А нима нашите банкети и канафки не са гробищен парк?
Искам всеки да бъде реалист, а не само да пише по форумите едно, а да се случва друго. Да не се заяждаме и да търсим малкото и незначителното, а да пропускаме основното и важното. Заядохте се сега за тези глупави 50 лв. край. Това да ни е проблема. Но не е. И всеки го знае.
И да, глобите са ниски. За това не ни пука за 20-30 лв. Ако са 200-300, ще е друго. За това казвам, че не е важен стандарта. Защото ако имаме гръцките глоби, на дали ще караш по начина, по който караш сега (не визирам теб конкретно).
На колегата от Пловдив ще кажа, че мен също много ме дразнят ревящите гърнета. За номерата... само не ми давайте пример с някоя Алфа. За фолиото нямаше ли закон? Да да, знам за мутрите и черните мерцедеси с тъмни стъкла. Но защо се сравнявате с тях?
Не искам и няма да споря с вас. Всеки си има мнение, което може да защитава.
За глобите и нарушенията - как ще ни дерат кожите
Re: За глобите и нарушенията - как ще ни дерът кожите
Как защо се сравняваме с тях??? Ми ние по малко хора ли сме от тия с мерцедесите? Значи за едни може а за други не!!! Аиде моля ти се,стига с тоя двоен стандарт съгласен съм да се спазва закона но от всички а не тия да си правят квото си искат а останалите да ядем дървото всеки ден със или без поводostavime написа: Да да, знам за мутрите и черните мерцедеси с тъмни стъкла. Но защо се сравнявате с тях?
Не искам и няма да споря с вас. Всеки си има мнение, което може да защитава.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ето за това ще останеме КОЧИНА, а не държава. Глобята за говорене по телефон, за колан, за минаване на червено, за стоп, за отнемане на предимство е колкото глобата да си припалиш колата докато чистиш леда или да чакаш някой на топло? Така ли ще спре войната по пътищата? Още от сега виждам група идиоти, които обикалят зимата сутрин с патрулките да съберат по 20лв от нещастниците и да си купят понички.....да им приседнат дано.
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Нямах това предвид. Напротив. Всички сме повече от тях и го знаем. Но и всички знаем, че за момнта не можем да направим нищо по този въпрос. Точно за това, идеята ми беше друга и друго исках да кажа.
Идеята е да не мислим винаги за това какво и как другите, а ди гледаме себе си. Спират те, пишат ти акт, а не плащаш, за да не се оплакваш от корупцията по пътищата после... и не само там. Не правиш нарушения, не те спират и си по-богат с 20-50-100 лв.
Двойният стандарт ли? Мен ли обвиняваш за него? Мислиш, че ми харесва ли? Не, но просто съм реалист и виждам, че за момента положението е такова. И да си скъсам нервите няма да го променя. Опитвам се, но не мога. За това, не гледам другите, а себе си. Стремя се да не правя нарушения и т.н.
За това казвам да не се ловите за някакви глупави членове в закона, които всички знаете, че няма да бъдат прилагани. Ако някой бъде глобен за работеш двигател, да ми покаже акта или фиша и ще му го платя.
Идеята е да не мислим винаги за това какво и как другите, а ди гледаме себе си. Спират те, пишат ти акт, а не плащаш, за да не се оплакваш от корупцията по пътищата после... и не само там. Не правиш нарушения, не те спират и си по-богат с 20-50-100 лв.
Двойният стандарт ли? Мен ли обвиняваш за него? Мислиш, че ми харесва ли? Не, но просто съм реалист и виждам, че за момента положението е такова. И да си скъсам нервите няма да го променя. Опитвам се, но не мога. За това, не гледам другите, а себе си. Стремя се да не правя нарушения и т.н.
За това казвам да не се ловите за някакви глупави членове в закона, които всички знаете, че няма да бъдат прилагани. Ако някой бъде глобен за работеш двигател, да ми покаже акта или фиша и ще му го платя.
-
Не....не ми пишат акт. Защото после трябва един ден да си пусна отпуск от работата да го платя....
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
ostavime написа:.......................................
Аватара и никнейма ти говорят достатъчно колега---ти май обичаш да спориш сам със себе си,за да може при всички положения да излизаш прав.
Звучиш ми като емигрирал отпреди 10 години от родината човек,който не е в час с грубата българска действителност.
Поогледай се малко наоколо,виж кое знаме стои в синята лента на регистрационния ти номер и пак ми говори за ред,закони,възпитание,култура и поведение на пътя и бля бля.В БГ важи един единствен закон на пътя--Хората с пари и обществено положение излизат винаги чисти от ситуациите,бедните--да го духат.
