Струва ли си да си взема Голф 4 или не ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Нед 17 авг 2008 18:27

Колега, въпроса ти е доста относителен! Или харесваш Пежо или харесваш Голф 4 !!! Или искаш тиха и по- мека возия или твърда, надеждна и по-евтина !!! Аз съм със 110 коня мотор (AHF) и според мен си заслужава !!! Бях в размисли между БМВ 525 Е39, Ауди А6 2.5, Пасат В5 ТДИ, но прецених че поддръжката, удоволствието от карането и семейното ми положение е такова, че правилния избор ( за мен ) е Голф 4 ТДИ 110 коня !!! Не съжалявам, а напротив съм щастлив за избора си !!! Преди да си избера кола не съм знаел за форумите и за помощта на колегите !!! Ако реша да си взимам друга кола, ще взема задължително форумна !!! Колата не се плаши от километри, а от отношение и поддръжка !!!

Сам си прецени възможностите и желанието !!! :wink:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 17 авг 2008 20:25

айде и аз да дам мнения с 2 ръце съм за голфа ,попринцип много на френски коли не се доверявам :P според мен по -добрия избор е голфа :wink:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Нед 17 авг 2008 22:34

Един глас за ауди A3 или А4 друга бира е отвсякъде.А по принцип фолксваген са неоправдано скъпи коли и много отдавна не са народни.По скоро народна кола в Германия е Опел.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Re: ре

Мнениеот leonardo_vd » Пон 18 авг 2008 6:19

amikus написа:Един глас за ауди A3 или А4 друга бира е отвсякъде.А по принцип фолксваген са неоправдано скъпи коли и много отдавна не са народни.По скоро народна кола в Германия е Опел.

Кое му е другата бира. И отвъте и отвън аудито е по-грозно, по-скъпо като подръжка особено окачването на а4. Ауди а3 и а4 ДА ама след 2002г. :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 18 авг 2008 8:20

А3 преди фейслифта трудно може да се каже ,че е нещо повече от Г4 като материали и изпълнение.За Г4 мога да кажа че отвътре таблото ти пълни душата-просто е като за по голям клас кола.Досадното е че трябва си чистиш дръжките с нокът от смотаната гума по пласмасата/има тема за тоя проблем/ :( ХДИ освен че е правен от пижо е и комън-рейл което си е страшна болежка спрямо ТДИ /отделно мисля и ХДИ са с демпферен съединител :idea: /.Иначе за Пежо /барабар със Цитрон/впечатлението ми е че последния свестен автомобил им е 406 - от там нататък освен многото дефекти и материалите в интериора са им за до 100к километри - оттам нататък вътре се едноче са живяли кокошки.Хубвавото на 307 дето го няма ФВ е че има варианти със соларен покрив-голема газария.Сега да ти кажа защо не бих си купил 307 - ми не искам да карам кола дето е правена за жени и смотани европейски чичковци дето не разбират от коли и ги сравняват само по обем на каросерията.Просто една кола трябва да е кола ,а не гарсониера с многофункционални пространства.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Пон 18 авг 2008 8:50

въпрос на избор е, много относително се дават мнения. Сядаш - караш което ти хареса. На пежо интериора и качеството на материалите е видимо по-неприятен от ФВ но и голф не е висок клас кола че да блести с возия или поведение но мисля че за тези пари е доста добър вариант, може би е най-доброто от възможностите. Караш - гледаш което ти е по-приятно него вземи, можеш да попаднеш и на калпав голф и на калпаво пежо което да ти прави проблеми.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ре

Мнениеот amikus » Пон 18 авг 2008 9:37

leonardo_vd написа:
amikus написа:Един глас за ауди A3 или А4 друга бира е отвсякъде.А по принцип фолксваген са неоправдано скъпи коли и много отдавна не са народни.По скоро народна кола в Германия е Опел.

Кое му е другата бира. И отвъте и отвън аудито е по-грозно, по-скъпо като подръжка особено окачването на а4. Ауди а3 и а4 ДА ама след 2002г. :wink:

Въпрос на вкус казало кучето и си облизало гъзо.А цингата по купето къде я забравяш?Брат ми има А4 99-та и досега само нафта сипва нека да е грозно и чупливо..

