"безпроблемен автомобил" ли е VW

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Re: "безпроблемен автомобил" ли е VW

Мнениеот веско » Пон 03 апр 2006 7:51

maverick написа:

приятелю ти и бензина ли смяташ като ремонт? и маслото и ремъка? и гумите?......е БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА.ОЩЕ НИКОЙ НЕ Е УСПЯЛ ДА Ш.БА ГЯВОЛА У ВЪЗДУХА.

колега, ако евентуално поназнайваш повечко по въпроса, браво!, но не ми се надувай като стар войник. аз нямам претенции за разходите на колата, само помолих разбирачите за инфо, за което съм много благодарен. от написаното струва ми се вече мога да си направя извода, че наистина съм случил на кола, на всички да се връща :wink:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Re: "безпроблемен автомобил" ли е VW

Мнениеот yossarian » Пон 03 апр 2006 10:49

веско написа:

....от написаното струва ми се вече мога да си направя извода, че наистина съм случил на кола, на всички да се връща :wink:

Естествено, нали е VW!

Най-добрия начин за тия сметки, е цената на километър. Всичко което е похарчено за колата, даже гъбата за бърсане на стъклата. На старата кола по едно време бях стигнал 21 ст/км

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Вто 04 апр 2006 20:41

Моето Голфче на 22 септеври става на 19 год :cry: Карам го от година и половина досега съм дал 250 лв и то за масла,гуми и филтри.Кола без масраф,сипваш и караш :lol: :lol: :lol: Много здрави,мамка му...тези 2-ки :!:

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Сря 05 апр 2006 7:59

а какъв ти е пробега :wink:

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Сря 05 апр 2006 10:52

Минал съм 18 000 км,когато го купувах,човека каза,че го карал 2 год. и нищо не е сменял..сега вече започвали ремонтите,но :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 05 апр 2006 11:33

Истината е, че всяка кола, независимо нова или стара, си иска поддръжка. Да, старата кола се разваля по-често. Но за сметка на това при новата самата поддръжка и резервни части са в пъти по-скъпи. От миналата нова година до сега съм минал точно 30к км. Сменил съм предни амортисьори (защото нацепих една огромна дупка и амортисьора ми блокира), тампон на носача, шарнир, неква пластмаса по двигателя (не знам как се казва, около 20лв), масла и филтри 5 пъти, сигурно още нещо пропускам... 4бр зимни гуми... Повдигачи на клапаните (от глезотия, един чаткаше, и то не винаги)... Общо не е повече от 1000лв. Сега след дупчестата зима ще сменям и задни амортисьори + още нещо отпред по окачването (още не съм го гледал).
За сравнение - един приятел сменя носач на Пасата си Б5 = 500лв само носача... За толкова си сменям цялото окачване. Гумите му за джантите (17-и) струват точно два пъти повече от моите. Изправя ги на всеки 2 седмици заради прекрасните ни пътища..
Общо взето гледам да не смятам такива неща, просто си поддържам колата :wink: и си карам :drive

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Съб 22 апр 2006 22:01

Здравейте всички,
От 3 дена съм светъл собственик на тройка 1996 АЕК, и като гледам съм се присъединил към приятна компания:)
Кажете моля, къде могат да ми направят най-коректен преглед и смяна на всички джаджи, които се сменяват при покупка - а.ремък, масла, филри?

Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 22 апр 2006 22:03

Kaizer Soze написа:Здравейте всички,
От 3 дена съм светъл собственик на тройка 1996 АЕК, и като гледам съм се присъединил към приятна компания:)
Кажете моля, къде могат да ми направят най-коректен преглед и смяна на всички джаджи, които се сменяват при покупка - а.ремък, масла, филри?

Благодаря ви предварително!

виж клубните сервизи
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Нед 23 апр 2006 8:38

виж клубните сервизи
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096[/quote]

Танкю пипъл, весели празници:)

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Нед 23 апр 2006 8:48

Аз за 32-33к км(имам го от година и 4месеца) съм сменил тампони на носачите,1път накладки,4пъти масло,2 задни амортесиора(скочих от един тротоар :roll: ) 4зимни гуми и 4 летни, въздушен ф-р 7-8пъти,съединител 2 пъти(ментетаааааааа :evil: )

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 23 апр 2006 9:03

45000 за три години каране-дойде с разбит лагер на задно ляво колело-смяна,ангр ремък и ролка-веднъж,въздушен горивен,маслени филтри и масла според план графика :lol: масло на скоростите-сменено,две подгревни свещи,прагове-2 бр,антифриз-веднъж в скоро време предстои смяна на спирачни дискове-2бр и предни и задни накладки+спирачна течност,май съм и за тампони на носачите ама ще почакат малко :oops: Изключително доволен-Г2 1.6 ТД-1V!Забравих- сложих и нов акумулатор и предпазител на подгревните свещи.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 23 апр 2006 13:28

за 1 година освен масла и консумативи, съм сменил едно каре. Всичко останало, което съм похарчил по колата, са били разходи за да си направя кефа.

Стария голф - вече 21 годишен EZ - аз го карах 3 години без ремонти - само консумативи (имаше малко проблеми с карбуратора, но беше на газ). Преди няколко дни срещнах новият му собственик - за една година му е направил 60 хиляди км. и пича ми вика "Бахти здравата кола, няма друга като Г2" :) Преди това карах опел кадет 1.6 д - 3 години - по 100 000 км. на година - по мотора и окачването също не съм пипал нищо, единственият дерт там беше скърцането на пластмасите в купето (все пак 85-та година дизел) и по ел-инсталацията имаше дертове с някой и друг прецакан от годините кабел.

Общо взето, съм много доволен и от голфа и от кадета.
Като гледам колегата ми с пежо 306, на полвината години от моя голф, през седмица - две е в бокса и то все за досадни неща - предпосления път му се прецака фабричният имобилайзер - блокира и разблокирането му струваше 300 лв. като се оказа, че това е стандартен проблем за този модел. Последната седмица започна да му гасне колата в движение и после няма запалване. Вади клемите на акумолатора, чака десет минути и потегля наново. Няма в наше село майстор, който да му каже защо е така и за свястна диагностика и ремонт ще се оръси поне още 300-400 лв.

Навремето, когато купувах старото голфче, един приятел, който караше само тойоти (имаше корола и старлет) ми каза следното - "Японска кола имал ли си, да видиш какво значи здрав и безпроблемен автомобил? Голф2 немската "японска" кола:) "

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 23 апр 2006 13:31

Голф 2 РУЛЗЗЗЗЗЗЗ ама много!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 23 апр 2006 13:40

веселин написа:Голф 2 РУЛЗЗЗЗЗЗЗ ама много!

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 23 апр 2006 13:49

L&R написа:
веселин написа:Голф 2 РУЛЗЗЗЗЗЗЗ ама много!
Направо го мести в бисери!Вики-Христос воскресе!Туарег наесен-само да уцелиш числата за джакпота се иска!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”