!!! жертва на пътя -заради дупка !!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 06 юли 2006 9:03

аз съм за!само че дайте една анкетка да направим, че като гледам как стоят нещата да не отидем 20 човека.по добре по-мудно да стане организацията, но да има такава.

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 06 юли 2006 9:15

Може би не само анкета,но и да се иска съдействие и от други форуми!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 06 юли 2006 9:16

Kozunak написа:аз съм за!само че дайте една анкетка да направим, че като гледам как стоят нещата да не отидем 20 човека.по добре по-мудно да стане организацията, но да има такава.
съгласен съм ,ако някой от модовете може нека да модне темата като анкета и да добави -въпроса ''да'' или ''не'' за да видим колко човека бихме се събрали и ако се съберем повече от 15човека :? да пуснем по другите форуми инициативата и после да правим протеста

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Чет 06 юли 2006 18:58

Пускам линк в друг форум - да видим какво е мнението на местните момчета, които също като мен сменят гума след гума...

Вероятно ще аз ще копирам тамошните им постове тук.

jgmec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jgmec » Чет 06 юли 2006 20:48

Докато си мълчим нищо няма да се случи, следващият път никой няма и да отбележи такъв случай. А всички приказки от рода

"това е изгубена кауза..."

много си приличат с мисленето на тези, за които дупката е нечий чужд проблем.
Баси ....
И аз съм баща на две деца!!!

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 06 юли 2006 21:12

Анкета е добра идея
за да се види настроенията и желанието,
но наистина трябва да се популяризира идеята
и по други форуми...

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пет 07 юли 2006 9:34

Ето и първите отзиви:

kala,Jul 6 2006, 10:45 PM
Естествено, заставам твърдо зад такава кауза! Можеше и по-рано да се предприеме нещо такова, а не да се дават жертви, но по-добре късно от колкото никога. Поне веднъж трябва да се надигнеме,а не да си премълчваме.

Естествено не може да мине и без:

GabroVeca,Jul 7 2006, 12:09 AM
в България демокрация няма, както беше писал някой там - това е изгубена кауза, каквото и да си говорим !

YES-Race,Jul 7 2006, 12:12 AM
И това означава, че трябва да се предадеш без бой ли?
Замисли се! За т'ва сме на тоя хал! Щото винаги се даваме без бой...

ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА!

DONCHO,Jul 7 2006, 12:44 AM
YES-Race за съжаление ежедневно стават подобни инцинденти, но те не се обявяват публично. По подобен въпрос: имам един пост.
За съжаление тия които управляват нашите пари т.е. данаците които плащаме, все още ги употребяват не по предназначение във всяко едно перо. Но да се върнем на пътищата.
Не помня точно в коя тема, бях написал:
Евалата на Бургазлиите, единствени те от цяла България направиха протест! Организиран по всички правила на "играта" (което е много важно при подобни мероприятия). (Протеста беще в началото на годината) Излезнаха на улиците таксита, автобуси, камиони и дори и граждани се включиха. Тогава общината им се видя в малко чудо.

Ще се отклоня малко от темата и ще дабавя и един не маловажен факт.

От няколко години през активния летен сезон се отбива движението на тежкотоварните автомобили движещи се от и за Бургас по обходен маршрут. Този така наречен “обходен” маршрут е през Ямбол – Средец – Бургас, като се преминава и през села.
Целта на това действие е облекчаване на трафика с цел намаляване на ПТП-тата (!?!). Принципно ДА – прекрасно! Но за жалост само на пръв поглед.
Само на пръв поглед е прекрасно поради следните причини:
-Преминава се през населени места където населението не е свикнало на подобен трафик. Следователно не е научено да се пази и е предпоставка за инцинденти с неблагоприятен изход. Не казвам, че водачите не са длъжни да пазят пешеходците.Помисли само как деца си играят на улицата където са играли цял живот и изведнъж почнат да преминават 40-сет тонни камиони, дали тези деца имат инстинкт за самосъхранение като тези от градовете и селата през които преминава основният път София - Бургас! Ами възрастните хора... или те са и без това възрастни?
-Пътната инфраструктурата през тези населени места не само въобще не е пригодена за подобен трафик а е и достатъчно разбита – още една предпоставка с обратен ефект за горе спомената “цел”, но вече по друга пътна артерия. Да не говорим тези тежки камиони колко още ще доунищожат и без това съсипаните пътища, защото пътя по обходният маршруте "втора категория" което означава, че основите не са направени да поемат силен трафик от тежки автомобили.
Не бих желал да изпадам в подробности за точният маршрут през Ямбол, Средец и селата, покрай кой квартали преминават камионите – на всички потърпевши им е ясно. Интересно как се постига през други градове да се отклонява движението по околовръстни пътища, да не се преминава въобще през населени места а за Ямбол и околноста да е точно обратното?
Това “облекчаване” на пътният трафик не знам кой го инициализира от самото начало на въвеждането му, но знам кой го подържа и предприема действия за продължаването му. Не само това! Същият се опитва да вкара други населени райони в същият ужас както Ямболския. И вече е успял - вкарал е в силен трафик всички подбаркански селца и градове Ето и скорошно негово изявлиние: http://mediapool.bg/show/?storyid=118046&srcpos=17 придобиващо вече не само регионален проблем а цял южно - Български. Като гледам не виждам други коментари освен негативни, при това и доста сдържани (прочетети ги интересни са!) – защо ли?

