Къде е Хонда Сивик 1,5 16в сравнена с Голф2 ГТИ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
greenwather
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот greenwather » Вто 12 юни 2007 23:10

Draik написа:
iavor_var написа:Пичове аз си мислех че тук сме фенове на VW а не на някакви ми Хонди.
Освен тожа зависи за коя хода говорите:
1.6 16V е сравнително силна ама до 100 а после какве се случва с нея няма да жи казвам аз я гоня даже кам 120-130 започжам да я застигам,а карам Passat 1.6 TD комби така че я зарежете тази табуретка.
Виж 1.6 16V VITEC тя е силна 160 коня ама има лек и за нея аз сам бил свидетел как едно Polo G40 я разпра като спряла така че я да си ходят в Япония и да си ги карат там тук ние имаме VW :wink:

Ето едно клипче на една хонда на един приятел и кажи че пак до 100 били :shock хондата е 1,6 16V Vtec 125 к.с.
http://www.youtube.com/watch?v=nX-6sr-0fTo

А и да уточня за някои има и Vtec има и Vti и двете са 1,6 само дето едната е с 1 вал и е 125 к.с. а другата е с 2 вала и е 169 к.с.

двувалката е 160 коня води се двигател Б16А2

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Сря 13 юни 2007 0:25

chefito написа:Не знам какво сравняваш две коли в различен клас...........тази хонда е направена с единствената мисъл да върви много и в това няма спор. Ще скъса голфа на всакакви дължини, но голфа е далеч по удбна и рентабилна кола. Хондата е чист мотор...........(не говоря за новите модели а основно за CRX)

Абе хора,вие можете ли да четете???Става въпрос за Хонда Сивик 90 коня!!1.5 все пак,как няма да я бие 2-ка ГТИ??? За големите рАЗбИрАчИ ,аз с моята 2-ка RP с 90 коня ги бия,а вие ми говорите за ГТИ ,които вървят повече от моята.За тези които не вярват-сигурно видяхте как върви сток RP на събора(моя). :deal

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Сря 13 юни 2007 0:41

kav4o написа:
Spectre написа:Позволете да не се съглася за тия Хонди... служебната кола, която ми е на разположение.. е хонда сивик 1.6 16в и хич не съм впечатлен...
Това не е кола за задръстванията из София... Въпреки, че голфа е по слаб, струва ми се че върви по добре..
Не ми скачайте сега.. това си е мое мнение...
Бих избрал Голфа..., а и визията му е по готина.., по евтин за подръжка... :roll:

Както при всички коли и при хондите и при фолца има куци пиленца.
Виждал съм как върви хонда,виждал съм и как не върви :?
При голфу нещата са по-различни,ако не е спортно ориентиран(демек gti)не може да гони хондата на 400метра
Едно сравнение между сивик 1.5 16в 90к.с. и голф 2 1.8моно 90к.с. дори и при еднакви килограми мисля че ондата ще бяга повечко.
...Аз пък допреди месец бях сериозно навит да продам кошницата и да търся сивик 110 или 125 :mrgreen: Фен съм им на ондите :Mr Green Fun

:screwy :074:

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Сря 13 юни 2007 1:04

driver написа:И по темата:

С Голф 2 90 кс. съм разцепвал не една и две Хонди 1,5 - 90 кс.
С Голф 3 ГТИ 115 кс. я оставям замислена дълго време и то на "пръдня" /газ/ :lol: .

Така, че 1.5 - 90 кс. е доста далеч от Голф 1.8 90 кс., да не говорим пък и за Голф 2 ГТИ за който е и темата.

:да: :!: :!:

Draik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Draik » Сря 13 юни 2007 1:57

Както колегата написа различни хора различни идеали ама именно тази тема е за това пусната мисля да се изкажат коментари на различни хора, а не като някои тук да обиждат с изрази като " малолитражки ............."
А до колко това е вярно че 1,8 ГТИ ще бие 1,6 даже и обикновен мотор а не ВТЕК а да не говорим за ВТИ не мисля че е вярно.
Прост пример: наскоро точно с един обикновен едновалов двигател дето е 113 к.с. разцепих едно ауди 136 и то с доста солидна преднина и на старт и дърпане след това. Но за това си има писти там всичко си излиза на яве :)

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Сря 13 юни 2007 9:05

Draik написа:Ето едно клипче на една хонда на един приятел и кажи че пак до 100 били :shock хондата е 1,6 16V Vtec 125 к.с.

А и да уточня за някои има и Vtec има и Vti и двете са 1,6 само дето едната е с 1 вал и е 125 к.с. а другата е с 2 вала и е 169 к.с.

Тая Хонда май прекалено бърза ще дойде - за 20 сек прави 200км/ч :lol: ... и май тръгва от 40-50 км/ч (от място) :shock

п.п. а на всичкото отгоре температурата на ДВГ-то през цялото време е на 0... :shock

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 13 юни 2007 9:33

stanislav_s написа:
Draik написа:Ето едно клипче на една хонда на един приятел и кажи че пак до 100 били :shock хондата е 1,6 16V Vtec 125 к.с.

