Извънградско повече от 80 градуса не ми се качва. Нормални ли са тези температури или и аз трябва да се занимавам с термостата.
За голф 3 1,8 ABS става въпрос
Nikkolay написа:Нормално ли е градско да ми държи температура от 82-83 градуса, веднага щом стигне 90 градуса перката се включва и я връща пак на 82-83![]()
Извънградско повече от 80 градуса не ми се качва. Нормални ли са тези температури или и аз трябва да се занимавам с термостата.
jorkatacool23 написа:И моя термостат реве за смяна.Колата е Golf 3 1.6 AEA-двигател,имам хидравлика и климатик,с газова уредба,изпарител Lovato.Откакто паднаха температурие,забелязвам че загрява по трудно,макар че във задръставния си държи 90 градуса,но оня ден ми се наложи да карам на дълъг път,като излизах от града заради задръстванията температурата си беше 90 градуса,но на магистралата със скорост 110 км на пета предавка,мотора направо изстина на 70 градуса,а като пуснах и парното че ми се запотиха стъклата,стрелката отиде на около 60 градуса.Вярно е че времето си беше доста студено,но явно остава отворен и голямия кръг,и това води до това тотално изстиване.
Ще съм благодаренна всеки който се включи с описание и снимков материал,...къде се намира и как става смяната при този двигател
Nikkolay написа:Нормално ли е градско да ми държи температура от 82-83 градуса, веднага щом стигне 90 градуса перката се включва и я връща пак на 82-83![]()
BeckoTDI написа:Потвърждавам, точно заради много положителни мнения си взех такъв. Не искам да си взема по евтин и да сменя 2-3 от тях докато нацеля "точния". До няколко дни ще го сложа и ще кажа как е, че със сегашния при пуснато парно колата седи на 70 градуса, а ако се спускам от Витоша температурата пада до там все едно сега я паля.
bobcho написа:Колега как е с оригиналния термостат?И моя се прецака (3-ти по ред ми е )и ми писна вече от термостати.Чудя се да давам ли 58 кинта за оригинален или да си купувам пак от 18 лева.
Smeagol написа:bobcho написа:Колега как е с оригиналния термостат?И моя се прецака (3-ти по ред ми е )и ми писна вече от термостати.Чудя се да давам ли 58 кинта за оригинален или да си купувам пак от 18 лева.
Сам си отговаряш
3 термостата х 18 лв. са един оригинален. Все още не разбирам защо при толкова недоволни от aftermarket термостати - те все пак се купуват... Взимате един оригинален и забравяте за този детайл.
kaiser666 написа:При мене проблема е следния,колата загрява що годе нормално до 70 градуса и стрелката там се залепва,пипам маркучите и долния е лед,а горния е топъл. Предния ми джам не се обдухва както трябва сигурно е в следствие на това,утре ще го сменям,но не мога да разбера какво е станало.По това което изчетох ако е постоянно затворен ще прегрява,при мен го няма този проблем,а ако е постоянно отворен трябва двата маркуча да се еднакво топли...а при мен не е така,какво може да е станало,да не би проблема да не е в него.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 42 госта