Връщан ли ми е километража?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 14 яну 2007 0:42

MandalaY написа:Тц, тц, тц това означава ли, че моя автомобил не е на 53 000км? Леле как съм се преебал като съм го купил!!!:(

:stll think:

Аз пък моя като се жена ще го превърта на 33 333 щото 3 ми е любимо число. :ble:
Темата се изчерпа-мисля ,че всички стигнахме отново до извода че километража няма нищо общо с километрите който е изминала колата ,пък камо ли с преживяното през тия километри :cry: На който предстой покупка на кола повтарям още веднъж:темата на колегат от Ауди найзуст,интериора най-отчита километрите и качване пробване на най-много коли и като си избере айде на ВАГ-Ком-а.За който са си купили да не си вкарват излишни терзания-вече сме се преебали като сме се родили в БГ та кво да се ядосваме ,че сме си купили кола от тука :cry: ,я по-ведро ми ако бяхме в танзания нямаше да можем да разчетем километража :lol:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 14 яну 2007 9:24

Rabbit_TDI написа:Аз пък моя като се женя ще го превърта на 33 333 щото 3 ми е любимо число. :ble:

:офф Бе ти хубаво се плезиш,ама внимавай след като се ожениш ти да не превъртиш :офф

Потребителски аватар
Jikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jikata » Нед 14 яну 2007 12:13

И си казах стига :!:
Моля някой ако има да каже нещо ново и полезно по темата да го направи, не просто да си пишем за да правим бройка :wink:

Поздрави

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Нед 14 яну 2007 13:23

Ами незнам но мога да допълня само, че в Горубляне няма кола или ако има то са много малко бройки .... с читави километражи, всеки един километраж се връща на каквато е да е кола .... за някои може да няма значение но за някои си иска да си знае точните км. Километражите се връщат тук в Бг ... идва момчето с лаптопа и за 10 20 кинта ти праи на квито искаш км., не си измислям а просто така се процедира, идват коли на по 500 000 смазани от карани, с леки козметики и връщане на по 150 000км стават много свежи; шият се волани, гумички на педали се сменят, ако трябва и седалчици се тапицират; а пък има и коли кото са карани в Бг пък за нов внос се предлагат .... врътки сякви но няма смисъл повече от коментар :)
Аз лично не бих си купил от Горубляне кола никога, единствено ако човек има някой познат там, та като дойде автовоз да му избере хубава колица, незнам лично мое мнение но найстина така се процедира!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 14 яну 2007 13:59

Споменатите интервенции по интериора доста по-лесно се хващат ако си гледал преди това такива коли.Освен това няма вариант кола на повече от 3 години предния капак да не е издран от камъчета :!: Иначе за горубляне си абсолютно прав.Познавам няколко хора собственици на сравнително мижави автокъщи и при тях системата е разработена а камоли Горублянските-от тях знам лафа"ниска цена+ година ,а останалото се прави/натъманява/".Плюс всичко друго си преебан и от по-тлъстата надценка в автокъщата.За това най-доброто е поръчков внос/лошото е че е леко на сляпо/,или частна обява.Когато копувах последната кола я взех от някав автотърговец който караше коли по поръчка и каза ,че като има останала кола/имаше предвид мойта/ я дава в някоя автокъща кадето и лепват минимум 500 отгоре.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 15 яну 2007 8:45

В каталога Schwacke за цени на автомобили втора употреба има една табличка за средния годишен пробег за различните класове автомобили.От там се вижда че средно статистическа кола в Европа изминава 15-20 хил км.годишно. Правете си изводите!

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Пон 15 яну 2007 10:28

В каталога Schwacke за цени на автомобили втора употреба има една табличка за средния годишен пробег за различните класове автомобили.От там се вижда че средно статистическа кола в Европа изминава 15-20 хил км.годишно. Правете си изводите!

ето това е правилния отговор на въпроса :wink: Даже може да се приеме , че за една кола на запад 30 хил. на година . Знаете на колко години са ви колите всичко останало е проста математика

Потребителски аватар
sto_jan
Автомобил:
Двигател:

относно превъртането на км.

