Каква е максималната скорост?
Голф 3 1.6 75к - 190 км/ч. Беше нанадолнище и честно казано малко ме достраша заради завоите. Иначе с нови гуми и току що ремонтирана отвсякъде ходова част се държеше прилично, но си ме хвана шубето. Иначе имаше още около 800 - 900 оборота преди червената зона. Някой разправяше че имало ограничител на 206 км/ч - смятам да го пробвам следващият път като съм сам на някоя по-права отсечка.
- davidbros
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="Red_Jetta"][quote="niki123"]... Иначе имаше още около 800 - 900 оборота преди червената зона...[/quote]
: е толкова ми е забавно, че не можах да се сдържа.
това ми звучи като приказките от вица на една баба столетница:
...е-е-е-е, деца, та аз 99 години изкарах, едната ли ще ми е проблем ...
ники123, нищо лично, разбира се
[/quote]
Голф 3 1.6 75к ABU 94г на "летището" преди Благоевград откъм София, има наклон няма спор, двама и багаж
малко над 170 при 4600 на пета /корекция --->това ена газ на бензин не съм я пробвал/
и
свърши разширението и трябваше да се прибера вдясно
а се появи и слънчогледа
такаче мисля че не е непостижимо 190 км/ч

Голф 3 1.6 75к ABU 94г на "летището" преди Благоевград откъм София, има наклон няма спор, двама и багаж
малко над 170 при 4600 на пета /корекция --->това ена газ на бензин не съм я пробвал/
и
свърши разширението и трябваше да се прибера вдясно
а се появи и слънчогледа
такаче мисля че не е непостижимо 190 км/ч
Red_Jetta написа:niki123 написа:... Иначе имаше още около 800 - 900 оборота преди червената зона...
: е толкова ми е забавно, че не можах да се сдържа.
Никой не те кара да ми вярваш

Освен това явно не четете - става въпрос за нанадолнище. На равно горкото животно не може да си каже името, но тук не ставаше въпрос за мощността на колата, а за това кой колко е вдигнал като максимална скорост. Следващият път ще помоля жена ми да го филмира (аз няма да мога, твърде силно стискам волана в такива ситуации).
Възможно е километража да лъже, макар че съм със стандартните гумички (185/60/14). В същност няма да е лошо да намерим от някъде максималната скорост по книжка на тези автомобили. Предишната ми кошница - опел кадет 1.3 с 4 степенна кутия по книжка е с макс скорост 168 км/ч.
Щом така мислите - нямам против. Каквото съм видял с очите си, това съм писал. Жена ми видя също, така че не съм сънувал. Става въпрос за голямото нанадонище по магистралата към Варна (тази след която започва Аспарухов мост). Пътят е с много сериозен наклон, но за съжаление и с доста завои.
Ако се случи така че камерата да е с мен в колата и намеря подобно нанадолнище, ще снимам и ще пусна клипчето. Безмислено е да коментираме като рибари кой каква риба е хванал. Споделих каква скорост съм видял на километража, който иска да вярва. Повече не смятам да коментирам изказвания отправени към мен. Просто няма никакъв смисъл такъв спор.
Айде с мир
Ако се случи така че камерата да е с мен в колата и намеря подобно нанадолнище, ще снимам и ще пусна клипчето. Безмислено е да коментираме като рибари кой каква риба е хванал. Споделих каква скорост съм видял на километража, който иска да вярва. Повече не смятам да коментирам изказвания отправени към мен. Просто няма никакъв смисъл такъв спор.
Айде с мир

- ickata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз да се запиша!
Първата ми кола: Форд Ескорт (първата ми голяма грешка) '88ма 1.4 бенз - цели 140 км/ч.;
Втората ми кола: Джетта '86ма 1.6 моно - 165 км/ч - можеше и повече, ама жената се събуди
;
Третата ми кола: Пежо 405 '87ма 1.9 инжекция - 185 км/ч на газ към Благоевград;
Четвъртата ми кола: Форд Сиера (втората ми голяма грешка) '88 1.6 карб - цели 140 км/ч с бенз 98! Само да отбележа: на изкачването на Витиня (по мостовете) аз и жената без багаж- е повече от 90 не можа да дигне! - а компресия като нова!;
Петата ми кола (още ми липсва) Опел Омега '87 2.0i - 175 км/ч на газ към Благоевград;
Сегашната ми кола: Голф 3 комби 1.4 ABD - 145 км/ч - може би можех да изкарам и още 5-10 км/ч ама не ми стигна Цариградското
!
Първата ми кола: Форд Ескорт (първата ми голяма грешка) '88ма 1.4 бенз - цели 140 км/ч.;
Втората ми кола: Джетта '86ма 1.6 моно - 165 км/ч - можеше и повече, ама жената се събуди

Третата ми кола: Пежо 405 '87ма 1.9 инжекция - 185 км/ч на газ към Благоевград;
Четвъртата ми кола: Форд Сиера (втората ми голяма грешка) '88 1.6 карб - цели 140 км/ч с бенз 98! Само да отбележа: на изкачването на Витиня (по мостовете) аз и жената без багаж- е повече от 90 не можа да дигне! - а компресия като нова!;
Петата ми кола (още ми липсва) Опел Омега '87 2.0i - 175 км/ч на газ към Благоевград;
Сегашната ми кола: Голф 3 комби 1.4 ABD - 145 км/ч - може би можех да изкарам и още 5-10 км/ч ама не ми стигна Цариградското

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
stefcho написа:Пич ти да не си спускал Мусала?Преди полото което имам сега имах опел с 3000 24v и 204 коня със як зор правеше 230 така,че 190-200 със 1.6 и 75 магаренца как ти звучи а?
Ако прегледаш постовете по-назад, ще видиш моя в който пиша, че с GF2 с 1.6 EZ (75кс като нов, моя баха поне 10 умрели, а останалите силно уморени) - та с него по магистрала Тракия след тунела по нанадолнище с попътен вятър си вдигна от раз 195 и ме хвана шубето да не гръмне двигателя, че бях с 4 степенна скоростна кутия ...
Та на колегата с GF3 75к.с. е напълно възможен резултат, дори и само с попътен вятър (съгласен съм, че на равно и без попътен вятър неможе да вдигне повече от 165-175 км/ч)
А сега карам едно GTI KR, което сигурно по документи трябва да вдига около 210 км/ч. (предполагам) - с него по надолнище 235 с 95 бензин (а трябва да се кара с 98 и нагоре), а 220 си ги държи независимо от вятъра ... 195 по нанагорнището преди тунела на Тракия, като ускорявам от 160 в началото на изкачването ...
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- ickata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefcho написа:Към колегата musura: Ха сега кажи кога излъга преди или сега?Какво имам в предвид 1.6 75 коня от, които 10 умряли и 1.8 16V почти двойна мощност а разлика само скромни 40 км. е някакво разумно обяснение за този парадокс?
Съмнявам се че е лъжа. Возих при един приятел а ауди 80 и 1.6 моноинжекция. Паднах като направи 190 км/ч. Та явно 1.6 наистина може да вдигне такива скорости.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”