:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

ОТКРАДНАТ Passat B5GP!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Чет 13 апр 2006 18:32

Колега, и на мен ми откраднаха колата на 28.02.2006 и досега ... нищо !!!!
А днес ми се обади един прятел - купил си Пасат комби - 92 г. преди 3 седмици и вчера вечерата му го вдигнали пред блока дето живее !!! Абсолютна мизерия. Като знам, че ги събира тез пари сума ти времи и тегли кредит за остатака ... !!!! Обади ми се днес и направо му се плачеше !!!!
Колеги, в тази връзка имам едно предложение:
да направим една тема в която всеки които има открадната кола да си е обявява там, ей така за всеки случай. Може някои от нас да е купил нечия открадната кола. Не знам дали е смисленно предложение и дали ще помогне с нещо, но все пак може и да помогнем на някого.

А междо другото, аз работя в застрахователна компания и ви казвам най-отговорно, че послените 2-3 дни има доста обявени кражби при нас което ме навежда на мисълта, че може да има някаква група която да действа в момента. Не знам!!! Но дано на никой не се налага да ходи до полицията за да обявява колата си за откраданта. Пожелавам Ви го най-искренно !!!
Бадете здрави всички !!!

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 13 апр 2006 19:43

Onufri написа:Колега, и на мен ми откраднаха колата на 28.02.2006 и досега ... нищо !!!!
А днес ми се обади един прятел - купил си Пасат комби - 92 г. преди 3 седмици и вчера вечерата му го вдигнали пред блока дето живее !!! Абсолютна мизерия. Като знам, че ги събира тез пари сума ти времи и тегли кредит за остатака ... !!!! Обади ми се днес и направо му се плачеше !!!!
Колеги, в тази връзка имам едно предложение:
да направим една тема в която всеки които има открадната кола да си е обявява там, ей така за всеки случай. Може някои от нас да е купил нечия открадната кола. Не знам дали е смисленно предложение и дали ще помогне с нещо, но все пак може и да помогнем на някого.

А междо другото, аз работя в застрахователна компания и ви казвам най-отговорно, че послените 2-3 дни има доста обявени кражби при нас което ме навежда на мисълта, че може да има някаква група която да действа в момента. Не знам!!! Но дано на никой не се налага да ходи до полицията за да обявява колата си за откраданта. Пожелавам Ви го най-искренно !!!
Бадете здрави всички !!!

щом копелетата крадат застраховани коли начи ги изнасят от БГ . Сигурно някъде на юг където е по
ще по голема мизерия и беззаконие. За предложението ти съм съгласен. Аз съм се отчаял от тая българия точно заради такива неща :( Искам и да питам тука има ли някой ЯК програмист който да разбира от Symbian......за да си направим аларма уникат която тия мизерници няма да я знаят и когато ги намерм да ги запознаем с най-добрия ми приятел .....Walther P22 :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 13 апр 2006 21:59

Хорааааааааааа всичко е мафия.Чесно ви казвам - айде нека да е по цивилизовано и да го кажем организирана пристъпност. Историята на баща ми. Няма да използвам имена на автокъщи и прочие.
Зимата началото на 2004г. Баща ми си копува един дърт пасат 1.8 90г. РП двигател. Няколко седмици след това брат ми имаше здравословни проблеми и ходи в софия да пу правят изследвания. Още преди да тръгне му пофторих поне 3-4 пъти никога да не оставя документите в колата, никога да не я оставя без човек, през ноща или да и оскубе всички кабели и др. такива или на платен паркинг и още доста такива. През ноща е оставил на платен паркинг. През деня взимат брат ми (от Александровска болница) товарят багажа и решават да мръднат да вземат нещо за хапване.Отиват взимат некви закуски връщат се и ха колата е няма. От там в 6-то веднага и обевяват за открадната. След няколко дни един от собствениците (полицай) на автокъщата от която е купена колата се вижда с майка ми и я пита как е колата, съответно тя одговаря че е открадната.Неговия отговор бил, цитирам:
-Ще се намери колата!!!
Нищо повече. Около 2-3 седмици по-късно ни се обаждат от софия че колата е намерена.
Повече подробности няма да пиша, само искам да кажа че скоро на един познат който си закупи скоро кола от същата автокъща след отиване до София веднага му я крадът. След няколко телефона в полицията му казват следното:
Преспи тук в софия и ела утре сутринта да си вземеш колата!!!
Та после имало държава, вървели сме надобре.Врели некипели..............

Потребителски аватар
amazonka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: .

Мнениеот amazonka » Чет 13 апр 2006 23:58

Brezel написа:
jeki написа:GPS е пълна простотия само зимане на пари - още като я крадът и го махат - 1 предварително се знае колата има ли или няма и 2 ро точно къде е сложено - така че. само ДЗИ И БУЛ ИНС - 2005 нямат 1дна крадена кола.,

ВЛАД късмет били са аматюорчета/

Aз също мисля че са били аматиори. И за гпса по принцип съм съгласен че не е от няй големите защити.

Ма ко да се прай българина защити не го плашат. Ако знаете как българи бяха откраднали коли в испания :lol: Връзват една консерва на ауспуха важното да дрънчи яко. Шофиора кара 20 метра сле което слиза да види кво дрънчи толко злобно. Повечето си оставят колата запалена. и някой ''случаен минувач '' (наш сънародник ) хоп в колата и дим да го няма ЛУДНИЦА :lol:

ЕЕЕ тва вече беше :shock :shock :shock

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 14 апр 2006 8:02

Onufri написа:Колеги, в тази връзка имам едно предложение:
да направим една тема в която всеки които има открадната кола да си е обявява там, ей така за всеки случай.
...
Не знам дали е смисленно предложение и дали ще помогне с нещо, но все пак може и да помогнем на някого.

