско спрямо лятото. Май ще сменям термостата. Колко струва процедурата / само труд/ при майстор? Не съм чел всички мнения, може и да е споменато някъде.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Вто 08 дек 2009 22:35

15-30 лв.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 12 дек 2009 16:48

BeckoTDI написа:Потвърждавам, точно заради много положителни мнения си взех такъв. Не искам да си взема по евтин и да сменя 2-3 от тях докато нацеля "точния". До няколко дни ще го сложа и ще кажа как е, че със сегашния при пуснато парно колата седи на 70 градуса, а ако се спускам от Витоша температурата пада до там все едно сега я паля.

Колега как е с оригиналния термостат?И моя се прецака (3-ти по ред ми е )и ми писна вече от термостати.Чудя се да давам ли 58 кинта за оригинален или да си купувам пак от 18 лева.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 12 дек 2009 17:00

bobcho написа:Колега как е с оригиналния термостат?И моя се прецака (3-ти по ред ми е )и ми писна вече от термостати.Чудя се да давам ли 58 кинта за оригинален или да си купувам пак от 18 лева.

Сам си отговаряш ;)
3 термостата х 18 лв. са един оригинален. Все още не разбирам защо при толкова недоволни от aftermarket термостати - те все пак се купуват... Взимате един оригинален и забравяте за този детайл.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 13 дек 2009 0:22

Smeagol написа:
bobcho написа:Колега как е с оригиналния термостат?И моя се прецака (3-ти по ред ми е )и ми писна вече от термостати.Чудя се да давам ли 58 кинта за оригинален или да си купувам пак от 18 лева.

Сам си отговаряш ;)
3 термостата х 18 лв. са един оригинален. Все още не разбирам защо при толкова недоволни от aftermarket термостати - те все пак се купуват... Взимате един оригинален и забравяте за този детайл.

:) Smeagol познаваш ме , нали знаеш че за фолца пари не жаля...
Ами кво да кажа ,...ето го на 100C -отваря .От Авточойс В.Търново.http://www.porschebulgaria.bg/volkswagen/dealers.html
Мда, надеждите ми бяха в него.
От А+ за скромните 18.00BGN закрепих положението, най-вероятно временно.

ПП В между впрочем изглежда абсолютно еднакво, с този който свалих от колата (оригиналният уж ),и почти нищо общо с този с който в момента работи.

Поздрави от прованса... :) :roll:
Прикачени файлове
DSC01561.JPG

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 16 дек 2009 13:34

При мене проблема е следния,колата загрява що годе нормално до 70 градуса и стрелката там се залепва,пипам маркучите и долния е лед,а горния е топъл. Предния ми джам не се обдухва както трябва сигурно е в следствие на това,утре ще го сменям,но не мога да разбера какво е станало.По това което изчетох ако е постоянно затворен ще прегрява,при мен го няма този проблем,а ако е постоянно отворен трябва двата маркуча да се еднакво топли...а при мен не е така,какво може да е станало,да не би проблема да не е в него.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 17 дек 2009 12:10

kaiser666 написа:При мене проблема е следния,колата загрява що годе нормално до 70 градуса и стрелката там се залепва,пипам маркучите и долния е лед,а горния е топъл. Предния ми джам не се обдухва както трябва сигурно е в следствие на това,утре ще го сменям,но не мога да разбера какво е станало.По това което изчетох ако е постоянно затворен ще прегрява,при мен го няма този проблем,а ако е постоянно отворен трябва двата маркуча да се еднакво топли...а при мен не е така,какво може да е станало,да не би проблема да не е в него.

И при мене е така Кайзер. Просто пущинята не може да загрее. И при мене на 70 заспива. Долния маркуч е лед (значи термостата бачка). А кат стигне 60 пускам духалката и така. Нема загреване mhihi

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Чет 17 дек 2009 15:33

Абе тия дни я карах и по обед градско,никога не го е праила това,днес ще го сменя пък ще видиме какво ще стане :roll:

едит:
Смених го и пак същата работа,тия дни ще слагам нещо пред радиатора,че така не може да се кара...много недомислени са тия коли :?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”