Днес дочух една клюка от "ДАИ"

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 25 окт 2006 17:02

Моето скромно мненийце-аз съм ЗА това да имат катализатори всички автомобили,ако става въпрос.Съгласен съм за това,че много повече ни тровят старите камиони,автобуси и т.н.Най-голям виновник естествено са си предприятията и тец-овете,но не става въпрос за това сега конкретно.
Относно мобилките на ДАИ,които ще измерват газове и едва ли не ще правят ГТП на място се знаеше доста отдавна.Още в началото на тази година бях чел публикации по въпроса.
Сега нещо конкретно относно катализаторите и леките коли.В момента карам Голф, на когото не му е махнат катализатора,според личното ми мнение ( и личния ми нос ) още си върши работата.
Предишния ми автомобол (Форд Ескорт) беше на повечко годинки и още като го взех показваше нужда от махане на катализатора,така че го махнах.Беше адски запушен.Това,което ми направи впечатление с Форда е,че докато беше с катализатора можеш да си душиш изгорелите газове без особени проблеми,без дори да ти е неприятно.Когато го свалих обаче,благодарение на лошия ни бензин или не знам на какво се размириса доста здраво-само докато вкарам колата в гаража и после излизайки ми беше неприятно да дишам заради кофти миризмата.Така че съм ЗА катализаторите.Вярно е,доста са скъпи предвид заплатите в БГ ( е,има заплати и заплати ),но ако искаме да дишаме една идея по-чист въздух,мерките,които трябва да вземем са ясни.
В Лондон доколкото ми е известно ликвидираха старите обичани двуетажни автобуси,които бяха на дизел именно заради емисиите на газове,които бяха много по-големи от тези на леките коли.Става въпрос само за старите модели.Сега повечето са на метан май.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 25 окт 2006 17:23

Знам, че в Калифорния и специално в Лос Анджелис в момента въздуха е кристално чист, докато преди 10 години в пиковете часове в задръстванията не е можело да се диша. Обаче има една малка уловка - там еко нормите са много по-строги от евро4 примерно и както разказваше един приятел - ако ти се диша чист пресен въздух- налапваш ауспуфа и дишаш :)

Хич не е малко всеки ден 2 милиона автомобила да бълват боклук. Доколкото съм запознат, замърсяването на въздуха от автомобилния транспорт е най-големия замърсител!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”