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 18 авг 2008 16:54

Вземи тази, която е под 75 000км.
Ако и 2-те са над тези км, тогава вземи 3-та :)

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Пон 18 авг 2008 20:02

Вземи си един добре гледан Пасат - 99г, и ще имаш и возия, и интериор и коне под капака. А и ще се вместиш в 12-13к за колата плюс още 1-1,5к за "профилактиката".
Тези голфетки не че искам да обиждам някой но са доста надценени, и не могат се сравняват с един пасат който е съвсем друг клас кола.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 18 авг 2008 23:24

raziel написа:Вземи си един добре гледан Пасат - 99г, и ще имаш и возия, и интериор и коне под капака. А и ще се вместиш в 12-13к за колата плюс още 1-1,5к за "профилактиката".
Тези голфетки не че искам да обиждам някой но са доста надценени, и не могат се сравняват с един пасат който е съвсем друг клас кола.

Само за коне при тоя кораб не ми говори. За пасата съм съгласен че превъзхожда голфа във всяко отношение само не и във спортния дух.

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Вто 19 авг 2008 1:12

Твърдо за дизела на VW :да:

himeria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот himeria » Пет 22 авг 2008 12:01

ето ме и мен...Въпреки че не съм на кеф все пак ще споделя какво ми се случи...8 дни вече всеки ден обикалям автокъщите из София и една читава и хубава 4 ка не съм видял!!! Само преди да забравя искам да кажа едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на колегата verter от форума на Ауди за "творбата" му какво да трябва да гледаме като купуваме кола.Искам да кажа,че благодарение на него не успяха да ми пробутат поне 5 трошки.Колкото и да гледаме емоцията от купуването на кола понякога ни заслепява и аз едва сега го разбрах.Хора,прочете го,наистина ще осанете приятно изненадани колко ще ви е от полза,когато тръгенет да си купувате кола като мен....За мен остава търсенето и обикалянето ис автокъщите...вече се чудя дали да не си търся някаква друга колица

himeria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот himeria » Пет 22 авг 2008 12:03

извинявам се правописните и пунктуационни грешки,малко съм нервен днес

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Пет 22 авг 2008 12:20

Аз с малко опит да ти споделя пък ти си прави изводи.Много относотилено стои работата с тези съвети не казвам, че не са полезни напротив, но втора ръка кола която да отговаря напълно никога няма да намериш.Моя съвет е следващата кола която си харесаш (независимо, че отговаря на някои на някои точки от съветите на инженера или колегата от ауди форума, естествено не на тези които са фрапиращи) караш я на твой човек майстор да я прегледа и ако става взимаш.Пример ти давам със сестрами в момента кара 1.8 Т с няколко забелжки по външния вид даже малко и от вътре, но с перфектен двигател, а колата я купи малко рапонски смисъл видя я хареса я и айде за проверка.Неможеш да очакваш всичко да е перфектно и като по учебник в кола втора ръка.

himeria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот himeria » Пет 22 авг 2008 12:39

Papa_Dock написа:Аз с малко опит да ти споделя пък ти си прави изводи.Много относотилено стои работата с тези съвети не казвам, че не са полезни напротив, но втора ръка кола която да отговаря напълно никога няма да намериш.Моя съвет е следващата кола която си харесаш (независимо, че отговаря на някои на някои точки от съветите на инженера или колегата от ауди форума, естествено не на тези които са фрапиращи) караш я на твой човек майстор да я прегледа и ако става взимаш.Пример ти давам със сестрами в момента кара 1.8 Т с няколко забелжки по външния вид даже малко и от вътре, но с перфектен двигател, а колата я купи малко рапонски смисъл видя я хареса я и айде за проверка.Неможеш да очакваш всичко да е перфектно и като по учебник в кола втора ръка.

Колега естествено,че ако гледаш всички точки, айде да не кажа 100%,но 99% ще е невъзможно да се намери кола.Аз имах предвид,че някои неща,които е споменал,въпреки че са супер логични,аз не съм се сещал да погледна като си купувам кола.
Нека дам пример.Предишният ден ходих в "световноизестният" Горубляневууд и след четвърт час обикаляне се спрях при една 4-ка 1.9 Тди 2001 на 130к км, п.д. ,12700 лв с перфектен външен вид.Дотолкова ми хареса,че ако бях ходил миналият месец щях да си я купя от раз...Една "мишка",която ми показваше 4-ките забеляза,че се слисах по колицата и почна да ме налива,колко идеална била тази кола,пазел я за познат,ама айде ще ли сме да измислим нещо.И тук почна шоуто :
1. то нещо,което погледнах беше отред решетката!Познайте какво имаше или по-точно нямаше по боята? НИ ЕДНА ДРАСКОТИНКА от каквито и да малки камъчета...За 7 години тази кола не е била удряна от никакви предмети или камъчета :shock :shock
2.то нещо,което открих беше воланът на колата така беше тапициран ,че просто нямаше как да се махне и да се види състоянието на волана....
3. И четирите фара на колата бяха С РАЗЛИЧНИ НОМЕРА!!!
Коментарите очаквам от вас

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”