Доволни ли сте от окачването нa VW?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Re: Доволни ли сте от окачването нa VW?

Мнениеот dj_runner » Пет 13 авг 2010 22:48

rokera671 написа:А бе ,какво да говорим!!Здрави автомобили са!! :да: Един Авер кара Алфа и спори че била по здрава за ходова част.Знам ,че не е прав ама сме аверчета и не ми се спори.

От алфа до алфа има разлика , 156 има много твърдо окачване , а ако говорим за Нормално окачване тия на голфовете са номер едно , но с тия спортни пружини започва чак Басиорката да удря , без музика mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 14 авг 2010 21:31

dj_runner написа:
rokera671 написа:А бе ,какво да говорим!!Здрави автомобили са!! :да: Един Авер кара Алфа и спори че била по здрава за ходова част.Знам ,че не е прав ама сме аверчета и не ми се спори.

От алфа до алфа има разлика , 156 има много твърдо окачване , а ако говорим за Нормално окачване тия на голфовете са номер едно , но с тия спортни пружини започва чак Басиорката да удря , без музика mhihi

Ами ,не знам какъв модел е ,но като я видиш прилича на двуврата .Лично аз се заблудих така ,а дръжките били прибрани.Продаде предната си и пак си взе същата ама по мощна.Оня смени много машини ,но казва ,че Алфата е наи добра.Карах я веднъж ,но не ме впечатли особенно!Нахакана е с чипове,ама съм карал и по бързи машини.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 16 авг 2010 9:24

Голф 3 - не съм доволен, вози като каруца :не: но пък е здраво. Другото ми Фауве Caravelle T3 - там вече е друга бира - вози като лодка и минава през дупките като танк. Да не говорим за клиренса, че е като джипка през каманяка. Въобще няма база за сравнение.

Скоро имах случай през Искърското дефиле, на едно място прекопан асвалта и се оформила една неравност 20 см каманяк. Принципно си го познавам и с буса си минавам с 50-60 без проблем, леко подскочи и напред. Но един се напъваше отзад с някакво лъскаво Пежо да ме изпреварва и не спазваше дистанция. Явно не знаеше за бабуната и в огледалото видях как му литна ножа :applause:

Потребителски аватар
koksimira
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koksimira » Вто 17 авг 2010 16:55

колеги,като пишете какви проблеми сте имали пишете и с кои модел сте ги имали.така ще е по продуктивен форума.аз с мк4 за 50 000км само биелетките смених.с оргиналните пружини стоеше на пьтя като пияна змия.откакто му сложих hm 4ервенки стана друга кола.малко твьрди4ко вози но в завоите е бетон.ина4е за пьти6тата коментар нямам.аз и затова винетка не купувам.поздрави на вси4ки и безавариино каране в дупките

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Съб 21 авг 2010 15:03

Според мен голяма роля играе марката и произхода на резервните части за ходовата част на VW-тата.Ако не слагате евтини ментета,както и скъпи такива де :Mr Green Fun а читави оригинални части ще имате доста по-дълъг пробег без разтропване.
Примерно на Голф II тампоните на макферсоните отпред са си консуматив..какви ли не марки съм пробвал-всичко изкарва по няколко месеца и айде за нови..
В момента съм сложил на Febi и очудващо карат още вече 4-ти месец mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 21 авг 2010 21:24

Колеги,писал съм го ,но ще го повторя!На времето щеше да купувам Голф 2 и имам един Авер има сервиз.Така ,че обаждам му се и му казвам ,че изкам да му проверя предницата.Знаете ли какво ми отговори!??
Не ми я караи ,знам ,че е добре!Тези негови думи ме накараха да се влюбя още повече в Голфа!
Човека каза ,ако са Опели и VW та аз ще умра от глад!
Голфа влиза само за смяна на масло! :да:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 21 авг 2010 21:27

Откакто съм с 4 газови Билщайна двойнодействащи отзад с подлога 5см колата е адски стабилна и висока.Грам не се накланя в завой(да не забравим и 4 пружини :P )

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Съб 21 авг 2010 23:59

rokera671 написа:Колеги,писал съм го ,но ще го повторя!На времето щеше да купувам Голф 2 и имам един Авер има сервиз.Така ,че обаждам му се и му казвам ,че изкам да му проверя предницата.Знаете ли какво ми отговори!??
Не ми я караи ,знам ,че е добре!Тези негови думи ме накараха да се влюбя още повече в Голфа!
Човека каза ,ако са Опели и VW та аз ще умра от глад!
Голфа влиза само за смяна на масло! :да:

Може колега , но като слагаме от тия Пъстри цветове окачване (спортно) , не само предницата заминава , а и всичко вътре започва да тресе :не: , тия работи не са за нашите пътища.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 25 авг 2010 0:01

И аз да с еизкажа...миналата седмица бях във семейния сервиз са профилактика....гледах и файла със сменените неща и километрите.....да ви споделя, 42х.км, карани в смесен цикъл, като градското преобладава и то във Варна, където пътищата са ОТВРАТИТЕЛНИ, та на 42-рата хилядарка, за година и нещо, сменил съм 2 пъти малко със всички филтри, накрайник и 2 лагерчета на тампоните на макферсоните.....колкото и да съм фен и да съм пристрастен, то фактите си говорят :)

Потребителски аватар
4[e]motion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4[e]motion » Нед 29 авг 2010 22:26

За 3 години и 50 000 км точно 0 лв за окачване :))) Единственото нещо, което съм купувал бяха задни накладки на Бош, ама то няма общо, но доказват колко джалатската го карах тоя Голф :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 30 авг 2010 21:22

4[e]motion написа:За 3 години и 50 000 км точно 0 лв за окачване :))) Единственото нещо, което съм купувал бяха задни накладки на Бош, ама то няма общо, но доказват колко джалатската го карах тоя Голф :)

Абсолютно!При мен вече отива към 80 000 и нищо по предницата !Бетон е!Във Мимо я гледаха ,без забележки е!
Всичко по окачването е оригинално без амортисиорите.

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Вто 31 авг 2010 9:39

От както карам ниско , тампоните в мойта кола станаха консуматив , макс 3 - 4 месеца и заминават особено тези на носачите :lol:
Ама съм доволен 8)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 31 авг 2010 9:54

Продължавам да съм изключително доволен от достъпноста на окачването на ФВ! Предницата хлопа, сменям шарнир за 37 лв и всичко е готово, без драми без рев. Преди това на хондата ми съм сменил кво ли не, даже рейка съм рециклирам, хлопа си и няма оправяне
love.vwclub

extrem768
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот extrem768 » Съб 09 окт 2010 12:00

карам голф2и от 88 смених предницата ощте като си го купих .Реиката я рецикиалирах.За три години и олко 35000км сам сменил 1шарнир,1накрайник, и тампоните на носачите .Повечето хора биха изкарали повечко,но аз не паза много катерил сам се каде ли не .Товара си я здраво.Сигорен сам че друга марка няма да издаржи много
Наистина учудващо здраво окачване за тия патища.

Потребителски аватар
diesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diesto » Съб 09 окт 2010 19:06

7 месеца каране от мен - 30000 км,смених само горен десен носач,цялото ми окачване е на 45000 км,сменено преди да я купя от предния собственик марка TRW!Преди седмица сложих 15ки джанти,досега бях на 17ки!Супер окачване,супер доволен съм,предвид кратерите по пътищата ни родни!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”