тесни, широки или нормални гуми за през зимата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен лично няма нужда да се взимат по-тесни зимни гуми, освен ако наистина не се налага да се придвижваш в изключително заснежени области. Да, по-тясната гума ще има по-добра проходимост в дълбок сняг... и толкова. А колко дълбок сняг пада тук в БГ и колко често?
При всички други условия по-широката гума си остава по-добрата. Според мен опасността от заледени пътища, мокро, киша, утъпкан сняг, лед и т.н. са много по-възможни и често срещани и там по-широката гума ще се справи по-добре. Да не забравяме и че като цяло зимната гума дори при -5 градуса при сух път пак има по-дълъг спирачен път от лятната. Така че лично карам с нормални за колата ми зимни гуми. Предпочитам да имам максимално възможно сцепление.
При всички други условия по-широката гума си остава по-добрата. Според мен опасността от заледени пътища, мокро, киша, утъпкан сняг, лед и т.н. са много по-възможни и често срещани и там по-широката гума ще се справи по-добре. Да не забравяме и че като цяло зимната гума дори при -5 градуса при сух път пак има по-дълъг спирачен път от лятната. Така че лично карам с нормални за колата ми зимни гуми. Предпочитам да имам максимално възможно сцепление.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз съм карал и с летни и пак съм нямал проблем
Иначе широките имат по добро сцеплрние на сух и мокър асвалт - и зимата и лятото. По тесните са по-добре при сняг. Най добре е всеки да си избира размера според това колко и в какви условия кара, като се придъжа към препоръчаните размери от производителя

Иначе широките имат по добро сцеплрние на сух и мокър асвалт - и зимата и лятото. По тесните са по-добре при сняг. Най добре е всеки да си избира размера според това колко и в какви условия кара, като се придъжа към препоръчаните размери от производителя

checheneca написа:Твърдо съм за широки, кай чесно, замисли се, а виждал ли си пр.Бенц С 500 с тесни гумички като на мотопед 155 на 15 хаха ... .За ква устойчивост ми говорите колеги.Тука съм готов да споря до смърт с вас.Не сте прави.Какво вцепление има автомобил с тясна гума????
Дойде момента, а я само се замисли ти виждал ли си Бенц

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
blinder написа:checheneca написа:Твърдо съм за широки, кай чесно, замисли се, а виждал ли си пр.Бенц С 500 с тесни гумички като на мотопед 155 на 15 хаха ... .За ква устойчивост ми говорите колеги.Тука съм готов да споря до смърт с вас.Не сте прави.Какво вцепление има автомобил с тясна гума????
Дойде момента, а я само се замисли ти виждал ли си Бенцили БМВ движещисе върху сняг
![]()
Е няма...а гледал ли си WRC шампионата, ако не си гледай на снежна настиска с какви "баници" карат
ти луд ли си , как може да сравняваш ВРЦ-то с наще автомобили.Кофти е че не си виждал БМВ или Бенц зимно време !... А виждал ли си интервюта с екипите на ВРЦ-то с кви гуми карат.Тесни с ШИПОВЕ !!!
В тая тема не става въпрос какви гуми са най-подходящи за спортно каране върху сняг,а какъв размер зимни гуми да избереш за променливото в последните години време през зимния сезон по родните пътища,като имаш предвид и размера,препоръчан от производителя.Ако не съм разбрал правилно смисъла на темата ми простете.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
checheneca написа:dobrin написа:Карайте с препоръчаните от производителя. Написани са на капачката на резервоара, или на лепенка на колонката на шофьорската врата. Всичко друго е свободно съчинение на тема "Как по-лесно да направя от колата си манерка"
Tочно
Точно я, на твоята капачка размерът на зимните гуми същия ли е като на летните или е по-тесен

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”