VW Touareg влачи Boeing 747 на теглич
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз продължавам да си мисля, че има нещо гнило .. Сега гледам, че Touareg V10TDI има допустима маса малко над 3 тона. Сиреч според мен .. колата + товара да е максимум 3 тона. 7 тона е ужасно много бе хора, а окачването не изглежда натоварено, гумите също. Твърдят, че колата е стандартна .. Карал съм бронирана X5-ца със значително подсилено окачване и с маса под 4 тона .. 

- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бил е с диференциал, предавателно число 4.56 от V8 Туарега, карал е на бавни предавки с разпределение 50/50% на мощността, тръгвал е от втора, която е била блокирана по електронен път. Гумите са били надути на 4.5 бара, скоростта ограничена електронно, за да не се разрушат стандартните Мишлени. Като е потеглял е давал газ до половината и след малко джипката е потегляла.
Туарег по стандартни спецификации можел да тегли 3.5 тона, а допустимо натоварване на задния мост е 1640кг. Тежестта е била от стоманени топки и плочи. Според въпросния сайт въздушното окачване е стандартното, спирачките и мотора също.
Хитрата част тук е, че самолета тежи 155 тона, но като е на колела джипката не трябва да тегли 155 тона, а значително по-малко, което спред мен е интересната стойност в занятието.
Все пак .. Бря ..
Туарег по стандартни спецификации можел да тегли 3.5 тона, а допустимо натоварване на задния мост е 1640кг. Тежестта е била от стоманени топки и плочи. Според въпросния сайт въздушното окачване е стандартното, спирачките и мотора също.
Хитрата част тук е, че самолета тежи 155 тона, но като е на колела джипката не трябва да тегли 155 тона, а значително по-малко, което спред мен е интересната стойност в занятието.
Все пак .. Бря ..

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Позволявам си да постна пълния текст, предоставен ми от колегата SirT
На немски е, но който има желание и възможност може да си го преведе 

- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IvoG написа:Sir T написа: а окачването не изглежда натоварено, гумите също. Т
Според мен изглежда защото ненатоварено разстоянието между гумата и калника е около грубо 15-17см а на снимката отзад си е клекнало :
другото, което измислих след умуване по темата е, че въздушното окачване по принцип (предполагам и при Туарег) се стреми да запази определена височина, независимо колко е натоварен. Сиреч тук се е напънало риииш ли окачването да е щръкнал джипа .. образно казано!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”