Мисля, че предложението е доста смислено. Много от Вас вероятно ще се изсмеят на това и сигурно (и с основание) ще приложат редица примери и случки как колата като се открадне до няколко часа няма и помен от регистрацията (а понякога и от самата кола) - не оспорвам това. Но винаги има някакъв минимален процент вероятност нещо да изкочи от най-невероятното място. Аз например лесно помня числа, шаря доста из града, да открадната кола до момента не съм намирал ... но никога не се знае какво те очаква зад следващия ъгъл, нали? А и в крайна сметка нищо не ни коства да се разкрие една тема в която да се описват възможно най-подробни данни за откраднатото возило.

Потребителски аватар
pampy_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pampy_mc » Пет 14 апр 2006 9:23

Ми момчета ние се простихме със хубавият Пасат :( подразбрахме че са били поръчани 5Бр за Македония!

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Пет 14 апр 2006 10:08

Колеги, направих темата за откраднатите коли. Които има желание може да сподели данни, пък дано помогнем на някой наш колега !!!

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 14 апр 2006 10:21

pampy_mc написа:Ми момчета ние се простихме със хубавият Пасат :( подразбрахме че са били поръчани 5Бр за Македония!

М-да, ако е застрахован за 15,000 пък ще му вземат 25,000 що да не ти платят 15k ... 10 остават за тях нали ?

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: .

Мнениеот raz0r » Пет 14 апр 2006 10:40

jeki написа:GPS е пълна простотия само зимане на пари - още като я крадът и го махат - 1 предварително се знае колата има ли или няма и 2 ро точно къде е сложено - така че. само ДЗИ И БУЛ ИНС - 2005 нямат 1дна крадена кола.,

Аз съм застрахован в БулИнс. Един катаджия ме закара там. Той ме свърза и със застрахователен агент.

Агентът, докато ми правеше полицата за тая година, разправяше как ДЗИ са презастраховани в БулИнс. Това до някъде обяснява защо коли на ДЗИ не се крадат.

На БулИнс всички знаем защо не се крадат коли.

Мен от БулИнс ме задължават да държа копие на АвтоКаско полицата в сенника. Доколкото знам това не е практика, само в БулИнс (може би и в ДЗИ вече) го изискват.

Моята кола е била паркирана къде ли не. Не са я пипнали.

Изводите за вас.

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Пет 14 апр 2006 12:04

А къде е застрахован Пасата?

Потребителски аватар
pampy_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pampy_mc » Пет 14 апр 2006 12:17

Първата година във Армеец Втората във Алианс!

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 14 апр 2006 12:35

pampy_mc написа:Първата година във Армеец Втората във Алианс!

Армейците са се ядосали.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 14 апр 2006 13:00

pampy_mc написа:... Втората във Алианс!

Oxo-o-o-o, е т'ва обяснява много неща ... :bishop със съчуствие ...

Без да претендирам че съм спец по застраховането ще Ви споделя това, което съм чувал - Армеец и Булинс имат споразумение "Ние не пипаме вашите, вие не пипате нашите". Армеец в същност е преставител на варненската групировка ТИМ (и от там жълтата мъгла, която напоследък е жълто-червена). За Булинс - всички знаем. ДЗИ наистина презастраховат в Булинс и затова там всичко е О.К. (по отношение на кражбите). Алиянц не я харесват - нито едните - нито другите. Със всичките ми адмирации към нея - Алианц е прадставител на сериозния немски и остатъчен тъмно червен BG капитал. Само че не искат нито да пълнят партиини хранилки, нито пък да сключват сделки със сенчестия бизнес. И поради тази причина и Армеец и Булинс се опитват от няколко години да ги избутат от пазара на автомобилното застраховане. А как става това - всички виждаме - просто им крадът колите. Дори по едно време бях чул, че Алианц са прекратили автомобилното си застраховане. Но явно или имам проблеми със слуха или пък те са имали глупостта да се върнат на тоя пазар вярвайки, че в България нещата вече не са такива каквито бяха ...
Пак до колкото знам в Алианц застраховат предимно немски фирми (или техните представителства в BG) и то не защото тези, които управляват фирмите тук не са наясно как стоят нещата в милата ни татковина, а просто от централата в Германия така им нареждат (все пак и за немеца е важно къде отиват парите му)
Така че изхождайки от тези виждания (които не претендирам да са миродавни, а и незадължавам никой да вярва в тях); факта, че не съм представител на някой немски концерн и нямам някой хер Гюнтер над главата си, прибавяйки към това и водещият мотив да не ми крадат колата - не виждам своето място със застраховка в Алианц (въпреки че съм уверен че са изключително лоялни към клиентите си). Билинс, Армеец, ДЗИ ... да - откъдето и да го погледнеш - рекет си е! да - не ми харесва, но по-не ми харесва да ми я няма колата. Такъв е живота в България през 2006 (през моите очи)

Последна промяна от Rumen на Пет 14 апр 2006 13:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 14 апр 2006 13:05

И аз това казвам.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 14 апр 2006 13:08

И затова Оли Рен хвали Румъния, а нас порицава. Умрели сме отвсякъде и няма шанс да се съживим. Извинявайте за офф-а и за скептицизма в петък

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”