Закона се изисква за спазване единствено от простосмъртния данъкоплатец,другите са богопомазани и заради някой от тях се променят цели закони.Нормално е на обикновения човечец да му писне и да започне да прави каквото си иска,за да покаже че и той е човек в тази държавица наречена България.
Когато на един човек не са задоволени и елементарни човешки нужди и за това съвсем открито е виновна държавата,едва ли може да очакваш да спазва някакви възвишени духовни и нематериални ценности,като уважение на чуждата личност и предпазванена другите от своите деяния.
Моля да не ми отговаряш на коментара--прочети си надписа на аватара.
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Ще ти отговоря по простата причина, че ти заби в насока, която дори не съм и споменавал. Просто на там ти изнася да тръгне спора, но аз няма да го водя.
Отклонявам се от темата. Ако пишеш по нея, съм вътре. Говорехме за глобите.
Четейки части от изказването ти си мисля: Никога няма да се променим! Жалко.
Пример:
Значи щом сме в България, не трябва да сме възпитани, културни, да спазваме закона и да имаме нормално поведение на пътя. Това ли се опитващ да ми кажеш?
И за n-ти път ще кажа. Стига сте ми давали примери с богаташите. Гледайте себе си! И не си мислете, че в чужбина не е същото или поне не прилича много на това, което вие искате да бъде. Помислете с какво вие допринасята за това, да не бъдете опасни на пътя и да не ви се налага да спорите за глоба от 50 лв. , защото сте минали на жълто.
Иначе не, не искам да съм прав. Просто имам позиция, която защитавам. Винаги съм готов и мога да кажа: Да, сбърках. Прав си.

Отклонявам се от темата. Ако пишеш по нея, съм вътре. Говорехме за глобите.
Четейки части от изказването ти си мисля: Никога няма да се променим! Жалко.
Пример:
Поогледай се малко наоколо,виж кое знаме стои в синята лента на регистрационния ти номер и пак ми говори за ред,закони,възпитание,култура и поведение на пътя и бля бля.
Значи щом сме в България, не трябва да сме възпитани, културни, да спазваме закона и да имаме нормално поведение на пътя. Това ли се опитващ да ми кажеш?
И за n-ти път ще кажа. Стига сте ми давали примери с богаташите. Гледайте себе си! И не си мислете, че в чужбина не е същото или поне не прилича много на това, което вие искате да бъде. Помислете с какво вие допринасята за това, да не бъдете опасни на пътя и да не ви се налага да спорите за глоба от 50 лв. , защото сте минали на жълто.

Иначе не, не искам да съм прав. Просто имам позиция, която защитавам. Винаги съм готов и мога да кажа: Да, сбърках. Прав си.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз да попитам
какво става ако не си платиш фиша?? Вчера ми писаха 30 кинта за превишена и на него пише да се внесат в 7 дневен срок. Какво ще стане ако не го платя???

-
Не взимат ли талона вече?
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
Някой може ли да дефинира понятието "тунинг" ?
Защото съм сигурен, че никой неможе.
Как ще ми докажат, че колата е различна от заводската? Как?
Можеби имат каталози за всеки един модел коли които се движат на пътя?
Можеби са големи разбирачи?
За гърнето и прозорците... съгласен съм, а за прагове, брони, антикрила и прочие.
FUCK OFF BULGARIA!!! нямаме шанс... просто нямаме!
Защото съм сигурен, че никой неможе.
Как ще ми докажат, че колата е различна от заводската? Как?
Можеби имат каталози за всеки един модел коли които се движат на пътя?
Можеби са големи разбирачи?
За гърнето и прозорците... съгласен съм, а за прагове, брони, антикрила и прочие.
FUCK OFF BULGARIA!!! нямаме шанс... просто нямаме!
