2 коли за 15000лв

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 30 ное 2006 10:25

Ех и аз съм им фен на японците, но не знам какво общо има това с темата:)

Между другото и на мене каризмата ми е много любима, и карина също, абе влюбен съм в тея коли :)

Dancho M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dancho M » Чет 30 ное 2006 11:09

Общото е, че се опитвам да помогна на колегата да си избере кола без предварителни предубеждения. В никакъв случай мнението ми не следва да се приема като някаква провокация или реклама на японските коли. Минал съм през пътя, че съществува само една марка автомобили (разбира се VW). С уговорката за безспорните качества на VW (доказателство за което е, че всяка трета кола по пътищата е такава), предлагам на колегата да не пренебрегва напълно и другите коли от ценовия клас към който се е ориентирал без значение на марката. Избора разбира се ще направи този, който плаща или като при моя случай жена ми, която се хвана за калника на каризмата и каза, че други коли не иска да гледа. Тази нейна постъпка беше използвана от търговеца и ми струваше около 1000 лв., но предвид щурия късмет който извади, не се оплаквам.

botta
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Нищо не разбирам от коли

Мнениеот botta » Чет 30 ное 2006 11:28

Никога не съм поддържал кола, нямам и елементарни познания да си диагностицирам какво се е повредило(само един пример на БМВ-то което карах изведнъж спря нацяло тока и ми трябваше 1 час да проверя клемите на акумулатора, да ги стегна и да е ОК - а що псувни изяде горкото). не съм предубеден към марка (не че ВАГ не ме кефят най-много, за разлика от баща ми - той за друго не ще и да чува, Щом БМВ-то хич не го хареса -най много за мерцедес да се "прежали"). Заглеждал съм и Сивиците за него но не ще само за мен остава като вариант. Кола задължително с познат ще вземам (дефакто той ще се разправя аз само давам парите, ще гледам ама "кво и аз не знам" - изчел съм няколко пъти голямата тема какво да се гледа при озбор на кола)., защото със сигурност ще ме набутат "хората-джамбази" - тука си нямаме и понятие от култура, създаване на трайни-добри отношения и т.н. 99% от търговците действат като "селски тарикатчета" - ще го прееба, утре ще доде друг и него ...
Питам тука за да знам какво да си поръчам, пък и колкото повече и различни мнения е по добре ще имам повече инфо, повече гледни точки и т.н. ...
За познатия в Германия - хич не му се занимава, Според него да не се занимавам с стари таралясници ами да отиавм в магазина и да си взема нещо ново за колкото пари ми се дават

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 30 ное 2006 11:37

Сивика е доста добър избор.Иначе за другите японци-сташни коли са особенно на тема качество/споменатия Ауто Билд витаги го показва в тестовете в ТОП10 на качество само Ауди не е японско/,но лошото е че не са разпространени със всичките му последствия/подобен пример е и Волво/.Иначе щом не разбираш много много то коли ти прпоръчвам да не стъпваш в автокъщи ,а да зимаш от частна обява или познат по поръчка от Германия,Швейцария.Контакта с търговеца и огледа на общото състояние на колата е много важен/онова което пишеш в статията за педалите ,волана и т.н./-те издават много косвена информация.Освен това просто карай и ги пробвай-така ще разбереш коя е найстина добра и ти е на сърцето.Даже бих те посъветвал още от сега да звъннеш на няколко обяви еи така за да пробваш различни коли.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Чет 30 ное 2006 11:43

Еми като мислиш така що не слушаш кво ти казват колегите вече трета страница ами едва ли не се сърдиш че те дръпваме назад. За тия пари дето ти се дават всички ти казаха горе-долу какво свястно можеш да намериш. Ама не ти искаш това дето е два пъти по-скъпо и за същите пари. Ако си мислиш че точно ти ще прецакаш търговщите си в голяяяяма заблуда. И да знаеш че за тези пари дето даваш и такива коли ще ти намерят дето искаш, ама то само имената ще са им коли. Като я вземеш и ще се окаже, че тая 4-ка примерно за 7-8 хил. ще е леко катастрофирала с валяк и после разпъната като хармоника и нищо не и работи както трябва. Е това искаха да ти кажат колегите ... ама ...... взимай ти си знаеш и късмет с прецакването на търговците.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 30 ное 2006 13:39

Аз не намирам колегата да иска да прецака някой, стига сте го яли, не ви разбирам проблема, пита може ли, казвате му не може, той не оспорва и това. За дръгела е прав, и аз съм на мнение че от 2ка на 3ка не е никакво развитие, освен ако двойката е пред разпад и няма възможност за повече. Евала му на колегата за това дето каза че 10 000 лева не са трици. Явно за разлика от вас оценява парите. Предложете му какви коли да си вземе за тея пари и това е. Като не иска голф 3 му предложете сеат ибиза, както направи колегата със каризмата и това е. Какво го ядете?

Потребителски аватар
batesecko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batesecko » Чет 30 ное 2006 20:00

Що него направиш по просто - купуваш на тати квот си хареса, а с останалите парички си купуваш прилицна кола втора ръка на лизинг

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”