за 1 година освен масла и консумативи, съм сменил едно каре. Всичко останало, което съм похарчил по колата, са били разходи за да си направя кефа.
Стария голф - вече 21 годишен EZ - аз го карах 3 години без ремонти - само консумативи (имаше малко проблеми с карбуратора, но беше на газ). Преди няколко дни срещнах новият му собственик - за една година му е направил 60 хиляди км. и пича ми вика "Бахти здравата кола, няма друга като Г2"

Преди това карах опел кадет 1.6 д - 3 години - по 100 000 км. на година - по мотора и окачването също не съм пипал нищо, единственият дерт там беше скърцането на пластмасите в купето (все пак 85-та година дизел) и по ел-инсталацията имаше дертове с някой и друг прецакан от годините кабел.
Общо взето, съм много доволен и от голфа и от кадета.
Като гледам колегата ми с пежо 306, на полвината години от моя голф, през седмица - две е в бокса и то все за досадни неща - предпосления път му се прецака фабричният имобилайзер - блокира и разблокирането му струваше 300 лв. като се оказа, че това е стандартен проблем за този модел. Последната седмица започна да му гасне колата в движение и после няма запалване. Вади клемите на акумолатора, чака десет минути и потегля наново. Няма в наше село майстор, който да му каже защо е така и за свястна диагностика и ремонт ще се оръси поне още 300-400 лв.
Навремето, когато купувах старото голфче, един приятел, който караше само тойоти (имаше корола и старлет) ми каза следното - "Японска кола имал ли си, да видиш какво значи здрав и безпроблемен автомобил? Голф2 немската "японска" кола:) "