Преди няколко дни ходих на оглед с пича от булстрад със служебният им нисан. На връщане от сервиза по отражението на предната кола, видях, че не му свети десния фар и му казвам на пича "Не ти бачка фара", а той - "Знам, то от лятото е така ..."
Баххх маааму
Мен като ми изгори габарита и тичам до магазина веднага ...
А иначе у наше село над 50% от шофьорите мразят мигачите и маркировката. Даже се чудя, дали аз да ги спазвам или да се движа със стадото. Имал съм случки от рода, на колата пред мен да направи с десен мигач обратен завой, а аз тъкмо съм цъкнал левия и ще се изнасям да го изпреварвам, мислейки наивно, че ще спира до тротоара (изнесе се надясно). Луда работа. Добре че събитието става с 20 км/ч и не идвам отдалеч засилен, а просто бях в колона зад човека.
Много хора, които всеки ден минават един и същ маршрут, накрая им става навик и явно започват да си мислят, че другите знаят те на къде искат да отидат. Страшно ме нервят такива изпълнения - примерно аз чакам от пресечка да правя ляв завой и от ляво идва кола без пуснат мигач и завива в мойта пресечка! А движението е натоварено и трябва да чакам следваща пролука, защото никой не пуска аванта, като си без предимство. На същата пресечка (до офиса ми е) е имало и обратното изпълнение - пуснат мигач, аз тръгвам, човека набива спирачки и излиза от колата да налита на бой

. Само си отворих прозореца и му показах да си види мигача, че даже не го беше изгасил. Прибра си наакания задник в колата.
Вече съм си изградил система и започнах да ги познавам накъде ще завиват по наклона на тялото и мястото на колата на платното. Като се наклони леко нядясно преди кръстовището и колата е повече в дясното, от колкото в лявото платно, значи ще завива на дясно
Даже сутрин със съпругата правим залози този пред нас на къде ще завие, обикновенно наляво или надясно, но понякога ни изненадват и двамата и продължават направо
Общо взето в шофирането се представяме като във всяка друга област - с две думи - пълно е с профани.