Само нови . При 170км ми гръмна задна лява гума в момент на изпреварване на редица от 3-4 коли на магистрала,а уж тези гуми бяха с 6мм грайфери и 2004 г.. Едвам успях да я удържа колата.
Сложих 4 нови www.maxxis.com [url]
http://www.maxxis.com/products/automoti ... asp?id=102 [/url]
Добре се държат.Разтривам ги до 225км.
Гуми - Маркови ползвани или нови кучемарка?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Откак сложих Малоя Футура Примато съм много по-спокоен при спиране и при мокро-избрах ги след гледане тук-там по сайтове-трето място март 2006 в Авто Билд-може и да не са най доброто но са нови и що годе читави- комбина с Вредещайн са Малойките-разумен компромис цена качество-особено ако се обадите на Dosy!

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Нещо марки като Дебика, Тайфуни, Сава, Ласа, Корморан и други такива не ми вдъхват доверие ... Аз лично предпочитам да е марка в чието качество съм се убедил лично. Предишната ми колица (Форд Орион 1.8D) я карах с летни Fulda и зимни Semperit. От зимните нямам кой знай какви наблюдения защото не въртя кой знай колко километри зимата. Летните обаче за 60 000 километра се представиха на ниво. Даже има още живот в тях
Просто смених колата и ...
Когато трябваше да обувам Примерата реших отново да си взема Фулда. Спрях се на тези и не съжалявам. Съотношението цена/качество е доста добро. Като резервен вариант се бях насочил към Континентал които бяха малко по-скъпи по принцип ... но винаги съм смятал, че пари от такива неща не бива да се пестят.
Гуми на старо не съм взимал до сега и нямам и намерение да го правя.

Когато трябваше да обувам Примерата реших отново да си взема Фулда. Спрях се на тези и не съжалявам. Съотношението цена/качество е доста добро. Като резервен вариант се бях насочил към Континентал които бяха малко по-скъпи по принцип ... но винаги съм смятал, че пари от такива неща не бива да се пестят.
Гуми на старо не съм взимал до сега и нямам и намерение да го правя.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Така зададен въпросът има само един отговор: за теб в Германия - най-добрите, ама нови - Goodyear, а за нас в БГ според зависи
Ако имаш достатъчно пари - отново без компромиси, но ако разполагаш с 450 лв за 4 гуми (ситуацията у нас), то нещо от сорта на Fulda, BF Goodrich, Dunlop, Firestone, Bridgestone и тн.
Тази пролет смених предните Firestone втора ръка с Goodyear Hydragrip 185/60/14 - нови. Еми няма какво да сравнявам...
С две ръце за НОВИ гуми!!!

Тази пролет смених предните Firestone втора ръка с Goodyear Hydragrip 185/60/14 - нови. Еми няма какво да сравнявам...
С две ръце за НОВИ гуми!!!
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гуми - само нови - но под НОВИ не разбирам задължително такива от магазина - без остарял каучук , механични повреди /балони,лепенки, пети ... и т.н./ от сигурен източник
Понякога маркова гума , без да е остаряла и малко карана е по-добра от нова куча марка /но никои не продава хубави гуми без причина/, така че пак зависи!
Колкото до марка - задължително подходящ размер и гума съобразена с начина на каране, не може да караш кола 150 коня с всесезонна сава 175 / 70R13.... а до колегата Svetlix- такова животно като добра гума минала 40 000 ,а 60 000 км
няма ,не говорим за всесезонни гуми който се държат еднакво ЗЛЕ
и на сухо и мокро!
Досега съм карал само с Michelin Pilot Exalto 185/60/R14 -2 комплекта летни за 66 000 км , и зимни Michelin Alpin 185/60R14 - с една дума добри , но се слагаха на служебна кола
Сега съм с BF Goodrich 195 / 60 R 15 - дойдоха си с колата почти нови , доволен , но ако имах излишни пари бих ги сменил с TOYO / Bridgestone например....
Понякога маркова гума , без да е остаряла и малко карана е по-добра от нова куча марка /но никои не продава хубави гуми без причина/, така че пак зависи!
Колкото до марка - задължително подходящ размер и гума съобразена с начина на каране, не може да караш кола 150 коня с всесезонна сава 175 / 70R13.... а до колегата Svetlix- такова животно като добра гума минала 40 000 ,а 60 000 км

Досега съм карал само с Michelin Pilot Exalto 185/60/R14 -2 комплекта летни за 66 000 км , и зимни Michelin Alpin 185/60R14 - с една дума добри , но се слагаха на служебна кола

Сега съм с BF Goodrich 195 / 60 R 15 - дойдоха си с колата почти нови , доволен , но ако имах излишни пари бих ги сменил с TOYO / Bridgestone например....

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
погледни мойта кола ква е
аз повече от 140 не съм вдигал.....да не говориме, че на магистралата съм с около 120, само кат изпреварвам вдигам повече. Но тези Гоодрих бяха много зле на тестовете. Абе оказва се, че мога да изкарам до края на септември с тая Фулда с която съм момента, така че за зимата ще купя 2 броя нови....какви точно още незнам, но ще погледна тестовете на ADAC пак.....

- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
точно това имам впредвид
- всеки преценява спрямо колата, начина на каране и възможностите. По-хубаво от нова гума няма ,но ако трябва да се събереш последните пари за прехвален модел и да го караш 50 000 км...по-добре купи по-евтини , но карай всяка година с нови, защото шега със спирачки и гуми не бива 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”