Тая Хонда май прекалено бърза ще дойде - за 20 сек прави 200км/ч :lol: ... и май тръгва от 40-50 км/ч (от място) :shock

п.п. а на всичкото отгоре температурата на ДВГ-то през цялото време е на 0... :shock

И.. освен това.. на клипа пише.. турбо :lol: та за турбо машини... тука у форума можеш да помолиш някой да даде клип на неговата примерно килъра да се пробва срещу тая турбо хонда :lol: е те тогава ще се посмея от сърце да го е*а

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Сря 13 юни 2007 12:02

stanislav_s написа:п.п. а на всичкото отгоре температурата на ДВГ-то през цялото време е на 0... :shock

А по-надолу под клипа има и коментари:
"arashehteshami:
How come your motor is cold when ur pushing 200?
(Reply)
Jorelinio
Becouse i have water gauge, info is there. "

Та затова t = 0

Потребителски аватар
greenwather
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот greenwather » Сря 13 юни 2007 17:06

знам само ,че тая тема до никаде не води .
всеки си има вкус и неговата кола е наи -яка .
за това има и различни коли ,ами ако всички трябваше да караме например Трабанти?
на едни им харесват френски коли на други немски на мен японски и в това няма нишо лошо. а тая хонда с турбото е 125 коня малкия втек
айде мир

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 13 юни 2007 18:52

greenwather написа:всеки си има вкус и неговата кола е наи -яка .
за това има и различни коли

именно :да:

но не ме кефи някой колеги тук да пишат неща, които не са им ясни и на всичкото отдолу след това да пишат в хонда форума "колко се смях на тази тема във vw форума"

Draik написа:А до колко това е вярно че 1,8 ГТИ ще бие 1,6 даже и обикновен мотор а не ВТЕК а да не говорим за ВТИ не мисля че е вярно.

Тука колега, мога да ти гарантирам, че ако са сток, 1.8 ГТИ 16в разпорва 125 коньов сивик, без да му мигне окото. Лично тествано от мен многократно :idea:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 13 юни 2007 18:57

Draik написа:
iavor_var написа:Пичове аз си мислех че тук сме фенове на VW а не на някакви ми Хонди.
Освен тожа зависи за коя хода говорите:
1.6 16V е сравнително силна ама до 100 а после какве се случва с нея няма да жи казвам аз я гоня даже кам 120-130 започжам да я застигам,а карам Passat 1.6 TD комби така че я зарежете тази табуретка.
Виж 1.6 16V VITEC тя е силна 160 коня ама има лек и за нея аз сам бил свидетел как едно Polo G40 я разпра като спряла така че я да си ходят в Япония и да си ги карат там тук ние имаме VW :wink:

Ето едно клипче на една хонда на един приятел и кажи че пак до 100 били :shock хондата е 1,6 16V Vtec 125 к.с.

Аве градски къде ни хвърли на черешата бе човек :? Какво сравняваш като някое дете турбо хонда с атмосверен VW недей се излага така че излагаш и нас :wink: Тука се говори за едно конкретно ставнение а ако си мислиш че тази хонда върви много в този форум също има турбинирани VWни и трябва да ти кажа че ако килара я барне тази хонда става въпрос за разстояния от порядъка на рейсове ама да уточня Икаруси от тези чупещите се на 400м или на повече в полза на килара :wink: п.п И за пореден път ще кажа гледаъте заводските данни тези хора които са ги писали са много по напред от нас и няма смисъл да си чешем езиците коя колко вървяла :wink:

Потребителски аватар
greenwather
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот greenwather » Сря 13 юни 2007 19:28

абе айде да ходим на резиденцията и да се пробваме аз съм 108 коня + ама искам да пробвам голф 150 коня ,ако има някой смел пич ще се радвам хем да се запознаем хем да си направим кефа с някоя дръпка

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 13 юни 2007 19:31

greenwather написа:абе айде да ходим на резиденцията и да се пробваме аз съм 108 коня + ама искам да пробвам голф 150 коня ,ако има някой смел пич ще се радвам хем да се запознаем хем да си направим кефа с някоя дръпка

С удоволствие бих се пуснал, но съм доста далеч от София :wink:, а и съм 139 к.с.
Иначе заради тръпката съм се пускал и с 500+ к.с. автомобили, важното е да им фън

Потребителски аватар
greenwather
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот greenwather » Сря 13 юни 2007 19:33

именно
ама за сажаление тук няма никой навитак Страх ги е :D шегичка

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 13 юни 2007 19:39

greenwather написа:Страх ги е :D шегичка

Еми според мен, колегите, които се пускат на драг им е ясно положението, а и не са толкова много... иначе ако колата ти е сток, мисля, че няма да имаш шанс, въпреки, че признавам, че хонда сивик, особенно 4-та генерация, върви доста за конете си :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”