Не искам да остане никой с впечетление, че съм против тираджиите – на тях просто им съчувствам за това което са принудени да търпят.

Лично съм против тези своеволия в действие защото не са с третираната цел а просто някой миропомазани желаят да пътуват безпрепятствено с по 200 км/ч! На мен лично много по често са ми пречили леки автомобили отколкото товарните, дори не еднократно още докато ги настигам са ми давали десен мигач и аз съм ги изпреварвал, без дори да намалявам и на 90% сигурен, че ако тръгне да става критична ситуация то тираджията ще направи и невъзможното да не стане проишествие. А дали няма да има по малко проишествия ако бъдем всички по толерантни към останалите участници в движението, дори и да караме с превишени скорости?

------------

Ако мислиш, че би имало отзвук във форума на VW може да го използваш, но без да променяш смисъла ако орязваш нещо, същото важи и за всички останали проявили интерес.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пет 07 юли 2006 12:09

колеги кажете каде сте ги пуснали във кой форуми? как ще стане със организацията -дайте да го измислим ?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 07 юли 2006 13:46

Ако ще се прави бунт пишете ме и мене.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Пет 07 юли 2006 14:44

Нямам думи, просто нямам думи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Много жалко за човека!!!!!!!! :(

Че държавата ни е ненормална, всички си го знаем. Че съзнателно и целенасочено се държат пътищата, в това състояние, трябва да се осъзнае !!!! Въпросът е защо???? Навсякъде по света се гепи на високо равнище от далавери, чрез комисионни, подкупи и прочее, но там управници вършат и работа, докато тук , уви не! Но защо???? Защо след като всички ние, в това число и управляващите живеем в една среда, ползваме едни и същи пътища, рискуваме по един и същи начин да се обърнем от някоя дупка, защо не им дреме???? Та нали утре техния син или дъщеря ще се пребие в някоя яма, или ще си строши автомобила за десетките хилядите евро?

Каква е крайната цел на тази убийствена немърливост????? Не е само гепене, има и нещо друго....Не мога да го разбера!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 07 юли 2006 18:15

Pav3l написа:Ето и първите отзиви:

Това от кой форум е колега....Алфа?Хонда?
Не че е от значение,но да не се дублират...
Може всеки да пусне тема по форумите които може за да се завърши инициативата...
Мисля че не е задължително да са автомобилни...

Последна промяна от Asen_D на Пет 07 юли 2006 18:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 07 юли 2006 18:30

пуснах темата при моите колеги спотъри, поне да се видят и други мнения.. търсим обществена реакция, нали така?

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пет 07 юли 2006 18:49

joser написа:пуснах темата при моите колеги спотъри, поне да се видят и други мнения.. търсим обществена реакция, нали така?
именно -всяка подкрепа е добре дошла ,Ако някой от колегите който имат уменията,времето и най вече желанието (wili ,vassotop ,opipva4a ,drago ....) може да създаде нещо като виртуална подписка както беше във бгмама, да синтезираме исканията си да пуснем подписката по всички форуми -да съберем подкрепа със имена и т.н и накрая -протест и връчване на горепосочената и така .Айде най накрая да направим нещо -не само да си лаем във форумите :!:

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 07 юли 2006 18:54

"не само да си лаем във форумите" :да:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 07 юли 2006 21:00

Ако е за общо мероприятие- пускам 1 ден отпуска/трябва ми 1 ден предварително да знам/ .

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”