Онзи ден правих пътуване от Стара Загора -> Пловдив на "темпомат"

bodlio написа:Golf 5 1.9 TDI 105 коня - помпа-дюза. Около 11000 км. след смяната, светна индикатора за нивото на маслото. Проверих го преди да тръгна към морето и беше почти беше стигнало до долния ръб на маркировката на щеката. Индикатора ми светна когато вдигнах на едно място 160-170 км/ч по магистралата. Долях 300 грама. Колата е на 180 хил.км, маслото е новото на Кастрол за помпа-дюца в зелената туба. Според мен това е най-доброто масло за този мотор.
MaLk1a написа:WasteLand_TD написа:Искам да разбера колко масло ви горят VW-тата до смяна щото мойто го засичам и си лапа литър до 7500.Мотора е 1.9ТД.Мислех си че е от гуми4ките и ги смених ама май не е - щото си лапа пак толкова.Отникъде нямам те4ове.
Ама доколкото знам и VW и Опел си похапват масло въпреки че мотора може да е в добро състояние.
На моя компресията е 30 бара на вси4ки цилиндри но ми се струва че и като нов да е пак ще си гори.Имаме и астра 1.7Д - гореше литър на 2500км, сменихме сегменти, гуми4ки ала бала и сега и тя си гори литър на 7500 въпреки че мотора и е 6.Та това ме навежда на мисълта че може би толкова си е нормално да гори.Особено като се има предвид че съм с турбо и там някъде сигурно се губи малко(въпреки че около трубината няма капка масло).Още два пасата с такива мотори си горкат по литър на 7500-8000км.
Споделете как са вашите машини
Пич гледай сега не съм майстор нито съм големия разбирач но се допитвам тук там и разбрах 1-но
Когато някой ти каже мойта кола непипа масло не му вярвай няма кола кадето да напипа
хората от завода казват че колата харчи 45грама на 1000 километра(като нова) а с наште кърпели на по 200-300 хиляди помисли колко![]()
И аз карам Голф 1.9 ТД и за 4хиляди ми пипна около 100-200гр така че не се притеснявай само му сипвай 15в40 а не 10в40 Кастрол
van4ote написа:от смяна до смяна 15000км нито грам маслото е от юнитреид оргиналдъ-пасата 1.9 пд 101 коне километрите ги знаят само господ и стари баби
bnick написа:van4ote написа:от смяна до смяна 15000км нито грам маслото е от юнитреид оргиналдъ-пасата 1.9 пд 101 коне километрите ги знаят само господ и стари баби
М-да, това е първия дизел който не пипа маслото. Дори при заводски зададен разход
bnick написа:van4ote написа:от смяна до смяна 15000км нито грам маслото е от юнитреид оргиналдъ-пасата 1.9 пд 101 коне километрите ги знаят само господ и стари баби
М-да, това е първия дизел който не пипа маслото. Дори при заводски зададен разход
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 38 госта