Държавните кожодери не мирясват
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
dready написа:Какво ще стане ,ако си купя кола и си я карам с немските номера в БГ. Съответно съм си я застраховал също.
Нали и аз това съм казал по-горе (дано си го прочел). Доста момчета с дебели вратлета правят така. А щом сме в EU (да се надяваме от 2007) проблема би трябвало да е абсолютно никакъв. Да видим тогава каква такса ще измислят държавните рекетьори!
zemon_CA9977AA написа:неможеш да я караш с немските номера е БГ,ако нямаш немско гражданстео
Това е сега, но кагато и тук е EU ... ? Въпреки, че има някакъв резон. Всъщност някой наясно ли е как стоят нещата и дали в EU можеш да караш кола, която е регистрирана другаде (да речем на вуйчо ми в Австрия) ?
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
Схемата я правят с регистриране или на българин с немско гражданство (или просто немец
) , или на българо-немска фирма.
Ясно е обаче, че данъците в немско и застраховките и ТЮФ-а там са си сериозни суми.
Така че си зависи от автомобила.
Като за един Голф 5 ГТИ примерно (200 к.с.), според мен няма никакъв смисъл.

Ясно е обаче, че данъците в немско и застраховките и ТЮФ-а там са си сериозни суми.
Така че си зависи от автомобила.
Като за един Голф 5 ГТИ примерно (200 к.с.), според мен няма никакъв смисъл.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
абе вие нямате ли си друга работа и да спорите и да овиквате да падне акциза за коли над 163 к.с. няма да падне и това е и аз го подкрепям, за БГ кола над 163 к.с. е гъзария-не ме убеждавайте за среден клас кола....
как ще караш в БГ кола с немски номера бре....просто нямам думи...ще я караш ама няма да е твоя, а на фирма-регната в Германия, на собственика в Германия, и ти ще си собственик с пълномощно, аре нЕма нужда
дебелите карат тия коли, но те пестят жесток ДДС и акциз, понякога за 30 000-40 000 лв.и на определено време излизант с тая кола навън и пак правят внос и така....
как ще караш в БГ кола с немски номера бре....просто нямам думи...ще я караш ама няма да е твоя, а на фирма-регната в Германия, на собственика в Германия, и ти ще си собственик с пълномощно, аре нЕма нужда
дебелите карат тия коли, но те пестят жесток ДДС и акциз, понякога за 30 000-40 000 лв.и на определено време излизант с тая кола навън и пак правят внос и така....
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”