Препоръчайте антирадар

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: !

Мнениеот musura » Нед 26 фев 2006 0:56

Dragon написа:но ми се струва разумно да си взема и аз един Сейвър, че да ми сейвне точките в талона

Ако беше прочел всички мнения по темата, щеше да си сейвнеш 35-те лева за този "антирадар" или по-точно казано анти-антирадар!

Четете хора

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 фев 2006 11:05

Аз съм с Кобра от по-евтиния модел дето ги бяха пуснали на промоция в Метро и мога да кажа че без да го включа не тръгвам от града и досега където съм видял куки с радар обикновенно преди това съм имал сигнализация а пък по магистралата за София /Витиня/ ако са застанали след тунела да хващат жертви започва да пищи още преди аз да стигна до него! Но за "застрелване" спасение няма:) Все пак мисля че напълно си заслужава парите мисля че тогава беше около 100лв

Потребителски аватар
Drago_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Drago_M » Пон 27 фев 2006 18:58

През 1999 , когато си взех WV -то , за два-три месеца навъртях
толкова пари на ченгетата , че свят ми се зави. Взех си антирадар
(втора ръка) и мирясах. След това ченгетата се изучиха всичките и
почнаха да стрелят. ( да не говорим ,когато лъжат с показанието на радара). Сега почти не слагам антирадар. До 20км/ч глобата е 5лв.
без отнемане на точки. До 30км./ч глобата е 10лв. и 2т. - да пишат
ако не ги мързи, то няма кой да им събере глобите.

Най-добрия антирадар са колегите , които предупреждават с фарове.

П.П. Случвало ми се е за 350км 7 пъти да ме засичат с радар.Сега вече не е така.

Последна промяна от Drago_M на Съб 04 мар 2006 16:27, променено общо 1 път.

vas2308
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas2308 » Сря 01 мар 2006 13:56

Абе аз съм съгласен че трябва да се спазват ограниченията - ама има и безумни знаци останали от десет гидини , а пътя е разширен и оправен вече и те полицаите се крият точно там.
Скоро имах случка с паднали камъни на пътя (свличане) след завой - избегнах ги но прецених че някой може направо да се убие там, та продължавам и на около 1-2 км след това виждам кола на КАТ да си дебне. Естествено спирам сам отивам до колата - оня ми вика"Кажи" аз казвам" Господин полицай, километър по надоло има камъни на пътя които могат да причинят тежко ПТП" - оня с неебателен тон "Добре бе". Отивам аз в колата и нарочно се бавя уж проверявам нещо да видя ще тръгнат ли - ами не тръгнаха. Е кажи как да ги уважаваш такива - а камъните застрашават човешки живот а беше и тъмно и всяка минута забавяне може да коства живота на някого. :evil: :evil: :evil:

Извинете че се отплеснах от темата и направих яко ОФФ-топик, ама като ми доиде от вътре :?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 01 мар 2006 14:36

Абе така си е, ама какво да се прави. :(

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 01 мар 2006 23:37

Виж сега, най добрия радар детектор са насрещно движещите се колеги, които ти присветкат.
Аз лично имам сейвър, купих го от ЕМ-33 преди 2 години. Вече ме е спасил няколко пъти, т.е. изплатил си е парите. Обаче Сейвъра има някои особености. Наистина има фалшиви сработвания, най вече от радиомодемите които са по базовите станции на мобилните оператори. Аз отначало доста му се шашках като пищи, но вече в региона където се движа /централна северна България/ го знам къде се обажда фалшиво, и ако писне някъде другаде значи има нещо. Тоест, искам да кажа, че ще ти се наложи да опознаеш поведението му по обичайните ти трасета на движение, за да му имаш вяра. Освен това, имай впредвид, че ченгетата не само стрелят с радара, ами гледат вече и да го правят на сигурно, т.е. като те стрелнат около тебе да е чисто, да няма коли отзад и отпред, за да не им спориш - и те се страхуват вече от обжалване на актове.
Купи си сейвъра - не е скъп, все ще те отърве няколко пъти, но ти знаеш че никой детектор на дава 100% гаранции, карай си все пак с до 20 отгоре....Аз по рано карах извън града като луд - с колокото пътя позволява и колата може.....сега станах малко кат пенсионер - 110 и това е...спокойно си разсейвам вниманието, ръчкам раадиото , пия кафе, лафя си по джесеема и то за неща свързани с работата ми които изискват да се съсредоточавам в-у разговора....но просто усещам, че колата се владее добре при тия скорости.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 01 мар 2006 23:55

Krasi написа:сега станах малко кат пенсионер - 110 и това е...спокойно си разсейвам вниманието, ръчкам раадиото , пия кафе, лафя си по джесеема и то за неща свързани с работата ми които изискват да се съсредоточавам в-у разговора....но просто усещам, че колата се владее добре при тия скорости.

Малко офтопик, колега, по-добре карай отново бързо и съсредоточен върху управлението на автомобила, отлколкото бавно и разсеяно ... С всичкото това пиене на кафе, говорене по телефон и ръчкане на радиото, накрая човек така се "приспива" от бавното темпо и привидният "контрол", че накрая става белята, точно когато ти се разлее кафето или се наведеш към радиото за нещо си ...

Просто лично мое мнение.

За saver-a потретвам - досега радар не ми е засякал, ползвам го от 3 месеца, виж - камиони и гсм-клетки безгрешка ги лови.
По-нагоре колеги написаха, че КАТ вече са с нови радари, на друга честота и просот 35-те лева за saver е по-добре да се дадат на 3 ченгета по 10 лева и 5 за кафе, отлколко за "руски детектор за големи камиони и GSM клетки - съкратено РДГКГК" :)

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 02 мар 2006 9:48

Благодаря на всички за мненията! :D

vas2308
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas2308 » Чет 02 мар 2006 13:29

Нали знаете преди да ви напишат акта - да искате да ви кажат кога за последно е калиброван и тестван радара с който са ви засекли - трябва да има стикерче на него. Ако е повече от три месеца може да напишете вузражения с номера на радара и датата от стикера и после да обжалвате акта.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 02 мар 2006 13:44

това за стикера е така, обаче...
повечето са си ок и не беше ли 6 месеца :roll:

vas2308
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas2308 » Чет 02 мар 2006 16:55

Pichaga написа:това за стикера е така, обаче...
повечето са си ок и не беше ли 6 месеца :roll:

Aбе не съм сигурен мисля 3 бяха- последния път като ми писаха акт беше със стикер от същич месец :? :(

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 02 мар 2006 20:24

нямат вече толкова издънки като навремето, ама требе да се внимава, винаги се дънят
с две думи АДВОКАТЕ купи го, къде не си изпоркал 35 лв., аз 200 кинта за детектор нЕма да дам, пък и с Корсата :twisted: 140 макс

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”