Изплащане на щета в ДЗИ - да плача или да се смея...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 18 яну 2007 21:03

4ep написа:Е аз мисля че така не е честно! Нали за това сме тук за да научим полезното. Кажи го този застраховател. Аз не считам че когато Vaskoto1 препоръчва MOTUL например го прави за себе си. Не е редно така да се прави. Не че и аз не си изпатих като написах истината срещу OMV, но просто съм потребител както всички тук. Напиши го колега, най много да заключат темата или да го изтрият но все някой ще го прочете.

Ами добре - щом настоявате. Преди се казваше Орел, сега е Дженерали. 4 години откак имам собствен автомобил ги ползвам, и съм доволен. Дори с човека там станахме приятели /но не заради това съм доволен/. А, и нямаше "врътки" с дозастраховането както каза колегата преди това.

beljata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beljata » Чет 18 яну 2007 23:09

MITKO_DVD написа:
beljata написа:.........................имам приятел дето си смазва хюндая 3-4 пъти и все е доволен от ощетяването,ама си има човек.

Кой ти е приятела с Хюндая и какъв модел е точно :?:

Стоян,4ервено купе.Май беше 0505 номера

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitkoto » Пон 12 мар 2007 11:26

Е колеги - мога да кажа едно мерси на всички и да се похваля с още 63 лева доплатени !

Мерси на всички които дадоха идеи и ме окуражиха - явно има файда да си търсиш правата :)

Писах писмо до централата на ДЗИ с копие до КЗН (Ралица Агайн).
След седмица получих отговор от КЗН в който ме осведомиха че не могат да упражнят контрол и санкции върху застрахователя но са изискали информация и очакват отговор.

След 2-3 (не помня точно колко) седмици ми пратиха още едно в което се казваше че от ДЗИ са им отговорили и са казали че щетите пропуснати при огледа са си мой проблем тъй като съм се подписал и съм се съгласил че списъка е пълен - а за останалите които бях писал че са недостатъчни - пишеше че са преизчислили и са ми доплатили. Във второто писмо пак бяха писали че нямат контрол върху застрахователя но ако все пак нещо не ме устройва мога да се пробвам и в съда :)

И така - вече имам изплатени около 250 лева които покриха точно сумата която ми струваше ремонта (с части и майсторлък от колеги във форума на които ужасно много благодаря - основен деец от които е Тенекето :bowdown )

Та реших да се похваля и да ви кажа - търсете си правата! Вие ако не се пробвате - друг няма да го направи :)

Поздрави и пожелания по-рядко да ви се налага !

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 12 мар 2007 11:38

Браво колега!!!Радвам се за теб,защото си си търсел правата до края и си постигнал желания резултат!!! :applause: :!:И все пак ти пожелавам занапред да не ти идват такива разправии до главата

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пон 12 мар 2007 22:30

Аз мога да само да съм доволен от ДЗИ. На 30.12.06 ме удари една жена в калника. Отидох описаха ми щетите, без да познавам никой. Вярно, че един месец ми бавиха парите, но в крайна сметка получих 127 лева, като ремонта на калника с пребоядисването ми струваше 80 лева. Естествено при Teneketo :lol:

Потребителски аватар
vergo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vergo » Вто 13 мар 2007 0:32

На мен някакъв ми обърсал веждата на заден десен калник, докато маневрирал с камиона си.Веднага заведох щетата в ДЗИ -Пазарджик(там се случи) и до края на деня ми се обадиха с резултата от оценката - 226 лв.Казаха ми на другия ден да отида да си взема парите! Ремонта ми струваше 180 лв. Много доволен!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 13 мар 2007 8:59

Мисля че темата се разводнява вече.
Смисъла беше как недоволните да си търсят правата.А то е жалба до компанията и надзора!Видяхте че има успех!
Адреса на застрахователната компания го има изписан отгоре на полицата, а на надзора е:
Управление Застрахователен надзор , Ралица Агайн
София 1300 ул. Шар планина №33
тел 02/9404999 факс 02/8294324

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 13 мар 2007 10:44

Във връзка със заглавието:
Който се смее последен се смее най-добре.

Ако някой иска да добави нещо към темата да се свърже с модератор да я отключи.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”