Светят ли ви "светлините"?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 10 ное 2006 21:42

К.Одаджийски написа:А дали не е възможно да има някакво просто устройство което да ти споменава, че с някоя крушка има проблем.
Примерно по някой автомобили съм забелязал, че ако ти е изгоряла крушка на някой от левите мигачи, като дадеш такъв и реленцето цъка по - учестено.Та дали неможе да се измисли да светне примерно някоя лампичка или зумерче да се задейства при изгоряла крушка.

На някои по-други коли има под таблото на климатроника чек панел на който светва светодиод при изгоряла крушка / габарит, мигач, фар,осветление на номера , стоп/ :D , и понеже са скапани не се налага постянно да си светваш и гасиш фаровете - работиш самос със ключа за старане.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 10 ное 2006 23:38

К.Одаджийски написа:А дали не е възможно да има някакво просто устройство което да ти споменава, че с някоя крушка има проблем.
Примерно по някой автомобили съм забелязал, че ако ти е изгоряла крушка на някой от левите мигачи, като дадеш такъв и реленцето цъка по - учестено.Та дали неможе да се измисли да светне примерно някоя лампичка или зумерче да се задейства при изгоряла крушка.

Това с мигачите важи за всички коли,защото като липсва някоя крушка релето почва да се товари повече и "цъка" по-начесто.Светна ме един майстор по този въпрос.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 11 ное 2006 0:17

Преди няколко дни ходих на оглед с пича от булстрад със служебният им нисан. На връщане от сервиза по отражението на предната кола, видях, че не му свети десния фар и му казвам на пича "Не ти бачка фара", а той - "Знам, то от лятото е така ..."

Баххх маааму

Мен като ми изгори габарита и тичам до магазина веднага ...

А иначе у наше село над 50% от шофьорите мразят мигачите и маркировката. Даже се чудя, дали аз да ги спазвам или да се движа със стадото. Имал съм случки от рода, на колата пред мен да направи с десен мигач обратен завой, а аз тъкмо съм цъкнал левия и ще се изнасям да го изпреварвам, мислейки наивно, че ще спира до тротоара (изнесе се надясно). Луда работа. Добре че събитието става с 20 км/ч и не идвам отдалеч засилен, а просто бях в колона зад човека.

Много хора, които всеки ден минават един и същ маршрут, накрая им става навик и явно започват да си мислят, че другите знаят те на къде искат да отидат. Страшно ме нервят такива изпълнения - примерно аз чакам от пресечка да правя ляв завой и от ляво идва кола без пуснат мигач и завива в мойта пресечка! А движението е натоварено и трябва да чакам следваща пролука, защото никой не пуска аванта, като си без предимство. На същата пресечка (до офиса ми е) е имало и обратното изпълнение - пуснат мигач, аз тръгвам, човека набива спирачки и излиза от колата да налита на бой :idea: . Само си отворих прозореца и му показах да си види мигача, че даже не го беше изгасил. Прибра си наакания задник в колата.

Вече съм си изградил система и започнах да ги познавам накъде ще завиват по наклона на тялото и мястото на колата на платното. Като се наклони леко нядясно преди кръстовището и колата е повече в дясното, от колкото в лявото платно, значи ще завива на дясно :idea:

Даже сутрин със съпругата правим залози този пред нас на къде ще завие, обикновенно наляво или надясно, но понякога ни изненадват и двамата и продължават направо :)

Общо взето в шофирането се представяме като във всяка друга област - с две думи - пълно е с профани.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Съб 11 ное 2006 0:37

:motz: Най обичам на тоя пред мен да не му работят и двата стопа! :shock Не знам кога ще ми залепи релето и или ще налагам някой- или обратното(той мене :lol: ) ,но заради но стоповете ще е!!

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Сря 15 ное 2006 9:10

Преди 2 дни бях свидетел на още един интересен, и малко тъжен, случай. Вечерта, към 18:15 отивах да прибера половинката от работа (хм, всъщност трябва да се казва 1/3 - другата една трета я взех от яслата малко преди това :) ) и изведнъж насреща ми се зададе чудо невиждано.

След известен размисъл осъзнах, че това, което идва от насрещното движение с включени къси и някакви странни други сигнали е всъщност полицейска кола, на която не и светеше половината страна със сините буркани - светеше само дясната половина.

То може на някой да му е изгорял фар, мигач, или габарит - и съответно трябва да се смени, но представяте ли си картинката да ме спрат полицаи да ме глобят за някоя несветеща крушка, а самите те да са с неизправности по светлините? :011:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 15 ное 2006 17:39

Аз моите си ги проверявам в гаража докато съм в колата,иначе КОНТАКТ СПРЕЙ на Wurht по всички клейми и няма да имаш грижи за дълго.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”