Но никога не трябва да се прави компромис, това е най-важното
За и против 4 зимни гуми?
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Съгласен съм с мненията на Miki и silent. Разбира се, че 4 нови зимни гуми и то маркови е най-добре, но не всеки може да си го позволи... Все пак говорим за 450-500 лв и отгоре... Аз досега карах с 2 много добри зимни отпред и летни отзад. Не мога да твърдя, че е удачен вариант, но в екстремните ситуации на снежни бури и заледявания просто не се навирам между шамарите и се придвижвам с обществения транспорт. Съвсем друго стоят нещата, ако имате редовни "кросове" по Хемус, където често стават изненади с пътната настилка край Витиня...
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз карам с 2 чисто нови зимни отпред и летни отзад. Не съм имал абсолютно никакви проблеми! Просто съм си изработил определен модел на шофиране. Винаги съм с една предавка по-надолу (от колкото лятото) и с възможност да подам газ.
По "баир" проблем не съществува, а по равно и надолнище внимателно и по-бавничко.
Все пак това е предимството на предното предаване
п.п.някой да е виждал кон да е впрегнат зад каруцата и да я тика
По "баир" проблем не съществува, а по равно и надолнище внимателно и по-бавничко.
Все пак това е предимството на предното предаване
п.п.някой да е виждал кон да е впрегнат зад каруцата и да я тика
Абсолютно 4 зимни. Ако толкова не ти се дават пари , отзад хубави втора употреба, Отпред само нови !! Откакто завъртяхме служебния пасат на 360 на мостовете на Витиня и обрахме всички мантинели компромиси не правя. Отзад беше с 205/50 R15 летни .... задницата ни изпревари като стой та гледай, заради първия октомврийски сняг.
Какво означава да караш съобразно пътната обстановка? Да предвиждаш всички идиоти каращи коли около теб или примерно животните, които бих ти минали път!???? Все ситуации, които изискват по-разко спиране и маневриране.... Хайде сега сложете ръка на сърцето и ми кажете как ще се справите в подобна ситуация, ако сте с летни гуми отзад??? Или мислите като един агент от Ауди клуба - "ми че то до скорост от 120км/ч колата при спиране използва само предните гуми!"
Точно защото това не е така идва и проблемът! Колата 100% ще поднесе и от там ходи я гони.
Аз правя по близо 35000км на година и виждам ядове с моите чисто нови GoodYear Ultragrip 7 и въобще не желая да повярвам на останалите, които твърдят противното, освен ако не въртят точно 10 (с думи ДЕСЕТ) пъти по-малко километри от мен. Тогава бих им предложил да си заменят колата срещу куфар билетчета за градски транспорт и ептем спокойно да почнат да спят.
..... а и как не съм видял до сега тест сръвнение на "всесезонни" гуми???
Дали защото не съм търсил достатъчно или просто защото такова нещо няма.
Аз правя по близо 35000км на година и виждам ядове с моите чисто нови GoodYear Ultragrip 7 и въобще не желая да повярвам на останалите, които твърдят противното, освен ако не въртят точно 10 (с думи ДЕСЕТ) пъти по-малко километри от мен. Тогава бих им предложил да си заменят колата срещу куфар билетчета за градски транспорт и ептем спокойно да почнат да спят.
..... а и как не съм видял до сега тест сръвнение на "всесезонни" гуми???
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
няма градско няма извънградско,и на колегата от Асеновград също може да поспорим за качеството на летния каучук в студено време около нулата пък макар и да няма сняг.
аз залагам на сигурно.4 еднакви чисто нови си купих като взех колата, сега ще им е трета зима още им стоят лентите на места.изръсих се но си заслужава въобще не го мислиш.
ако колегата не е сигурен аз съм сигурен, не се изхабяват а се вкочаняват....
и после и зиме и лете немаш гума.абе всичко е компромис освен 4 еднакви зимни гуми пък било то и запазени втора ръка.другия вариант е такси маршрутка транспорт и тн поне според мен.
myrshavija написа:inter написа:Освен това летните гуми се изхабяват по-бързо зимата ...
Сигурен ли си ?
ако колегата не е сигурен аз съм сигурен, не се изхабяват а се вкочаняват....
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Абсолютно съм съгласен с колегите за 4 нови зимни гуми,се пак не бива дасе правят експерименти за некоя друга стотинка да речем за 200 лв. в повече.Щото като стане белята ,а тя става доста бързо повярваи те ми ше те бъде яд за тези сскътани парици който не си вложил по рано за гумици.
П.П. Беднотията е майка на мизерията .........мисля че така беше
П.П. Беднотията е майка на мизерията .........мисля че така беше
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
И според мен няма реална причина (освен финансова) някой да не иска да кара с 4 нови зимни гуми. Това че някой оцелял карайки с две летни гуми отзад съвсем не го прави удачен варянт. Повярвайте ми, аз живея на място където пада средно близо 4 метра сняг през зимата ... и ако нямам зимни гуми от началото на Ноември до края на Април просто по-добре да си стоя в къщи.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”