- niki_d99
- Автомобил:
- Двигател:
колегата оставиме имам чуството че живееш в свой измислен свят. ти ни искара най големите диваци на тоя свят и не зачитеме нито закона за движение нито държавата, а то е точн обратното - тя не ни зачита като пълноцени граждани и ни дере кожите здраво. народа да се е.е в г..а и не ми казваи че темата за глобите няма общо с това, защото точно от там идва и проблема в тая държава. нека почнем от пътищата, защо плащаме данъци / http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2006/12/ ... eputatite/, винетки, глоби и със всяка изтекла година все по високи, а със всяка изминала година пътищата ни стават по лоши. и прочети измененията за данъците не само за мпс-тата, защо вдигат и за недвижимата собственост, сигурно улиците са станали по чисти или ще има повече контейнери за смет, ами какво стана с проекта за разделните боклуци. ходиш и обикаляш целия град да намериш каде да си хвърлиш бутилките, да бъдеш съвестен гражданин и да имаме по хубава и чиста държава. а зимата какво става, пада първия сняг декември месец и не било почистено на време защтото снега ги изненадал
всяка седмица пътувам Плевен-София-Пловдив и обратно. 75% от пътя е магистрала и ако искаш другата събота ще си направя труда да ти снимам родните МАГИСТРАЛИ / ако могат да бъдат наречени така / в какво състояние са. а завали ли дъжд става стршно, аквапланинга е на ниво. а да не говорим за довършването им. http://news.data.bg/4/economics/5315/%D ... %B0_%D1%82 и чети внимателно и си направи труда до край и не през редовете. всичко идва от правителството / правителствата / и хората на власт, гледата да се нагушат и накрадът едно хубаво, да набутат някой техен човек да вземат тлъста комисиона и т.н. сещаш се сам. за това става реч а не за кирливите 50 лв. за акт, нещата са комплексни. от както имам книжка съм на път работата ми винаги е била свързана с много пътувания и не само в БГ. а и в белите държави такаче съм достатачно културен и трезво мислещ шофьор с доста сериозен стаж зад волана. немисля че трябва да продължавам да ти изброявам хилядите абсурди в БГ / Абсурдландия / или пък държавата на дупедавците.
п.п. много важно е това че куките са господ и могат да правят всичко, да правят обратен завои в тунел например, / онзи ден в Пловдив го видях с очите си и говорим с патрулката а не с лична кола / а ако ме хванат мен дупе да ми е яко, или пък редовно ги засичам каде изгорял фар, каде стоп, габарит или пък лампите им на половина работят, че минават на червено без да бързат за сигнал или пък пускат лампите само за да им направиш път за да не чака на крастовището. а дане говори затова как се залагат като мишки зад храстите или пък не пускат лампите за да не се виждат от далече. а как е??? а да не говорим за личните коли на куките. в Гърция или някаде в Европа да е това, едва ли?
ТАКА ЧЕ КОЛЕГА ЗАМИСЛИ СЕ МАЛКО ПРЕДИ ДА ПУСНЕШ СЛЕДВАЩОТО СИ МНЕНИЕ. и никой не се заяжда с теб, не си го мисли. Всеки човек има право на мнение но идеята е то да е трезво премислено и обективно!!!

п.п. много важно е това че куките са господ и могат да правят всичко, да правят обратен завои в тунел например, / онзи ден в Пловдив го видях с очите си и говорим с патрулката а не с лична кола / а ако ме хванат мен дупе да ми е яко, или пък редовно ги засичам каде изгорял фар, каде стоп, габарит или пък лампите им на половина работят, че минават на червено без да бързат за сигнал или пък пускат лампите само за да им направиш път за да не чака на крастовището. а дане говори затова как се залагат като мишки зад храстите или пък не пускат лампите за да не се виждат от далече. а как е??? а да не говорим за личните коли на куките. в Гърция или някаде в Европа да е това, едва ли?
ТАКА ЧЕ КОЛЕГА ЗАМИСЛИ СЕ МАЛКО ПРЕДИ ДА ПУСНЕШ СЛЕДВАЩОТО СИ МНЕНИЕ. и никой не се заяжда с теб, не си го мисли. Всеки човек има право на мнение но идеята е то да е трезво премислено и обективно!!!
- batececo
- Автомобил:
- Двигател:
Какво стана, гласуваха ли го това с гасенето на двигателя като си на място и за спиране от движение при тунинг?
Ако го приемат и ако крушките са OSRAM Night Braker, дали могат да се заядат да спират колата от движение?
Ако го приемат и ако крушките са OSRAM Night Braker, дали могат да се заядат да спират колата от движение?
-
- Автомобил:
- Двигател:
batececo написа:Какво стана, гласуваха ли го това с гасенето на двигателя като си на място...
Ти, кукло, кога за последно чете Закона за Движение по Пътищата?
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Сега ще те опровергая и отново ще ти кажа, че не си ме разбрал.ostavime написа: Помислете с какво вие допринасята за това, да не бъдете опасни на пътя и да не ви се налага да спорите за глоба от 50 лв. , защото сте минали на жълто.
По закон минаването на жълто не е нарушение (в повечето ситуации).
Не споря за глоба за каквато и да е сума, негодувам, че ми е отнето правото да се защитя, ако съм глобен НЕПРАВОМЕРНО.
Не случайно ти е дадено правото да се защитаваш, защото и този, който те санкционира е човек и грешката не му е чужда.
На теб случвало ли ти се е да те глобят без да си виновен?
И ако това стане по сегашно действащия "закон" (не случайно е в кавички) ще трябва да си платиш.
Не е въпроса за сумата, тя днес е една, утре - друга.
Въпросът е, че ти е отнето правото да се защитиш, ако не си виновен.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”