Безконтактно миене на автомобил - не се лъжете

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Безконтактно миене на автомобил - не се лъжете

Мнениеот Stivi » Съб 09 авг 2008 10:54

prashanov написа:. Както е суха я напръска с някаква пяна и запали цигара.

Не съм работил на автомивка но все си си мисля че първо се минава една вода да паднат едрите буклуци и СЛЕД това се пръска с пяна,така направо на сухо с пяната..... :?:

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Съб 09 авг 2008 11:11

Stivi написа:
prashanov написа:. Както е суха я напръска с някаква пяна и запали цигара.

Не съм работил на автомивка но все си си мисля че първо се минава една вода да паднат едрите буклуци и СЛЕД това се пръска с пяна,така направо на сухо с пяната..... :?:

случи се 1 път и на мен точно така да направят :shock като на тази автомивка съм я мил десетки пъти.... не знам кво ги прихвана :shock

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Нед 10 авг 2008 6:59

Мързел ги е прихванал mhihi Вчера и аз отивам на мивка и няква лелка го направи същия номер, после шефчето почна и дига скандали :twisted:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 10 авг 2008 9:24

Аз колата си я мия сам с водоструйката и обикновен течен сапун или веро за чиний. Така не ми се налага да се ядосвам на автомивките, било то че не са я измили хубаво или пък са ми я одраскали с четката :wink:

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

най-добрата мивка

Мнениеот kambone » Вто 12 авг 2008 8:39

ето тук има 2 момчета в един гараж в съседство има магазинче за мотори и кафе Будоар. Мият, подсушават, лъскат и ти парфюмират колата за 12лв и около 45 минути. Много се стараят само при тях ходя вече не си правя експерименти и с 2те коли. Външно е 6лв и няма капка, няма петънце.
http://bgmaps.com/services/links/links.asp?linkkey=95dd36b3520a043b795af4992d7ec897

Потребителски аватар
prashanov
Автомобил:
Двигател:

автомивка

Мнениеот prashanov » Вто 12 авг 2008 9:12

Ами аз в Петък ще патувам за морето , така че ще мина да видя как мията , бЛАГОДАРЯ

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Вто 12 авг 2008 9:51

За Варна мога да кажа къде мият хубаво :roll:
Аз лично съм много доволен от автомивка "Радо", която е на околовръстното до кръстовището с Подвис. Много добре мият момчетата.
Доволен бях и от "Елит" зад Пикадили център, но там много вдигнаха цените, а и новите собственици поосраха работата.

В София само на едно място си мия колата и съм доволен: в Техническия университет, център за гуми Радиал. Отстрани има автомивка - 15-ина лева е комплексното.

П.П. Най-добре става когато сам си я измиеш, но просто няма време а и няма къде :)

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 12 авг 2008 10:45

Аз само безконтактно си я мия в една автомивка в махалата и съм доволен

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 12 авг 2008 10:53

arrougance написа:Аз само безконтактно си я мия в една автомивка в махалата и съм доволен

то пък бива и твоя шедьовър да го миеш и контактно :idea:

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Вто 12 авг 2008 13:46

Да разбирам ли че моята кола металик, доста добре запазена боя, не е препоръчително да я мия пред блока с гъбата и кофата.А това силиконово перо за какво служи, да си взема и аз.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Вто 12 авг 2008 15:20

Hristov838 написа:Да разбирам ли че моята кола металик, доста добре запазена боя, не е препоръчително да я мия пред блока с гъбата и кофата.А това силиконово перо за какво служи, да си взема и аз.

То каквато и да е боята ти не е препоръчително да я миеш с гъбата....пък и с кофа като топнеш 2-3 пъти и те песъчинките остават в кофата и на гъбата и си правиш боята трудно за рисуване дори за най-добрия художник :P А колкото до силиконовото перо то е след като си я измил да махнеш водата от колата като на прозорците нали първо с гъбата и препарата и после с едно гумено минаваш същата роля играе и тук това силиконово перо и най-важното пази боята

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 12 авг 2008 15:31

Hristov838 написа:Да разбирам ли че моята кола металик, доста добре запазена боя, не е препоръчително да я мия пред блока с гъбата и кофата.А това силиконово перо за какво служи, да си взема и аз.

силиконовото перо служи като я измиеш да я подсушиш първо с него
сваля водата до сухо, а после с парцала

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 12 авг 2008 15:42

колега за другия път пробвай на 4 км долу Сити кар безконтактното им е много добро. :wink:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 13 авг 2008 23:46

prashanov написа:Здравейте, вчера реших да изкъпя "Живтното" и каде,каде на най близкия Лукойл. Речено - сторено , Лукойла след завод Електроника. Преди мен имаше 2 коли , изчах и моя ред. Паркирах на упътеното мясно ( на около метър пред канала за отходна вода). Момчето което мише колата беше на на-повече от 14 , направими впечатление че е с гумени ботуши , изгнил гащеризно на Лукойли и "Хендсфри"???. Както и да е , каза ми да затворя всичко и да изляза от колата. Както е суха я напръска с някаква пяна Изображение и запали цигара. След като я испуши , изчисти пяната с пароструйката и ми гордо ми заяви 7.00лв. Повозих се до кауфланда в младост , влязох да напазарувам около 30 мин. и като излязох , Вентото ми все едно не беше мито. Дали е от препарата с който го миха или пък е минал пепелив ураган през паркинга на Кауфланд?
mod edit: batmilko

Работил съм на тази мивка няколко дни,общо 2 години искарах на мивки.Безконтактното миене е голяма глупост,която спестява време и печели пари.Мръсотията остава,лака изтънява...Не е хубаво да се търка много с кърпа колата след миене,защото се сваля всякакво покритие и се надира боята.Мийте си колите с гъба.Където ви измият колата хубаво с безконтактно-значи е силен препарата и гори повече лака.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 13 авг 2008 23:50

npachovski написа:

То каквато и да е боята ти не е препоръчително да я миеш с гъбата....пък и с кофа като топнеш 2-3 пъти и те песъчинките остават в кофата и на гъбата и си правиш боята трудно за рисуване дори за най-добрия художник :P А колкото до силиконовото перо то е след като си я измил да махнеш водата от колата като на прозорците нали първо с гъбата и препарата и после с едно гумено минаваш същата роля играе и тук това силиконово перо и най-важното пази боята

Ако те разбирам правилно,мислиш ,че перото пази боята,ще те разочаровам,най-вече то я дере.Гъбата не надира колата,ако в кофата има достатъчно вода (да събира песъчинките на дъното) ,ако е изпръскана хубаво преди това колата и ако ,този който мие колата не иска да я надере.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”