Мнениеот sto_jan » Пон 15 яну 2007 15:51

колеги вижте статията в "Труд" на 1-ва стр. и който от Вас е проф.шофьор ,ще му стане ясно за какво става реч/все пак става дума за BMW 7серия/.още от време оно се превъртат км.-да източиш горивце,да си "увеличиш" заплатата и тн.та такава джаджа върви 50-60лв,а наште джамбази ги отвориха арабите с автоморгите едно време.До мин.година бяха хит - коли по ликвидация на застрахователи/ударени,удавени и тн/ до5-6годишни ,управяха се тук и айде на Горубляне.А там лафовете ги знаете"ЗА БАБАТА И ДЕДОТО И ТН".Колкото до интериора -на пазара има всичко,козметика всякаква ,така че всичко е най вече КЪСМЕТ.

Icoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Гледай интериора

Мнениеот Icoo » Пон 15 яну 2007 18:40

Както беше писал някой по-горе, във форума на Ауди има много добра тема за това какво да гледаме при покупка на кола втора употреба. Там е описано, че най-добра представа за реалните киломентри са: степен на износване на волана, скоростния лост и педалите (ако са леко изтъркани значи колата реално е на около 150 000 км., ако са доста изтъркани може да е на много повече). Може да видите повече неща тук:
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=6559
http://www.proauto.bg/id-35/125_point_m ... ction.html

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Вто 16 яну 2007 10:46

според мен по добре леко ударена и кадърно оправена кола от колкото без удар и на добра цена - значи спукана от каране с върнат километраж! в германия не са толкова прости и ако нещо си заслужава наистина не го дават за без пари !!! последно карах от там МБ Е200 ЦДИ на 2000 година цените варираха от 6000 евро за такси (не жълто обаче) до 13 000 евро за наистина читав автомобил с вс.екстри + нави

diduli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diduli » Пон 22 яну 2007 15:22

Моето голфче като го копувах беше на 154 000 километра.Сервизната му книжка беше до 100 000 а следващите 2 години преди да го купя нямаше данни.Отговора беше че тези две години са го карали едни млади момичета......Нататък знаете.Далеч съм от мисълта че колатае на толкова километри.Просто се надявам наистина да издържи 500 000километра.

Потребителски аватар
batesecko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batesecko » Пон 22 яну 2007 18:30

Мой приятел , търговец на Горубляне пък ми е казвал че българина е леко мазохистичен към себе си - предпочита да го поизлъжат - ако колата е например на 225000 за болшинството са много! А добре знаем че такъв пробег е малък за един автомобил. Именно затова търговците в БГ масово въртат километржите, разбира се и за да скрият цифри като 450000 км., 640000 км. :cry:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 22 яну 2007 21:49

Абсолютно е прав твоя човек-чесно казано за тва положение са виновни копувачите ,а не търговците.Те хората предлагат каквото се търси-така да се каже откликват на нуждите на пазара.С нищо не са виновни ,че българина иска кола като на комшията ама по-хубава и по-евтина :!: -ми ето предоставена им е.На един приятел баща му на два пъти му се е случвало да внася кола от Германия и купувача да му дава 200лв. да разправя ,че му я е продал с 1000лв. по-ниско отколкото е всъщност :idea: :!:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 23 яну 2007 8:50

Темата трябва да се прекръсти на Има ли автомобил с НЕпревъртян километраж?Като си оставих Вектрата в една плевенска автокъща, първата работа на джамбазите беше да и върнат километража под 200 000 иначе нямало да може да се продаде :shock

Потребителски аватар
skat3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skat3r » Вто 30 яну 2007 16:41

Ами и аз се опитвам да науча някаква формула или нещо конкретно, по което мога да позная колата в какво състояние е. Километри лъжа, купе айде може да се поразгледа, пребоядисвана ли е също се забелязва, ходовата част каква е. Мислим си че като е на 200 хил. км е много зле. Мисля че не е най-важното на колко е , важно е как е карана , може да е на 70 хил ама да е скъсвана от резаци, цедки и WRC racing.. :) Също важно е и как се е карала при разработване, в самото начало .... Па за превъртане най-лесно 10 лв и готово, не е сигурно че ако купуваш лично от собственика ше е верен километража. Моя ми го върнаха там с 20 хил. питаха ме тъй и тъй ти го оправяме щот нещо зъбните колелца вътре са разкачиха го върнаха. Пък преди тва с колко ли е връщан Най-лесното е... :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”