Golf 3 1.8 написа:За 10мин става 200кс и след два месеца си купуваш ново турбо........супер

глупости.. само човек, който е не достатъчно запознат може да го твърди! Изришно наблегнах на въпроса, че вървенето и здравината на кола втора ръка зависи от състоянието и! Също несъм фен на чиповете, защото използват резерва от мощност оставен от производителя, но при кола на 200 000км, ако си с бензин в кръвта и рано или късно турбината предаде богу дух, така или иначе ще я сменяш в някакъв момент, винаги можеш да сложиш по-голяма както каза колегата. Факт е, че този мотор носи 300к.с.
VW_FEN написа:Добре, а тва турбо на колко време се сменя?
незапознати твърдят, че било консуматив, което е абсолютно невярно. До момента съм имал две коли с турбо, едната продадох на 180 000км, колата я кара мой познат и е на 250 000км в момента и проблеми с турбото няма. Сегашната 1.8Т е на 155 000км и няма проблем, а не карам бавно, особено извън града карам навсякъде в диапазона 160-200км/ч. Имам приятел с Octavia 1.8T купувана чисто нова на 190 000км и той няма проблем. Имам приятел с А4 1.8Тq, чипосано и е на 160 000км и той няма проблем! Имам познат с 1.9TDI 4Motion 150hp, чипосано, вече година го кара и си пали и четирите гуми на старт и няма проблем. Това са абсолютно преки наблюдения. Ако се разтърсиш за информация има много изписано по тези въпроси в чуждите сайтове.
drift написа:...
И аз съм фен на Octavia-та .. Удобна е, голяма е, и върви много добре!
Относно линк-а към А4 1.8T Avant-а в обявата не го препоръчвам, беше в Русе тази кола преди години .. освен, че е Любомир Пипков

(може и да е оправена вече), но беше доста занемарена и попиляна. Сега може и да е стегната, но със сигурност докато беше в Русе не беше читава кола ..
ttony написа:Нямам идея за тунинг (или поне не такъв с по-голяма турбина, кулер и т.н.)
Апетита идва с яденето

Затова всички препоръчваме 1.8Т, защото в един благ момент, като ти стане слаба колата, лесно се променя този статут. Аз също за момента нямам намерение да чипосвам или тунинговам моята, но знам, че след 10 месеца като вземе да ми става бавна (отегча се от вървенето) бързо ще си върна усмивката на лицето.